Χειμώνας και κρύο το Σαββατοκύριακο! Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει – Η πρόβλεψη για την Αττική

Οι αναρτήσεις Τσατραφύλλια και Μαρουσάκη

Must Read

Μπορεί την εβδομάδα που πέρασε οι θερμοκρασίες να ήταν ανοιξιάτικες φτάνοντας μέχρι τους 20 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως βρισκόμαστε στα μέσα Ιανουαρίου, δηλαδή είναι χειμώνας.

Έτσι, μέσα στο Σαββατοκύριακο, αλλάζει σε ορισμένες περιοχές το σκηνικό του καιρού και αναμένεται να ντυθούν στα λευκά ενώ το κρύο που θα επικρατήσει θα είναι αρκετά «τσουχτερό».  Μάλιστα, ανάμεσα σε αυτές αναμένεται να είναι και η Αττική!

Η πρόβλεψη του Γιώργο Τσατραφύλλια

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, 13 είναι οι περιοχές που θα χιονίσει τις επόμενες μέρες από αύριο το απόγευμα μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Στο λεκανοπέδιο το χιόνι θα πέσει σταδιακά από τα ξημερώματα μέχρι το απόγευμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του στο Facebook αναφέρει:

«Καλημέρα!

Σε αυτές τις περιοχές θα χιονίσει από το Σαββατο 20/1 αργά το απόγευμα μέχρι την Κυριακή 21/1 το μεσημέρι:

Καστοριά,Κοζάνη,Φλώρινα,Έδεσσα, Θεσσαλονίκη, Καβάλα,Ξάνθη,Αλεξανδρούπολη,Λήμνος,Σαμοθράκη,Καρπενήσι, Καλάβρυτα,Τρίκαλα Κορινθίας.

Αττική: Από Κυριακή ξημερώματα μέχρι το απόγευμα κατά διαστήματα στα ορεινά»

Δείτε την ανάρτηση:

Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Σε δική του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει πως «θα χιονίσει δίπλα στο κύμα»!

Σχετικά με την Αττική θα χιονίσει την Κυριακή στα βόρεια ορεινά ημιορεινά ενώ στην υπόλοιπη χώρα «τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας και γενικά από Λαμία και βορειότερα ο χιονιάς κατεβαίνει πολύ χαμηλά και το ίδιο ισχύει για την ορεινή ημιορεινή Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη».

Ο χειμώνας θα παραμείνει και την Δευτέρα  στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Ολόκληρη η ανάρτηση:

«Ανοιξιάτικος ο καιρός σήμερα με πολύ υψηλές για την εποχή κατά τόπους θερμοκρασίες, ενώ από αύριο έρχεται βαρυχειμωνιά με τα χιόνια να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά προς τα κεντρικά και βόρεια, τους βοριάδες να πνέουν με ταχύτητες θυέλλης στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά, καταιγίδες ισχυρές να εκδηλώνονται σε θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και τον υδράργυρο σε ελεύθερη πτώση.

Πολύ πιθανό να δούμε το χιόνι να πέφτει πυκνό και στην πόλη της Θεσσαλονίκης, να βλέπουμε στρωμένο χιόνι και δίπλα στο κύμα για τα βορειοανατολικά τμήματα της χώρας μας και γενικά από Λαμία και βορειότερα ο χιονιάς να κατεβαίνει πολύ χαμηλά και το ίδιο να ισχύει για την ορεινή ημιορεινή Πελοπόννησο αλλά και την Κρήτη.

Για την Αττική θα δούμε χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά ημιορεινά μέσα στην Κυριακή συνοδεία θυελλωδών βοριάδων.

Από Δευτέρα “καθαρίζει” ο καιρός στις περισσότερες περιοχές και ο “βαρύς” καιρός περιορίζεται στο νότιο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες το πρωινό της Δευτέρας με ολικό παγετό στα βόρεια (θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν όλο το 24ωρο)».

Δείτε την ανάρτηση:

Δείτε επίσης:

«Καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα από Λαμία και πιο πάνω…» – Βαρυχειμωνιά από το Σάββατο!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This