«Καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα από Λαμία και πιο πάνω…» – Βαρυχειμωνιά από το Σάββατο!

Πού αναμένονται χιόνια, πότε θα ξανανέβει η θερμοκρασία

Must Read

Πλήρης μεταστροφή του σκηνικού του καιρού αναμένεται σταδιακά από το Σάββατο στη χώρα μας, καθώς από τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες θα περάσουμε στη βαρυχειμωνιά, όπως προβλέπει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία μάλιστα, «καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα από Λαμία και πιο πάνω όπου ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα»!

Όπως αναφέρει, από το Σάββατο σταδιακά και από τα βόρεια (πιθανόν ο χιονιάς να απασχολήσει και την πόλη της Θεσσαλονίκης), τα χιόνια θα κινηθούν από τη κεντρική και βόρεια χώρα να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά, ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες που πιθανόν από το βράδυ του Σαββάτου και μετά να κρατήσουν δεμένα και τα πλοία.

Ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Παναγιώτης Γιαννόπουλος με τη σειρά του, ανέφερε πως το Σάββατο -κυρίως από το απόγευμα- θα χιονίσει όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές στα βόρεια και το βράδυ και σε πόλεις της βόρειας Ελλάδας, οπωσδήποτε και στα ορεινά της Θεσσαλονίκης.

Από Τρίτη η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ξανά…

  • Αναλυτικά η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη:

Με φθινοπωρινό καιρό ξεκίνησε η ημέρα σήμερα, σχετικά γρήγορα όμως θα κυριαρχήσει η άνοιξη και μάλιστα με τον υδράργυρο σε αρκετές περιοχές κοντά στους 20°.

Ανοιξιάτικος και αύριο ο καιρός και από το Σάββατο σταδιακά και από τα βόρεια βαρυχειμωνιά με τα χιόνια προς τη κεντρική και βόρεια χώρα να κατεβαίνουν πολύ χαμηλά ενώ στο Αιγαίο θα επικρατήσουν πολύ θυελλώδεις βοριάδες που πιθανόν από το βράδυ του Σαββάτου και μετά να κρατήσουν δεμένα και τα πλοία.

Πιθανόν ο χιονιάς να απασχολήσει και την πόλη της Θεσσαλονίκης μέσα στο βράδυ του Σαββάτου και αν δεν καταφέρει να φτάσει μέχρι και το κέντρο της πόλης, σίγουρα γύρω γύρω από αυτό σε πολύ χαμηλά υψόμετρα.

Καλό είναι να υπάρχει μία ετοιμότητα από Λαμία και πιο πάνω όπου ίσως έρθουμε αντιμέτωποι με προβλήματα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα.

Ακολουθεί χάρτης χιονόπτωσης σύμφωνα με τα δεδομένα που διαμόρφωσε το μετεωρολογικό μας μοντέλο

Όμορφη ημέρα σε όλες και όλους!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This