Η καλπάζουσα ακρίβεια συμπαρασύρει και τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας!

Must Read

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξαγγέλλει διαρκώς μέτρα «καταπολέμησης» της ακρίβειας, αλλά στην ουσία, κανένα από αυτά δεν καταφέρνει να αλλάξει ούτε στο ελάχιστο τη δραματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας με τις συνεχόμενες μηνιαίες ανατιμήσεις στη συντριπτική πλειοψηφία των προϊόντων πρώτης ανάγκης, προκαλώντας απανωτά σοκ στους καταναλωτές, οι οποίοι αναγκάζονται να βάζουν όλο και πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Μάλιστα, τα πράγματα έχουν «ξεφύγει» σε σημείο που την ανιούσα παίρνουν, πλέον, και οι τιμές των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας στα σούπερ μάρκετ, τα οποία τα τελευταία χρόνια είχαν αυξήσει το μερίδιο τους στην αγορά, αποτελώντας μια σαφώς φθηνότερη επιλογή (σύμφωνα με σχετική μελέτη, το 2023 αύξησαν το μερίδιο τους κατά 11,6% σε σχέση με το 2022, με τα 26 από τα 100 προϊόντα που αγοράζουν οι καταναλωτές να είναι ιδιωτικής ετικέτας). Κι όχι μόνο αυτό, αλλά υπάρχουν περιπτώσεις που προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας έχουν φτάσει να πωλούνται ακριβότερα και από επώνυμα προϊόντα.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα, σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ του Open, εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ενός λίτρου επώνυμης εταιρείας πωλείται στα 10,75 ευρώ, ενώ ελαιόλαδο ανάλογης ποιότητας και ποσότητας ιδιωτικής ετικέτας κοστίζει 12,92 ευρώ. Ξίδι βαλσάμικο επώνυμης ετικέτας πωλείται στα 1,86 ευρώ, με εκείνο της ιδιωτικής να φτάνει τα 1,95 ευρώ και μια συσκευασία γιαουρτιού τριών τεμαχίων επώνυμης ετικέτας πωλείται 1,70 ευρώ, με αντίστοιχη ιδιωτικής ετικέτας να είναι στα 1,75 ευρώ.

Την ίδια ώρα η τιμή στο βρεφικό γάλα εξακολουθεί να αποτελεί «ανοιχτή πληγή», καθώς  στη χώρα μας εξακολουθεί να πωλείται περίπου… 200% ακριβότερα από άλλες χώρες της Ε.Ε. Η ελληνική κυβέρνηση προωθεί μεν μέτρο για μείωση στην τιμή του έως και 20%, ωστόσο ακόμη και έτσι, δεν πλησιάζουμε ούτε κατά διάνοια τα ευρωπαϊκά δεδομένα.

Ενδεικτικά, βρεφικό γάλα 400 γραμμαρίων που στην Ελλάδα κοστίζει 14,33 ευρώ, με τη μείωση θα φτάσει τα 11,46 ευρώ, τη στιγμή που στη Φινλανδία, για παράδειγμα, πωλείται 7,12 ευρώ και στη Σουηδία μόλις 5 ευρώ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This