Κοτανίδου: «Βαριά “χτυπά” η γρίπη, καλύτερη η κατάσταση με τον covid»

«Ο κόσμος πάει να εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό», είπε

Must Read

Αρκετά βαριά χτυπά τους ασθενείς η γρίπη παρά ο κορωνοϊός, σύμφωνα με την καθηγήτρια Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Αναστασία Κοτανίδου.

Μιλώντας για την εξέλιξη των αναπνευστικών λοιμώξεων στην ΕΡΤ ανέφερε:

«Επειδή είμαστε σχετικά παρθένοι σε ότι αφορά τις λοιμώξεις από διάφορες άλλες ιώσεις, φέτος η γρίπη έχει και αρκετά βαριά περιστατικά. Δηλαδή βλέπουμε μία γρίπη που οδηγεί αρκετούς ανθρώπους στα νοσοκομεία».

Δείτε τις δηλώσεις της:




 

Σχετικά με τον κορωνοϊό είπε πως υπήρχαν επίσης αρκετές περιπτώσεις.

«Είχαμε πάρα πολλές περιπτώσεις με νόσηση covid-19 και είχαμε και μία μικρή πίεση στο σύστημα υγείας. Ευτυχώς οι Μονάδες Εντατικής θεραπείας δεν πιέστηκαν πάρα πολύ, όμως τα νοσοκομεία πιέστηκαν από την προσέλευση των ασθενών στα τμήματα Επειγόντων Περιστατικών και στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία με covid-19 κι αυτός ήταν ο λόγος που είπαμε να επισπεύσουμε λίγο τον εμβολιασμό των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες».

Σύμφωνα με την κ. Κοτανίδου, αυτή την περίοδο ολοένα και περισσότεροι πολίτες πηγαίνουν να εμβολιαστούν.

«Ευτυχώς έχουμε αρκετά εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα μας και δεν υπάρχει μεγάλη αναμονή. Δηλαδή σήμερα είναι πάρα πολύ εύκολο να κλείσεις ένα άμεσο ραντεβού για να κάνεις το επικαιροποιημένο εμβόλιο. Τα ποσοστά αυξάνονται», ανέφερε.

Σχετικά με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία τονίζει πως τώρα η κατάσταση είναι καλύτερη απο τον προηγούμενο μήνα.

«Αυτή τη στιγμή τα πράγματα είναι πολύ πιο ήπια από ότι τον προηγούμενη μήνα. Έχουν μειωθεί πάρα πολύ και οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και τα περιστατικά τα οποία μπαίνουν στα νοσοκομεία. Ένα ποσοστό μπαίνει ουσιαστικά γιατί πιο πολύ ανησυχεί. Δεν έχει πάρει εγκαίρως τα αντιικά φάρμακα, τα οποία ξέρουμε πολύ καλά ότι είναι διαθέσιμα στη χώρα μας και πρέπει όλοι οι άνθρωποι άνω των 65, που έχουν υποκείμενα νοσήματα, να τα παίρνουν άμεσα. Το ποσοστό όμως έχει μειωθεί αρκετά. Δηλαδή εκεί που είχαμε φτάσει 1.700 νοσηλείες στη χώρα, τώρα είμαστε σε ένα επίπεδο αρκετά κάτω από τα 1.000», είπε.

Καταλήγοντας ανέφερε πως καλή είναι και η κατάσταση στις ΜΕΘ καθώς είναι λίγα τα κρεβάτια που «φιλοξενούν» ασθενείς με κορωνοϊο ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς πανελλαδικά είναι 60 με 65 ασθενείς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This