Παραιτήθηκε η διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας – Καταγγέλλει «εκστρατεία δυσφήμησης»

Must Read

Με μια μακροσκελή και συναισθηματική ανάρτηση η Χαφιζέ Ερκάν ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής την αποχώρησή της από το τιμόνι της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας. Η οικονομολόγος με την διεθνή καριέρα ανέλαβε την θέση της διοικητού τον περασμένο Ιούνιο με την επιθυμία να υπηρετήσει την χώρα της.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ορίζει αντικαταστάτη της Ερκάν τον υποδιοικητή και πρώην στέλεχος της Amazon, Φατίχ Καραχάν.

Στην ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «μεγάλη εκστρατεία δυσφήμησής» της, που επηρεάζει την οικογένεια και το παιδί της.

Η ανάρτηση της Χαφιζέ Ερκάν

«Όπως είναι γνωστό στο κοινό, υπηρετώ ως Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας από τις 8 Ιουνίου 2023.

Ως τέκνο της χώρας που γεννήθηκε, μεγάλωσε και εκπαιδεύτηκε σε αυτήν την γη, όπου πληρωνόταν ένα τίμημα για κάθε σπιθαμή της, όταν μου ανατέθηκε αυτό το ιερό καθήκον, ήρθα στην χώρα μου και ανέλαβα χωρίς να δώσω οποιαδήποτε προσοχή στην προσωπική μου κατάσταση. Εκείνη την εποχή, ως μητέρα ενός παιδιού που δεν ήταν ακόμη ενός έτους, είχα επίγνωση των δυσκολιών τοὐ να συνεχίσω μια τόσο επίπονη εργασία. Για να υπηρετήσω το κράτος και το έθνος μας, ήμουν ακούραστη στο καθήκον μου μέρα και νύχτα. Στο σημείο αυτό το οικονομικό μας πρόγραμμα έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Η αύξηση των αποθεματικών μας, τα οικονομικά στοιχεία και οι δείκτες της τάσης του πληθωρισμού αποτελούν απόδειξη αυτής της επιτυχίας.

Παρά όλες αυτές τις θετικές εξελίξεις, πρόσφατα οργανώθηκε μια μεγάλη εκστρατεία δολοφονίας της φήμης μου. Προκειμένου να μην επηρεαστούν περαιτέρω η οικογένειά μου και το αθώο παιδί μου, που δεν είναι ούτε 1,5 ετών, από αυτήν την διαδικασία, ζήτησα από τον Πρόεδρό μας να μου δοθεί χάρη για το καθήκον μου, το οποίο εκτελώ με τιμή από την πρώτη μέρα.

Οφείλω ευγνωμοσύνη στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, που με έκανε περήφανη που είμαι η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας, και στους συναδέλφους μου, με τους οποίους υπηρετώ στην θέση αυτή για περίπου 9 μήνες, ο καθένας τους εργάζεται με μεγάλη αφοσίωση μέρα και νύχτα.

Ειδικότερα, έπειτα από 22 χρόνια διευθυντικής και τραπεζικής εμπειρίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ, θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στον Πρόεδρό μας, ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία να υπηρετήσω τη χώρα και το έθνος μου, που είναι η μεγαλύτερη κληρονομιά μου και θα αφήσω στον γιο μου, και που δεν αμφιταλαντεύτηκε ποτέ στην στήριξή του κατά την διάρκεια της θητείας μου.

Θερμούς χαιρετισμούς.

Πηγή φωτό: Twitter Χαφιζέ Ερκάν

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This