Ρουβίκωνας: Παρέμβαση υπέρ Παλαιστινίων στην Ακρόπολη και το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη 

Η αναρχική συλλογικότητα καταγγέλλει την τρίμηνη «εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων στη Γάζα»

Must Read

Τη σημαία της Παλαιστίνης ύψωσαν σήμερα Κυριακή μπροστά από την Ακρόπολη, αλλά και στη Βουλή, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη μέλη του Ρουβίκωνα, πραγματοποιώντας παρέμβαση υπέρ των άμαχων Παλαιστινίων που σκοτώνονται καθημερινά από τους Ισραηλινούς στη Λωρίδα της Γάζας.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση αλληλεγγύης εκδηλώθηκε παράλληλα στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη από αλληλέγγυους του αγώνα του παλαιστινιακού λαού για ζωή και λευτεριά. Σημειώνεται πως μέλη της φιλοπαλαιστινιακής συλλογικότητας Somoud κατάφεραν να σηκώσουν την παλαιστινιακή σημαία στον ιερό βράχο, παρά το ασφυκτικό (…) καθεστώς ελέγχου που έχει επιβάλει το Υπουργείο Πολιτισμού μέσα στο μνημείο.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, η αναρχική συλλογικότητα καταγγέλλει την τρίμηνη «εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων στη Γάζα», κάνοντας λόγο για έγκλημα «από αυτά που επόμενες γενιές θα μας ρωτάνε πως το ανεχτήκαμε».

«Πως ανεχτήκαμε ένα κράτος να εξοντώνει καθημερινά και συστηματικά, μπροστά στις κάμερες, έναν λαό; Πως ανεχτήκαμε μοχθηρούς θρησκόληπτους, συμφεροντολόγους πολιτικούς, και εγκληματίες καραβανάδες να ισοπεδώνουν μια μικρή έκταση γης με σκοπό να διώξουν όσους κατοίκους επιζήσουν και στη συνέχεια να την εποικίσουν με τους “σωστούς” κατοίκους», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.

«Στεκόμαστε ενάντια σε κάθε βοήθεια προς το κράτος του Ισραήλ, στρατιωτική ή μέσω εμπορικών σχέσεων. Στεκόμαστε ενάντια στην ελληνική εμπλοκή στην Υεμένη που μοναδικό σκοπό έχει να αποφορτίσει την πίεση στο Ισραήλ και να προστατέψει, με δικά μας έξοδα και αίμα, τα συμφέροντα του ελληνικού εφοπλισμού. Στεκόμαστε στο πλευρό όχι μόνο των Παλαιστινίων αλλά και εκείνων των ηρωικών Εβραίων, έξω αλλά κυρίως μέσα στο Ισραήλ που σηκώνουν ανάστημα, που συνειδητά μπαίνουν στη μαύρη λίστα των “εθνοπροδοτών” στη χώρα τους αντιστεκόμενοι σε ένα έγκλημα που γίνεται στο όνομά τους. Ζωή και Λευτεριά στην Παλαιστίνη», καταλήγει η ανακοίνωση του Ρουβίκωνα.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This