Προχωρούν σε απεργία οι εργαζόμενοι των Teleperformance, Webhelp, TTEC και Foundever

Must Read

Με βασικό τους αίτημα την ουσιαστική αύξηση των μισθών, οι εργαζόμενοι τεσσάρων εταιρειών που θεωρούνται οι ισχυρότερες στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, προχωρούν σε 24ωρη απεργία.

Πρόκειται για τους εργαζόμενους στις εταιρείες «Teleperformance», «Webhelp», «TTEC» «Foundever», οι οποίοι αποφάσισαν μετά από μαζική συνέλευση, να κηρύξουν 24ωρη απεργία στις 8 Φεβρουαρίου και να συμμετάσχουν το εκπαιδευτικό συλλαλητήριο , στο Σύνταγμα. «Έχουμε έναν κοινό σκοπό, αξιοπρέπεια, δουλειά με δικαιώματα, μισθούς που να φτάνουν για να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες μας» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων:

«Έφτασε η ώρα να δράσουμε, να πούμε φτάνει πια!

Απαιτούμε ουσιαστικές αυξήσεις μισθών – Η μαζική ανοιχτή συνέλευσή μας που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά αποφάσισε 24ωρη απεργία στις 4 μεγάλες εταιρείες του κλάδου “Teleperformance”, “Webhelp”, TTEC, “Foundever”.

Χιλιάδες εργαζόμενοι στις τηλεπικοινωνίες συζήτησαν ανοιχτά και δημοκρατικά και αποφάσισαν #enoughisenough.

Η απόφασή μας προέκυψε από την κοροϊδία της απάντησης που λάβαμε από τη Διοίκηση της “Teleperformance” ως απάντηση στα αιτήματα που έθεσε η αντιπροσωπεία μας στη συνάντηση. Τα αιτήματά μας προς την εταιρεία ήταν και παραμένουν λογικά και δίκαια. Ήρθαμε σε επικοινωνία μαζί τους με διάθεση για ουσιαστικό διάλογο και προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την καθημερινότητά μας, αποτελώντας για αυτούς ένα ελάχιστο έξοδο σε σύγκριση με τα εκατομμύρια που βγάζουν από τη δουλειά μας. Όλοι αυτοί μαζί είναι σε συνεννόηση και αποφασίζουν να μη μας δώσουν ούτε ψίχουλο γιατί ξέρουν καλά ότι είναι οι επόμενοι.

Μας έστειλαν μια δισέλιδη επιστολή εξηγώντας μας γιατί πρέπει να είμαστε ευτυχείς που εργαζόμαστε στο “best workplace” και ότι μας δίνεται η ευκαιρία να μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε τα κέρδη τους και να βοηθήσουμε τις επενδύσεις τους, ενώ οι μισθοί μας διαρκούν για το μισό του μήνα, δεν έχουμε θέρμανση και φοβόμαστε να ελέγξουμε τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος. Μας υπενθύμισαν ότι δικαιούμαστε και ένα εκπτωτικό βιβλίο, παρόλο που κάποιοι από εμάς δεν μπορούν να ξεκινήσουν οικογένεια ή άλλοι να καλύψουν τις ανάγκες των παιδιών τους! Συνολικά, δεν δεσμεύτηκαν για κανένα από τα αιτήματά μας.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε σε όλα τα τηλεφωνικά κέντρα, στη “WebHelp”, στην TTEC, στην “Fοundever”. Γι’ αυτό και η απάντησή μας πρέπει να είναι η ίδια!

Προσπαθούν να μας πείσουν ότι “τίποτα δεν γίνεται”, ότι “καλά είμαστε και με τόσα”, ότι “σιγά μη δώσει η εταιρεία τίποτα”, “δεν μπορούμε εμείς να τα βάλουμε με τέτοια μεγαθήρια” και άλλα τέτοια ωραία. Ο μόνος αγώνας που είναι χαμένος από πριν είναι ο αγώνας που δεν δίνεται!

Τώρα είναι η ώρα να δράσουμε, τώρα είναι ώρα να βελτιώσουμε τους όρους δουλειάς μας, τις αμοιβές μας, να κερδίσουμε με αγώνα ένα κομμάτι από την αξιοπρέπειά μας που αφήνουμε στην είσοδο της εταιρείας κάθε πρωί.

Εμείς απαντάμε τα τηλέφωνα, εμείς γράφουμε τα email, εμείς κλείνουμε τα ticket. Χωρίς εμάς δεν λύνεται τίποτα, εκτός αν είναι σε θέση η εργοδοσία να απαντήσει όλες αυτές τις χιλιάδες επικοινωνίες. Απευθυνόμαστε σε εσένα που φοβάσαι ότι θα χάσεις τη δουλειά σου, ξέρεις καλά ότι τα λεφτά ήδη δεν φτάνουν ούτε για τον μισό μήνα, ξέρεις καλύτερα ότι κάθε μήνα φτύνουμε αίμα για να πιάσουμε τους στόχους τους και μας διώχνουν για χίλιους λόγους ούτως ή άλλως.

Είμαστε εδώ και είμαστε πολλοί, είμαστε συνάδελφοι, μιλάμε πολλές γλώσσες, προερχόμαστε από πολλές εθνικότητες, έχουμε έναν κοινό σκοπό, αξιοπρέπεια, δουλειά με δικαιώματα, μισθούς που να φτάνουν για να καλύψουν στοιχειωδώς τις ανάγκες μας. Αν και εσύ δεν ανέχεσαι άλλο να σου φέρονται σαν αριθμό, αν και εσύ θες να παλέψεις, το ΣΕΤΗΠ είναι στο πλευρό μας. Η δύναμή μας είναι στην αλληλεγγύη!

Να μην αφήσουμε λεπτό να πάει χαμένο, κανένας να μη μείνει χωρίς να ενημερωθεί, συμμετέχουμε όλοι. Θα νικήσουμε!».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This