Κανονικά τα χειρουργεία στο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» – Βρέθηκε προσωρινή λύση με…«μπαλώματα»

Οι γιατροί του χειρουργικού τομέα ζητούν να προκηρυχθούν οι τρεις θέσεις αναισθησιολόγων

Must Read

Κανονικά θα συνεχίζουν να γίνονται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» τα τακτικά χειρουργεία όπως αποφασίστηκε σε έκτακτη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον χειρουργικό τομέα.

Ο υπουργός Υγείας είχε πει χθες πως θα βρεθεί λύση. Ωστόσο, για ακόμη μια φορά έγιναν «μπαλώματα» με μετακινήσεις ιατρών από άλλα νοσοκομεία.




Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το νοσοκομείο, αναφέρεται πως θα διατεθεί προσωπικό για την κάλυψη εφημεριών του τμήματος Αναισθησιολογίας από το νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, θα μετακινηθεί για 15 ημέρες ιατρός αναισθησιολόγος από το νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και προσωρινά ιατρός αναισθησιολόγος από το Νοσοκομείο Κορίνθου.

Οι γιατροί του χειρουργικού τομέα θέτουν ως όρο εντός των επόμενων ημερών να προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων και τονίζουν πως σε δύο εβδομάδες θα επανεξετάσουν το ζήτημα.




Ολόκληρη η ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Κατόπιν των ενεργειών της Διοίκησης του Νοσοκομείου Παίδων «Π. & Α. Κυριακού», του σημερινού εγγράφου από την 1ης Υγειονομική Περιφέρεια περί διάθεσης ιατρικού προσωπικού ειδικότητας αναισθησιολογίας για την κάλυψη εφημεριών του Τμήματος Αναισθησιολογίας από το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, της μετακίνησης για 15 ημέρες ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» και την προσωρινή μετακίνηση ιατρού αναισθησιολόγου από το Νοσοκομείο Κορίνθου, η σημερινή συνέλευση του Χειρουργικού Τομέα, μετά από εισήγηση του Τμήματος Αναισθησιολογίας, αποφάσισε:

Να μην αναστείλει τη λειτουργία των τακτικών χειρουργείων από 12-02-2024, υπό την προϋπόθεση ότι, εντός των επόμενων ημερών, θα προκηρυχθούν με κατεπείγουσα διαδικασία οι τρεις διαθέσιμες θέσεις ιατρών αναισθησιολόγων. Ο Χειρουργικός Τομέας θα συνεδριάσει εντός των επομένων 15 ημερών ώστε να αξιολογήσει την κατάσταση και να αποφασίσει για τις περαιτέρω ενέργειες».

Το θέμα με τα τακτικά χειρουργεία

Το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που υπάρχει εδώ και καιρό στο Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», οδήγησε τους γιατρούς του στο να βάλουν τέλος στα τακτικά χειρουργεία από τη Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου.

Ειδικότερα, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, ο Χειρουργικός Τομέας (ιατροί χειρουργοί όλων των ειδικοτήτων και αναισθησιολόγοι) του Νοσοκομείου αποφάσισε την από 12/2/24 διακοπή των προγραμματισμένων τακτικών επεμβάσεων της λίστας χειρουργείων, και τη λειτουργία των χειρουργικών αιθουσών μόνο για επείγοντα περιστατικά, λόγω της έλλειψης προσωπικού, και συγκεκριμένα ιατρών αναισθησιολόγων και νοσηλευτών Αναισθησιολογικού και χειρουργείου.

Το Νοσοκομείο Παίδων «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» εφημερεύει εναλλάξ με το Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» 15 ημέρες το μήνα. Ωστόσο, παρά το μεγάλο όγκο περιστατικών που εξυπηρετείται στα χειρουργεία του, υπάρχει εδώ και καιρό το πρόβλημα υποστελέχωσης. Έτσι, τα περιστατικά της λίστας τακτικών χειρουργείων λιμνάζουν, όπως λένε οι γιατροί, και οι χειρουργικές κλινικές δεν έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, ούτε το εκπαιδευτικό τους έργο, καθώς από τις 10 χειρουργικές αίθουσες του νοσοκομείου είναι ενεργές μόνο οι δύο.

«Το Τμήμα Αναισθησιολογίας του νοσοκομείου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης εδώ και αρκετούς μήνες και περισσότερο μετά τη συνταξιοδότηση δύο ιατρών και την μη ανανέωση της σύμβασης ιδιώτη ιατρού. Οι εναπομείναντες ιατροί αναισθησιολόγοι υπερεφημερεύουν κατ’ επανάληψη και οι τελευταίες αυτές εξελίξεις τους επιβαρύνουν πολύ περισσότερο, με συνέπεια να μην μπορούν να καλύψουν με ασφάλεια το πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου», σημειώνουν σχετικά οι γιατροί του χειρουργικού τομέα και προσθέτουν: «Οι εκπρόσωποι των γιατρών από τον Ιούνιο του 2023 έχουν ενημερώσει τόσο τη Διοίκηση του νοσοκομείου, όσο και την 1η Υγειονομική Περιφέρεια, αλλά δεν έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, ούτε έχουν προκηρυχθεί οι διαθέσιμες οργανικές θέσεις. Καθώς η ύπαρξη περισσότερων ιατρών αναισθησιολόγων αλλά και νοσηλευτών χειρουργείου και αναισθησιολογικού είναι απαραίτητη για να λειτουργήσουν περισσότερες χειρουργικές αίθουσες, οι κλινικές/τμήματα του Χειρουργικού Τομέα διακόπτουν τις προγραμματισμένες επεμβάσεις σε παιδιά, αναγνωρίζοντας την έλλειψη προσωπικού ως πρόβλημα που οφείλει να λυθεί άμεσα, ώστε να μην έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ασφάλεια των ασθενών και των εργαζόμενων στα χειρουργεία του νοσοκομείου».

Δείτε επίσης:

Έκθετος και πάλι ο Άδωνις: Αναγκάστηκε να διαψεύσει τη διακοπή των χειρουργείων στο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού!

Τέλος τα τακτικά χειρουργεία στο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» λόγω έλλειψης προσωπικού

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This