Στο σφυρί το «φρούριο» του Γιαλιά!

Στις 6 Μαρτίου ο πλειστηριασμόςτου πολυτελούς ακινήτου που βρίσκεται ελάχιστα μέτρα από το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο 59χρονος επιχειρηματίας

Must Read

Το ηλεκτρονικό «σφυρί» των πλειστηριασμών θα χτυπήσει στις 6 Μαρτίου για τη βίλα-φρούριο του 59χρονου επιχειρηματία και ποδοσφαιρικού παράγοντα Χρήστου Γιαλιά, ο οποίος έπεσε νεκρός το απόγευμα της 7ης Φεβρουαρίου σε μαφιόζικη ενέδρα με τουλάχιστον 20 σφαίρες!

Η τιμή πρώτης προσφοράς του πολυτελούς ακινήτου, το οποίο βρίσκεται ελάχιστα μέτρα μακριά από την οδό Αγίας Αικατερίνης, στη Μάνδρα, όπου εντοπίστηκε το απανθρακωμένο πτώμα του δολοφονημένου επιχειρηματία, είναι στα 1.167.000 ευρώ, με επισπεύδουσα τη Qquant Master Servicer, Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, η οποία ενεργεί με την ιδιότητά της ως μη δικαιούχου και μη υπόχρεου διαδίκου και ως διαχειρίστρια της ABS Metexelixis S.A., που εδρεύει στο Μεγάλο Δουκάτο του Λουξεμβούργου.

Η έπαυλη-φρούριο του 59χρονου επιχειρηματία και παράγοντα τοπικών ποδοσφαιρικών συλλόγων Χρήστου Γιαλιά, η οποία είχε κατασχεθεί από τον περασμένο Ιούλιο και αναρτήθηκε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα πλειστηριασμού στις 28 Νοεμβρίου 2023, απέχει περίπου τέσσερα χιλιόμετρα από το κέντρο της Μάνδρας. Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης «πρόκειται για εξαιρετικά αραιοδομημένη περιοχή, με αγροτικό χαρακτήρα (καλλιέργεια ελαιόδεντρων) και ελάχιστες κατοικίες, κυρίως με μεγάλη παλαιότητα, αλλά και ορισμένες νεόδμητες μονοκατοικίες καλής κατασκευής».

Υπερπολυτελές

Ωστόσο, όπως τονίζεται, το συγκεκριμένο οίκημα «αποτελεί μοναδικό ακίνητο, τόσο από άποψη μεγέθους όσο και από άποψη πολυτέλειας». Αποτελείται από μία διώροφη μονοκατοικία επιφάνειας 259,44 τετραγωνικών μέτρων, με πισίνα 136 τετραγωνικών μέτρων, περιμετρικά της οποίας έχουν τοποθετηθεί διακοσμητικές πέτρες και έχουν κατασκευαστεί δύο WC και υπόγειο επιφάνειας 251,40 τ.μ., στο οποίο υπάρχει γυμναστήριο, χαμάμ, αίθουσα ψυχαγωγίας με home cimena και αίθουσα μπιλιάρδου και wine bar!

Ο κήπος έχει φυτευτεί με γκαζόν, θάμνους και διαφόρων ειδών δέντρα, ενώ μέσα στο οικόπεδο των 7.031,05 τ.μ., που βρίσκεται επί δύο αγροτικών οδών, στη θέση Λεκανέζα στη Μάνδρα Αττικής, υπάρχει μια μικρή εκκλησία, λίμνες, ρυάκια, πλακοστρωμένοι διάδρομοι, μικρές γέφυρες και στεγασμένος χώρος bbq, ο οποίος περιλαμβάνει πακτωμένο μαρμάρινο τραπέζι και φούρνο! Το βόρειο τμήμα του ακάλυπτου οικοπέδου χρησιμοποιείται ως υπαίθριος χώρος στάθμευσης, ο οποίος έχει πλακοστρωθεί, ενώ στο νότιο τμήμα του υπάρχει πηγάδι με υπόγεια δεξαμενή νερού, η οποία συνδέεται με σύστημα πυρόσβεσης. Την ίδια ώρα, η βίλα θυμίζει «φρούριο», καθώς, πέρα από τον πέτρινο ψηλό φράχτη ύψους δύο μέτρων, σε κάθε γωνιά του οικοπέδου υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, οι οποίες καταγράφουν κάθε κίνηση μέσα στο κτήμα αλλά και περιμετρικά από αυτό!

Η μίσθωση

Για το ακίνητο υφίσταται 20ετής επαγγελματική μίσθωση, που άρχισε στις 9/11/2017 και λήγει στις 9/11/2037, με εκμισθώτρια την εταιρία Φάρμα Κατερίνα Α.Ε., συμφερόντων του δολοφονημένου επιχειρηματία, που δραστηριοποιείται στη χονδρική και τη λιανική πώληση κρεάτων. Με βάση τη σύμβαση που υπογράφεται από τον ίδιο, το μίσθωμα ανέρχεται στο ποσό των 7.000 ευρώ ετησίως και καταβάλλεται το τελευταίο δεκαπενθήμερο κάθε μισθωτικού έτους. Σύμφωνα με το protothema.gr, το σύνολο υποχρεώσεων της εταιρίας ήταν 5.455.592 ευρώ, εκ των οποίων 452.569,53 ευρώ αφορούν τραπεζικά δάνεια. Στα δάνεια και στις απαιτήσεις εμφανίζεται ομολογιακό δάνειο της Α.Ο. Τρίκαλα ΠΑΕ ύψους 200.000 ευρώ. Να σημειωθεί ότι μαζί με τη βίλα-φρούριο θα βγει στο σφυρί και η ψιλή κυριότητα -σε ποσοστό 100%- αποθήκης υπογείου σε ακίνητο στην Ελευσίνα Αττικής, στην οδό Παρασκευά Ηλιάδη.

Ο 59χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε αρκετά χρέη, εξαιτίας των οποίων η έπαυλη κατέληξε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, δολοφονήθηκε σε απόσταση μόλις 250 μέτρων από το σπίτι του. Οι εκτελεστές του τον αιφνιδίασαν από την πίσω δεξιά πλευρά του οχήματος που οδηγούσε και τον γάζωσαν με το καλάσνικοφ. Στη συνέχεια προκάλεσαν εμπρησμό στο όχημά του, ενώ έριξαν μέσα και το καλάσνικοφ και στη συνέχεια αποχώρησαν με δίκυκλο προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οπως έγινε κατόπιν γνωστό, προ ετών είχε πέσει θύμα δολοφονικής επίθεσης και η 51χρονη πρώην σύζυγος του επιχειρηματία, Φρειδερίκη (Φρίντα) Καρζή. Η άτυχη μητέρα δύο αγοριών και μιας κόρης, που είχε αποκτήσει με τον επιχειρηματία, εντοπίστηκε νεκρή το πρωί της 24ης Μαΐου 2018 από γειτόνισσα. Το θύμα είχε επιστρέψει από νυχτερινή διασκέδαση λίγο μετά τις 5 τα ξημερώματα στο σπίτι του, στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Πλαστήρα, και έφερε τραύμα στο κεφάλι, ενώ είχαν περισυλλεγεί δύο κάλυκες.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This