Προειδοποίηση ΒΕΘ: «Χωρίς φάρμακα και περίθαλψη μένουν 733.000 αυταπασχολούμενοι και αγρότες»

Ηχηρό καμπανάκι

Must Read

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης έστειλε σήμα κινδύνου προς αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες. Θυμίζοντας τις οφειλές σε συνδυασμό με την πιθανότητα διακοπής της ροής φαρμάκων και των παροχών περίθαλψης!

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, συγκεκριμένα, κινδυνεύουν να μείνουν περίπου 733.000 οφειλέτες του ΕΦΚΑ (ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες) εφόσον, όπως τους ζητήθηκε, δεν αποπληρώσουν ή ρυθμίσουν τις οφειλές τους, ώστε να μπορέσουν να διατηρήσουν την ασφαλιστική ικανότητα.

«Το υπουργείο Εργασίας δια στόματος της Υπουργού, Δόμνας Μιχαηλίδου, έκλεισε το όποιο ‘παράθυρο’ για νέα παράταση, λέγοντας πως έχουμε επιστρέψει… στην κανονικότητα μετά την covid εποχή. Αυτό που πρέπει να γίνει κατανοητό είναι πως όσοι οφείλουν δεν έχουν την δυνατότητα να μην καταβάλουν τα ποσά που έχουν σε εκκρεμότητα. Πρέπει να γίνει αντιληπτή η περιρρέουσα κατάσταση που βιώνουμε εξαιτίας της ακρίβειας, των υψηλών δαπανών για την ενέργεια, τις πρώτες ύλες αλλά και της μειωμένης κατανάλωσης. Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που είναι ούτως ή άλλως οικονομικά πιεσμένοι, τώρα κινδυνεύουν θα βρεθούν στον αέρα χωρίς ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη» τόνισε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Καπνοπώλης.

«Θα πρέπει να βρεθεί μία λύση, που θα είναι βασισμένη σε μία ρεαλιστική βάση, έστω και την ύστατη στιγμή. Μία ενδεχόμενη ρύθμιση οφειλών στον τομέα της υγείας ή μία νέα παράταση με συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο θα μπορούσε να ανακουφίσει χιλιάδες μικρούς επιχειρηματίες που σήμερα αγωνιούν για την επόμενη ημέρα» πρόσθεσε ο ίδιος, σημειώνοντας πως «είναι απαραίτητη η έμπρακτη στήριξη του μικρομεσαίου επιχειρείν, ώστε να ενισχυθούν οι προοπτικές ανάπτυξής του».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This