Στους δρόμους της Αθήνας παρά την βροχή χιλιάδες φοιτητές κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ

Must Read

Στους δρόμους βγήκαν και πάλι φοιτητές και μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας την Πέμπτη αντιδρώντας ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην χώρα. Πρόκειται για την 9η μαζική διαδήλωση και την 6η συνεχή εβδομάδα φοιτητικών καταλήψεων στα ΑΕΙ.

 

 

Αψηφώντας την βροχή χιλιάδες φοιτητές, μαθητές και καθηγητές συγκεντρώθηκαν λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και όταν αυξήθηκε η αριθμός των διαδηλωτών, ξεκίνησε η πορεία προς το Σύνταγμα. 

Στις 15:00 η κορυφή της πορείας έφτασε στο Σύνταγμα και οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα κατά του νομοσχεδίου για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια έξω από την Βουλή.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει η ΟΛΜΕ και η ΔΟΕ. Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ προκήρυξε στάση εργασίας από τις 11 το πρωί, διότι «στηρίζει τον δημόσιο χαρακτήρα των πανεπιστημίων». Η ΔΟΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας από 11.00 έως 14.00 και επιπλέον στάση εργασίας για την κάλυψη των εκπαιδευτικών του Ολοήμερου και του διευρυμένου ωραρίου (14.00 – 17.30).

 

Δεἰτε επίσης: 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This