Αναστάτωση σε σχολείο στην Πάτρα: Μεταλλικός υδράργυρος «διέρρευσε» στο προαύλιο!

Ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο - Γίνεται διερεύνηση του περιστατικού

Must Read

Τεράστια αναταραχή σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε γυμνάσιο της Πάτρας.

Συγκεκριμένα, ένας μαθητής «τρύπωσε» στην αίθουσα που βρίσκεται το εργαστήρι φυσικών επιστημών και αφαίρεσε από ένα γυάλινο ερμάριο ένα πλαστικό φιαλίδιο των 50 ml που περιείχε μεταλλικό υδράργυρο σε υγρή μορφή!

Στη συνέχεια, πήγε στο προαύλιο, άνοιξε το φιαλίδιο και «διέρρευσε» εκεί τον ποσότητα του υδραργύρου!

Η ουσία εντοπίστηκε αργότερα από άλλους μαθητές οι οποίοι ενημέρωσαν τους εκπαιδευτικούς.

Στο σχολείο έφτασαν μετά από ενημέρωση πυροσβέστες της 6ης Ε.Μ.Α.Κ Πατρών και της Ομάδας για Χημικά, Βιολογικά, Ραδιολογικά & Πυρηνικά Περιστατικά και ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο που ισχύει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Ο χώρος που είχε πέσει ο υδράργυρος αποκλείστηκε και έγινε η περισυλλογή και τοποθετήθηκε σε πλαστικό – ειδικό δοχείο,  σφραγίστηκε και παραδόθηκε σε υπάλληλο της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Δυτικής Ελλάδος.  Όσοι μαθητές ήρθαν σε επαφή με την ουσία αναζήτησαν ιατρική βοήθεια.

Μιλώντας στο thebest.gr η διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ευγενία Πιερρή ανέφερε:

«Το θέμα είναι υπό διερεύνηση ενώ έχω ζητήσει και γραπτές εξηγήσεις από τη διευθύντρια για το τι έχει γίνει. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της απομακρύνθηκε ένα μπουκαλάκι με υδράργυρο από το Εργαστήριο Φυσικών Επιστημών. Θα διερευνήσουμε με ποιον τρόπο, πώς και γιατί έγινε αυτό. Βρέθηκε μία ποσότητα του υδραργύρου που ήταν στο μπουκάλι κάπου στον αύλειο χώρο. Κλήθηκε ειδική ομάδα από την 6η ΕΜΑΚ έτσι ώστε να γίνει η περισυλλογή του μετάλλου.

Το μπουκαλάκι ωστόσο δεν έχει βρεθεί και αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει, γιατί ο υδράργυρος, όπως είναι γνωστό, είναι ένα τοξικό μέταλλο. Το πώς έγινε όλο αυτό όμως είναι κάτι που θα διερευνηθεί από τη Διεύθυνση. Πλέον ορισμένα πράγματα θεωρούνται απλά “αστείο” ενώ δε θα έπρεπε. Όταν θεωρούμε αστείο ή πλάκα την βίαιη συμπεριφορά κι άλλα πράγματα, υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει να καταλάβουμε ότι κάποια πράγματα είναι σοβαρά κι εδώ έχουμε ευθύνη οι πάντες. Το θέμα είναι σύνθετο. Ένα περιστατικό δεν είναι μόνο το περιστατικό και θα διερευνηθούν όλες οι παράμετροι του συγκεκριμένου περιστατικού».

Τι μπορεί να προκαλέσει

Η επαφή με τον υδράργυρο μπορεί να προκαλέσει:

–πονοκέφαλο

–ναυτία

–εμετό

–στηθάγχη

–δυσκολία στην αναπνοή

Το άγγιγμα ή ή κατάποση μπορεί να προκαλέσει:

–πόνο στο λαιμό

–κοιλιακό άλγος

–διάρροια

–δυσκοιλιότητα

Υπάρχουν λίγα δεδομένα από έρευνες σχετικά με την σύνδεση με καρκίνο.

(κεντρική φωτογραφία αρχείου)

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This