Άφαντα τα παιδιά των «παλαιοχριστιανών» – Οι εξηγήσεις του 45χρονου για την τηλεργασία, το τεστ DNA και την Χρυσή Αυγή

Μέχρι αύριο η προθεσμία για το γενετικό υλικό, λέει η ΕΛΑΣ - «Θα τεθεί θέμα απείθειας αν δεν κάνει την εξέταση», λέει ο δικηγόρος του

Must Read

Τις δικές του εξηγήσεις για μια σειρά από ζητήματα που έχουν προκύψει και αφορούν τον ίδιο έδωσε ο 45χρονος «αρχηγός» της οικογένειας των «παλαιοχριστιανών» που ζουν σε λαγούμια στην Ορεινή Κορινθία.

Την ίδια στιγμή οι οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των παιδιών της κοινότητας δεν έχουν αποδώσει καρπούς. Υπενθυμίζεται ότι με εισαγγελική εντολή τα παιδιά πρέπει να υποβληθούν σε τεστ DNA ώστε να διαπιστωθεί ποιος είναι ο πατέρας τους.

Ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί. Εκεί, κατέθεσε έγγραφο που βεβαιώνει ότι πάσχει από ψυχιατρική διαταραχή που τον καθιστά ανάπηρο σε ποσοστό 67%. Στη συνέχεια, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι την δίκη του που θα γίνει στις 4 Μαρτίου.

Ο ίδιος επιχείρησε να δει τον 15χρονο γιο του που βρίσκεται στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ωστόσο οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν και του είπαν ότι πρέπει να ενημερωθεί ο εισαγγελέας. Έξω από το νοσοκομείο ο ίδιος επανέλαβε ότι δεν γνωρίζει που βρίσκονται τα παιδιά και η γυναίκα του.

Τι υποστήριξε

Ο 45χρονος, όπως δήλωσε στοLive News, νιώθει «προσωρινά ανακουφισμένος» επειδή αφέθηκε ελεύθερος. Όπως είπε, θα επισκεφτεί τον 15χρονο γιο του που κρατείται στο νοσοκομείο «Παίδων». Παράλληλα, ανέφερε πως δεν μπορεί να επιστέψει στο σπίτι της οικογένειας γιατί «έχει γίνει κέντρο διερχομένων». «Ήρθαν αστυνομικοί, προσήγαγαν τον γαμπρό μου για εξακρίβωση και πήραν και το σκύλο μου», πρόσθεσε σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί

Σχετικά με την εργασία εξ’ αποστάσεως: «Εγώ κάνω τηλεργασία, έχω τη βάση δεδομένων του δήμου στον υπολογιστή μου, ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω», τόνισε.

Ο 45χρονος έχει τεθεί σε αργία από σήμερα για την εργασία του στον τομέα της καθαριότητας στον δήμο Ερέτριας. Μάλιστα, σύμφωνα με το Mega, έχει διαταχθεί ποινική έρευνα για την πρόσληψή του.

Και συνέχισε: «Αν ζούσα στη Γερμανία με όσα αντιμετωπίζω, είμαι ανάπηρος, θα καθόμουν και θα ζούσα μόνο από τα επιδόματα. Με 1.000 ευρώ καλούμαι να ταΐσω 8 στόματα, δεν είναι επιλογή μου αυτό».

Ο 45χρονος επανέλαβε πως δεν γνωρίζει που είναι η γυναίκα και τα παιδιά του. «Μας διαλύουν τα παιδιά και μας παίρνουν την οικογένεια», ξέσπασε. Επανέλαβε επίσης πως δεν θα κάνει την εξέταση DNA γιατί «η εισαγγελική εντολή παραβιάζει τα πιστεύω μου».

Δείτε βίντεο:




Για το συγκεκριμένο ζήτημα μίλησε αρκετά. Συγκεκριμένα είπε:

«Το ζήτημα με τα βιομετρικά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Η δικαστική εντολή παραβιάζει τα πιστεύω μου πάρουν DNA. Μετά όταν μας συνέλαβαν όλους, ήταν και η κόρη μου και το παιδί της, ήταν 20 ώρες στην ασφάλεια. Μας πήραν τα στοιχεία, τις ταυτότητες, δεν θα το είχαν βρει;

Εμένα τα ιδιαίτερα πιστεύω μου, είναι εναντίον σε κάθε βιομετρικό υλικό. Θα δούμε τι μπορεί να γίνει».

Αναφορικά με την «Χρυσή Αυγή» αρνήθηκε ότι ήταν μέλος του κόμματος ενώ λέει πως δεν συμμετείχε σε επίθεση που έγινε το 2012 στο «Χυτήριο» αλλά είχε πάει εκεί για να πιει μια μπύρα με τον Ηλία Παναγιώταρο!

«Μιλάμε για πριν από 15 χρόνια. Και άνθρωπο να είχα σκοτώσει παραγράφεται. Δεν υπήρχε καν κόμμα. Κατεβαίναμε στο κέντρο της Αθήνας και πίναμε μια μπύρα. Επειδή εγώ δεν είχα πατέρα, με μεγάλωσε ο παππούς μου. Ο παππούς μου ήταν από τους 7 τελευταίους που μείνανε στα σύρματα της Μακρονήσου. Μεγάλωσα σε κομμουνιστική οικογένεια. Αλλά λέμε ότι ήπια μια μπύρα με τον Παναγιώταρο.

Στο Χυτήριο, ο Παναγιώταρος ήρθε να καπελώσει. Ήταν όλες οι παλαιοημερολογίτικες παρατάξεις. Δεν είχαμε σχέση με τη Χρυσή Αυγή. Ήταν θρησκευτική αντίδραση. Ήταν ο Παναγιώταρος και ο Παππάς για να υποστηρίξουν. Ποτέ δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή».

Μέχρι αύριο η προθεσμία για το DNA

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης έχει προθεσμία μέχρι αύριο να κάνει την εξέταση DNA

«Ο 45χρονος πρέπει σε 24 ώρες να μας δώσει υλικό. Σε διαφορετική περίπτωση, θα πρέπει εμείς να ενημερώσουμε τον εισαγγελέα. Ο εισαγγελέας μπορεί να διατάξει την λήψη δείγματος χωρίς τη συγκατάθεσή τους», ανέφερε στην εκπομπή η εκπρόσωπος Τύπου, Κωνσταντία Δημογλίδου.




Σε ερώτηση σχετικά με τα παιδιά της οικογένειας που αναζητούνται είπε πως «δεν αποκλείεται να βρίσκονται σε μοναστήρια τα παιδιά. Ψάχνουμε περιοχές ανάλογα με τις πληροφορίες. Δεν είναι καταζητούμενοι οι άνθρωπο, εκτελούμε την εισαγγελική παραγγελία».

Ο δικηγόρος του 45χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος τόνισε πως αν δεν κάνει την εξέταση υπάρχει κίνδυνος να κατηγορηθεί ξανά για απείθεια.  υπογράμμισε πως αν δεν δώσει από μόνος έως αύριο DNA, «ελλοχεύει και πάλι ο κίνδυνος της απείθειας».

«Δόθηκε δύσκολα η αναβολή (σ.σ. στην δίκη) από την κ. πρόεδρο και εισαγγελία. Ο πρώτος λόγος που εξέθεσα ήταν η πραγματογνωμοσύνη που άμα θέλει ο ίδιος θα αναλύσει, γιατί αφορά μία πάθηση», σημείωσε επίσης ο κ. Θεωδορόπουλος.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This