Ποινικές διώξεις για κακουργήματα και πλημμελήματα στους συλληφθέντες για τρομοκρατικά χτυπήματα

Must Read

Ποινικές διώξεις για έξι κακουργήματα και έξι πλημμελήματα άσκησε ο ανακριτής στα δέκα άτομα που αποτελούν μέλη της οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» οι οποίοι κατηγορούνται για τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Ανάμεσά τους είναι και δύο πυροτεχνουργοί του στρατού!




Τα έξι άτομα που συνελήφθησαν χθες σε επιχειρήσεις της Αντιτρομοκρατικής πέρασαν νωρίτερα σήμερα το πρωί το κατώφλι των δικαστηρίων. Στο πλαίσιο της διαδικασίας,  ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν την ερχόμενη Κυριακή. Τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα κρατούνται ήδη.




Συγκεκριμένα, διώκονται κατά περίπτωση για τα κακουργήματα της διεύθυνσης, ένταξης και συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, της τρομοκρατικής πράξης απόπειρας ανθρωποκτονίας, της τρομοκρατικής πράξης έκρηξης κατ’ εξακολούθηση τετελεσμένη και σε απόπειρα, της τρομοκρατικής πράξης κατασκευής, κατοχής και προμήθειας εκρηκτικών,της τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης οπλοκατοχής και τρομοκρατικής πράξης διακεκριμένης φθοράς.

Επίσης κατά περίπτωση διώκονται και για τα πλημμελήματα της υποστήριξης τρομοκρατικής οργάνωσης, υποκίνησης σε τέλεση τρομοκρατικής πράξης, παράνομης βίας κατά δικαστικών λειτουργών, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης οπλοκατοχής κυνηγετικού όπλου και παράνομης κατοχής ναρκωτικών ουσιών προς ίδιαν χρήση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο στρατιωτικοί συνεργάζονταν με τρομοκράτες, τους οποίους προμήθευαν με εκρηκτικές ύλες, δεν είχαν όμως εμπλοκή στις επιθέσεις. 




Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. αναφέρει ότι εξιχνιάστηκαν 5 υποθέσεις εκ των οποίων, ο φάκελος που περιείχε εκρηκτική ύλη και είχε σταλεί στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, η βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στα τέλη Ιανουαρίου σε τράπεζα στα Πετράλωνα, η επίθεση με χειροβομβίδα σε αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου, στις 8 Ιουλίου 2023, στο Χαϊδάρι αλλά και η επίθεση στο σπίτι ιδιοκτήτη κατασκευαστικής εταιρίας στην Κηφισιά στις 16 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για τις τρεις τελευταίες επιθέσεις είχε αναλάβει η πρωτοεμφανιζόμενη «Σύμπραξη Εκδίκησης».




Όπως αποκαλύφθηκε, οι αστυνομικοί ερευνούν συνεργασία τρομοκρατών-ποινικών, με τον φερόμενο αρχηγό να είναι έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού και να δίνει εντολές ακόμα και για επιθέσεις σε δικαστικούς.




Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Για την υπόθεση κατηγορούνται –10- ημεδαποί, από τους οποίους -6- συνελήφθησαν ενώ οι -4- είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης.

Ειδικότερα, κατηγορούνται για –κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

1) αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε την 12-02-2024,

2) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα την 25-01-2024,

3) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 13-11-2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρεία,

4) ρίψη χειροβομβίδας την 08-07-2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι και

5) ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την 24-06-2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους μεταξύ των οποίων 3 κελιά καταστημάτων κράτησης και 9 οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πολεμικό τυφέκιο,
  • -3- πιστόλια,
  • περίστροφο,
  • καραμπίνα,
  • εξαρτήματα όπλων,
  • ποσότητες εκρηκτικής ύλης,
  • φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb),
  • μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
  • -2- αυτοκίνητα και μοτοσικλέτα και
  • χειρόγραφες σημειώσεις.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ οι έρευνες για τη συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες έκνομες ενέργειες συνεχίζονται.

Δείτε επίσης:

«Βόμβα»: Πυροτεχνουργοί του στρατού στους 10 συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική!

Επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην Αθήνα – Οκτώ άτoμα στη ΓΑΔΑ για την έκρηξη στα Πετράλωνα

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This