Σοκ στην Ρώμη: Έλληνες μαθητές έπεσαν θύματα κλοπής – Τους άρπαξαν μέχρι και ταυτότητες

«Εμείς ως γονείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι γίνεται»

Must Read

«Ξινά» βγήκαν τα χαμόγελα στους μαθητές σχολείου της Κρήτης, που βρέθηκαν στην Ρώμη, στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής, αφού έπεσαν θύματα κλοπής, με αποτέλεσμα να χάσουν χρήματα και προσωπικά αντικείμενα, καθώς και ταυτότητες!

Όπως έγινε γνωστό, οι περίπου 80 μαθητές της Α’ τάξης του 2ου Γενικού Λυκείου Ηρακλείου έφτασαν στην ιταλική πρωτεύουσα την περασμένη Κυριακή. Ωστόσο, το βράδυ της Δευτέρας και ενώ τα παιδιά με τους πέντε καθηγητές συνοδούς τους βρίσκονταν σε εστιατόριο της Ρώμης, άγνωστοι «τρύπωσαν» στο σχολικό λεωφορείο και τους και τα «ξάφρισαν».

Όπως εξήγησε ο πατέρας ενός εκ των μαθητών, όταν το γκρουπ επέστρεψε στα πούλμαν, αντιλήφθηκε πως είχαν παραβιαστεί. Οι τσάντες τους ήταν άφαντες, μαζί με τα χρήματα και τα προσωπικά τους αντικείμενα, ενώ εξαφανίστηκαν και οι ταυτότητές τους, τις οποίες ένας καθηγητής τις είχε συγκεντρώσει σε μία δική του τσάντα, που επίσης έκανε φτερά.

«Να αναλάβει, σε συνεργασία με την Πρεσβεία μας στην Ιταλία, το υπουργείο Παιδείας πλήρως την κάλυψη των εξόδων που χρειάζονται για την επιστροφή των παιδιών στο Ηράκλειο, αφού δεν ευθύνονται για ό,τι έγινε», ανέφερε το στέλεχος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Αρετή Σπαχή, που ενημερώθηκε για τα όσα συνέβησαν τη νύχτα της Δευτέρας στην εκδρομή των παιδιών και συνέχισε:

«Είναι άλλωστε πολύ κακές οι εποχές αυτές και οι οικογένειες των παιδιών αυτών τα έστειλαν στην εκδρομή με ένα σωρό στερήσεις. Θα πρέπει να υπάρξει άμεση ανταπόκριση από το υπουργείο Παιδείας μετά από το πολύ δυσάρεστο περιστατικό».

«Εμείς ως γονείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι γίνεται»

Την ίδια ώρα, φανερά τρομαγμένος είναι και ο πατέρας ενός εκ των μαθητών, κύριος Κώστας Παναγόπουλος, που μάλιστα εκφράζει την προσωπική του πικρία για το γεγονός ότι η Διεύθυνση του σχολείου δεν έχει ενημερώσει τους γονείς, οι οποίοι ενημερώθηκαν μόνο από τα παιδιά τους!

«Τα παιδιά έφτασαν στη Ρώμη την Κυριακή το βράδυ. Τη Δευτέρα το βράδυ πήγαν να φάνε. Και όταν επέστρεψαν στα λεωφορεία διαπίστωσαν ότι τα είχαν ανοίξει. Και είχαν κλαπεί οι τσάντες των παιδιών, οι οποίες εμπεριείχαν προσωπικά είδη, ρούχα, χρήματα και δυστυχώς κλάπηκε και η τσάντα ενός καθηγητή, που ήταν μέσα οι αστυνομικές ταυτότητες των παιδιών. Τις είχε μαζέψει ο καθηγητής για να μην τις χάσουν τα παιδιά. Και εξαφανίστηκε και αυτή η τσάντα. Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Πήγε εκεί που ήταν τα λεωφορεία. Έκανε τις δικές της ενέργειες. Πήγαν και οι καθηγητές στο τμήμα και υπέβαλαν μήνυση, όπως με ενημέρωσε ο γιος μου», αποκάλυψε ο Κώστας Παναγόπουλος και συμπλήρωσε:

«Εμείς ως γονείς δεν έχουμε καμία ενημέρωση για το τι γίνεται από ’κει και πέρα. Τα παιδιά φεύγουν αύριο (σ.σ. σήμερα) από Ρώμη για να γυρίσουν ακτοπλοϊκώς. Εγώ ήθελα μία ενημέρωση από το σχολείο για το τι έγινε και για το τι θα γίνει από τώρα και πέρα. Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν καθηγητή που ήταν με τα παιδιά μας. Άνθρωποι είναι. Και δε θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι θα πήγαιναν κάποιοι να διαρρήξουν τα λεωφορεία. Προφανώς έγινε στοχευμένα. Είχαν πάρει χαμπάρι ότι ήρθαν κάποια λεωφορεία με μαθητές από άλλη χώρα και πήγαν και έκαναν ό,τι έκαναν. Και βέβαια μιλάμε για περίπου 80 τσάντες. Άρα, μπορούμε να καταλάβουμε ότι πήγαν κάποιοι με βανάκι και φόρτωσαν τις τσάντες των παιδιών».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This