Σύμπραξη Εκδίκησης: Τα όπλα των τρομοκρατών και οι βόμβες που στέλνονταν με εντολή μέσα από το κελί

Πώς «κάηκε» ο ένας από τους δύο στρατιωτικούς που εμπλέκονται στην τρομοκρατική οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης»

Must Read

Φωτογραφίες με τα όπλα της τρομοκρατικής οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» έδωσε στη δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία, μετά τη μεγάλη επιχείρηση στην Αθήνα αλλά και στις φυλακές της επαρχίες, με στόχο την εξάρθρωση των τρομοκρατικών επιθέσεων, στις οποίες εμπλέκονται έμμεσα και δύο εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων!

Η  Αντιτρομοκρατική «δείχνει« τον Φ.Τ, τον ληστή με το τατουάζ στον αριστερό βραχίονα, ως τον αντιεξουσιαστή που μέσα απ’ τις Φυλακές Δομοκού είχε στήσει τον εκτελεστικό βραχίονα που έβαζε βόμβες, έχοντας μάλιστα στρατολογήσει και δυο «χρήσιμα» στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο «αρχηγός» σε παλαιότερη σύλληψή του, έξω απ’ το γραφείο της ανακρίτριας, είχε επιχειρήσει στις 18/3/22 να αρπάξει το όπλο του υπαστυνόμου Ε.Κ., αλλά δεν τα κατάφερε. Στον 36χρονο Φ.Τ. αποδίδεται και το τελευταίο… τρομοπακέτο που από καθαρή τύχη δεν άνοιξε η Α.Α., πρόεδρος πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, επειδή ο στρατιωτικός σύζυγός της «μυρίστηκε» το περιεχόμενο και κάλεσε τους πυροτεχνουργούς της ΕΛ.ΑΣ.

Οι 10 συνολικά συλληφθέντες (η τυπική διαδικασία σύλληψης ακολουθείται και για τους κρατουμένους στις φυλακές), που οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα, κατηγορούνται για -κατά περίπτωση- συμμετοχή και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, αξιόποινη υποστήριξη και παροχή ουσιωδών πληροφοριών, απόπειρα ανθρωποκτονίας, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων, έκρηξη, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Ολοι τους διώκονται για συμμετοχή στην οργάνωση Σύμπραξη Εκδίκησης, που ευθύνεται για τουλάχιστον πέντε επιθέσεις, με την πιο σοβαρή από αυτές να είναι η αποστολή παγιδευμένου φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Στα μέλη της οργάνωσης βρίσκονται μια γυναίκα σε ρόλο «ντελίβερι» αλλά και «γνωστοί» ποινικοί. Εκείνο, όμως, που προκαλεί αίσθηση είναι η συμμετοχή των δύο εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, που φέρεται ότι λειτουργούσαν υποστηρικτικά ως «κατασκευαστές – εμπειρογνώμονες».




Ο ένας είναι πολυβολητής του Στρατού, ο οποίος φέρεται ότι έχει υποβάλει παραίτηση, και ο δεύτερος είναι οπλουργός της Πολεμικής Αεροπορίας, που βρίσκεται σε μακρά αναρρωτική άδεια. Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι ο πυροτεχνουργός προδόθηκε από τον φάκελο που εστάλη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, αφού πάνω στον φάκελο, που δεν εξερράγη, βρέθηκε το δικό του DNA.




Η γυναίκα, πάντως, φέρεται ότι έχει τοποθετήσει τουλάχιστον μία βόμβα από τις πέντε επιθέσεις που χρεώνονται στην οργάνωση. Αυτό, όμως, που δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί είναι η ταυτότητα του ατόμου που πήγε τον φάκελο στο δικαστικό μέγαρο. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι γνωστοί αντιεξουσιαστές, ενώ άλλοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές για εγκλήματα του κοινού Ποινικού Δικαίου, όπως ληστείες και ναρκωτικά.

Σημειώνεται ότι η τράπεζα την οποία είχαν «χτυπήσει» οι κατηγορούμενοι στα Πετράλωνα στις 25 Ιανουαρίου δεν ήταν τυχαία. Είναι αυτή στην οποία το 1984 είχε δολοφονηθεί από τη 17 Νοέμβρη και το… ματωμένο χέρι του Δημήτρη Κουφοντίνα ο αστυφύλακας Χρήστος Μάτης.




Τα «παιδιά» της νεοτρομοκρατίας

Αξίζει να σημειωθεί πως την ευθύνη για το… τρομοπακέτο στην Α.Α., πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης δεν ανέλαβε η Σύμπραξη Εκδίκησης, αλλά η Ενοπλη Οργάνωση. Το γραφείο της Α.Α. είναι κοντά από το γραφείο της συζύγου του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη. Η σύζυγος του κ. Φλωρίδη φέρει, επίσης, τον ίδιο βαθμό με την Α.Α. ως πρόεδρος Εφετών.

Τελευταία, πάντως, εμφανίστηκαν άλλες δύο οργανώσεις: η Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα, που έβαλε τη βόμβα στο υπουργείο Εργασίας, και η Ενοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη, που τοποθέτησε στις 18/12/2023 την άσκαστη βόμβα στα ΜΑΤ στου Γουδή. Ξεχωρίζει, βέβαια, μια τρίτη, η Οργάνωση Πολιτοφυλακής «Λαϊκή Δικαιοσύνη», που πολύ νωρίτερα, στις 21 Φεβρουαρίου 2015, στις 5 το απόγευμα, στην περιοχή Κούβελα Στυλίδας, εκτέλεσε έξω από το σπίτι του τον δεσμοφύλακα Σ. Καλλιμάνη την ώρα που έμπαινε στο τζιπάκι του για να πάει για κυνήγι.

Ο κουμπάρος του Αντώνη Αραβαντινού είχε μετατεθεί απ’ τον Κορυδαλλό και είχε αναλάβει αρχιφύλακας στις Φυλακές Δομοκού. Μόλις στις αρχές Φεβρουαρίου το Τμήμα Εκβιαστών της Ασφάλειας είχε συλλάβει τον Χ.Τ., στέλεχος της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς, τον οποίο φέρεται ότι προμήθευαν με εκρηκτικά δύο ΟΥΚάδες του Πολεμικού Ναυτικού. Οι συλλήψεις έγιναν μετά την καταγγελία του περιφερειάρχη Νίκου Χαρδαλιά για δολιοφθορά στον αγωγό που μεταφέρει πόσιμο νερό στην Αίγινα, ενέργεια που είχε αποδοθεί στους «νερουλάδες». Ο Χ.Τ. συνδεόταν φιλικά με τον Βασίλη Ρουμπέτη, γνωστό πρόσωπο της Greek Mafia, που δολοφονήθηκε τον περασμένο Ιούνιο στον Κορυδαλλό.




H δράση του αρχηγού

Ο Φ.Τ. έχει υπάρξει κρατούμενος και στις Φυλακές Κορυδαλλού και σε άλλες φυλακές της χώρας, ενώ τώρα κρατείται στον Δομοκό. Κατά την παραμονή του στη φυλακή ενδέχεται να δημιούργησε ένα δίκτυο ποινικών, τους οποίους χρησιμοποιούσε για να κάνουν βομβιστικές επιθέσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Αναλυτικότερα, είχε συλληφθεί το 2015 για δύο ληστείες στη Θεσσαλονίκη, σε τράπεζα και πολυκατάστημα, ενώ είχε ακολουθήσει και καταδίωξη από αστυνομικούς. Στις 2 Αυγούστου του 2021 είχε λάβει άδεια από τις φυλακές, την οποία παραβίασε, και στις 10 Αυγούστου του ίδιου έτους έκανε ληστεία τράπεζας με υποπολυβόλο ΜΡ5 στα Πετράλωνα. Ακολούθησαν τρεις απανωτές ληστείες, στις 18 Αυγούστου 2021 σε τράπεζα στη Μεταμόρφωση, στις 2 Σεπτεμβρίου 2021 σε τράπεζα στη Νέα Ιωνία και στις 14 Σεπτεμβρίου 2021 σε τράπεζα στην οδό Μητροπόλεως. Συνελήφθη, όμως, στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 στη Λεωφόρο Κατεχάκη, μαζί με μία φίλη του. Ακόμα δύο από τους συλληφθέντες κρατούνται στις Φυλακές της Λάρισας και των Γρεβενών, ενώ πέντε ήταν εκτός φυλακής και προσήχθησαν κατά την επιχείρηση.

Η επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής έχει σχέση με τη βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε στις 25 Ιανουαρίου σε τράπεζα στα Πετράλωνα, στην οδό Τριών Ιεραρχών 115, όπως επίσης και με ακόμα δύο επιθέσεις: τον περασμένο Νοέμβριο σε γραφεία-οικία κατασκευαστικής εταιρίας στην Κηφισιά, αλλά και τον περασμένο Ιούλιο σε Ι.Χ. σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Χαϊδάρι με χειροβομβίδα – η έκρηξη είχε σημειωθεί στις 5 τα ξημερώματα, ενώ το αυτοκίνητο ήταν σταθμευμένο σε ανοιχτό χώρο πάρκινγκ στην οδό Ρόδου 12. Φαίνεται πως ο συγκεκριμένος σωφρονιστικός υπάλληλος είχε συμμετάσχει στη διενέργεια ελέγχων στα κελιά των κρατουμένων στον Κορυδαλλό και αυτοί τον «χτύπησαν» ως εκδίκηση.




Και για τις τρεις ενέργειες την ευθύνη είχε αναλάβει σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου στο διαδίκτυο η ομάδα Σύμπραξη Εκδίκησης. Η έκρηξη σε μαντρότοιχο κτιρίου στην Κηφισιά είχε γίνει σε βάρος της εταιρίας Ergomar του επιχειρηματία Δημήτρη Μαρινέλη. Η εταιρία του είχε συμμετάσχει στην κατασκευή του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ. Στο όνομα, πάντως, του Φ.Τ. έχει σημειωθεί και άλλη ενέργεια, από άλλη οργάνωση. Η ομάδα Αντάρτες Εκδίκησης ανέλαβε με προκήρυξη την 1/6/2022 σε ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού έξω από σπίτι αστυνομικού στα Μελίσσια, στις 18 Μαρτίου του 2022.

Οπως υποστηρίζουν, ο συγκεκριμένος αστυνομικός «ήταν επικεφαλής της ομάδας ΟΠΚΕ στις 18/3/22, κατά τη μεταγωγή του συντρόφου μας Φ.Τ. στην ανακρίτρια, μετά τη σύλληψή του για τις απαλλοτριώσεις τραπεζών το καλοκαίρι στην Αθήνα. Ο συγκεκριμένος μπάτσος, μετά την περιπέτεια με την απόπειρα αρπαγής του όπλου του από τον σύντροφο που συνέβη έξω από τα γραφείο της ανακρίτριας, έτρεξε να καταθέσει εις βάρος του συντρόφου, με αποτέλεσμα να τον επιβαρύνει με επιπλέον κατηγορίες». Παράλληλα, απειλούσαν και την ανακρίτρια που ανέλαβε την υπόθεση, για την οποία αναφέρουν: «Ιλίσια, η ανακρίτρια Θ.Κ. Μπορεί αυτή τη φορά να στάθηκες τυχερή ή εμείς άτυχοι που δεν εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός στην πολυκατοικία σου, αλλά η επόμενη φορά θα είναι με σφαίρες, οι οποίες θα βρουν σίγουρα τον στόχο τους».

Τα πέντε βαριά αδικήματα, οι 6 συλληφθέντες και 4 έγκλειστοι

Για την υπόθεση κατηγορούνται 10 Ελληνες, από τους οποίους οι έξι συνελήφθησαν, ενώ οι τέσσερις είναι ήδη έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης. Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί πέντε περιπτώσεις και συγκεκριμένα:

1) αποστολή παγιδευμένου με εκρηκτική ύλη φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, ο οποίος βρέθηκε τις 12/02/2024,
2) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα στις 25/01/2024,
3) έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 13/11/2023 σε κτιριακό συγκρότημα στην Κηφισιά, όπου στεγάζεται εταιρία,
4) ρίψη χειροβομβίδας στις 08/07/2023 σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας σωφρονιστικού υπαλλήλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε χώρο στάθμευσης πολυκατοικίας στο Χαϊδάρι, και
5) ρίψη χειροβομβίδας και έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού στις 24/06/2023 σε αυλή οικίας στη Λάρισα.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορους χώρους, μεταξύ των οποίων τρία κελιά καταστημάτων κράτησης και εννέα οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • πολεμικό τυφέκιο,
  • τρία πιστόλια,
  • περίστροφο,
  • καραμπίνα,
  • εξαρτήματα όπλων,
  • ποσότητες εκρηκτικής ύλης,
  • φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων,
  • κινητά, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και φορητά μέσα αποθήκευσης (usb),
  • μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών,
  • δύο αυτοκίνητα και μία μοτοσικλέτα, και
  • χειρόγραφες σημειώσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This