Ιωάννης Χαλκιάς για Τέμπη: «Παράνομη η μετάταξη του σταθμάρχη, δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις»

«Αν η σύμβαση 717 είχε ολοκληρωθεί δεν θα συνέβαινε αυτό. Θα υπήρχε το ETCS, το οποίο θα διαπίστωνε ότι τα τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή»

Must Read

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε από το έγκλημα των Τεμπών και η μοναδική λέξη που βγαίνει από τα χείλη των συγγενών των θυμάτων είναι «Δικαιοσύνη».

Όπως εξηγεί ο επίτιμος πρόεδρος Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Ιωάννης Χαλκιάς, μία σειρά από παραλείψεις οδήγησε στην εθνική τραγωδία, που στοίχισε την ζωή σε 57 νέους ανθρώπους. «Το συμπέρασμα στο οποίο φτάσαμε είναι ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρχαν εγκληματικές ανθρώπινες παραλείψεις, ανθρώπινα λάθη, οι γνωστές παθογένειες και δυσλειτουργίες που υπάρχουν στους δημόσιους οργανισμούς και μία δυσμενής συγκυρία παραγόντων. Όλα αυτά συντέλεσαν στο να έχουμε αυτή την εθνική τραγωδία», είπε αρχικά και συνέχισε: «Η σύμβαση 717 εάν είχε ολοκληρωθεί δεν θα συνέβαινε αυτό. Θα υπήρχε το ETCS, το οποίο όταν θα διαπίστωνε ότι τα τρένα κινούνταν στην ίδια γραμμή αυτομάτως θα τα ακινητοποιούσε».

«Παράνομη η μετάταξη του σταθμάρχη»

Ο Ιωάννης Χαλκιάς έκανε λόγο και για την μετάταξη του σταθμάρχη, χαρακτηρίζοντάς την για ακόμη μία φορά παράνομη. Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως από τις έρευνες δεν προκύπτει ότι μπήκε στην υπηρεσία με πολιτικό μέσο.

«Κατά τη γνώμη της επιτροπής, η μετάταξη του σταθμάρχη ήταν παράνομη. Η υπηρεσία υποδοχής κάποιων υπαλλήλων σε κάποιες μετατάξεις μπορεί να βάλει πρόσθετα προσόντα στο τι ακριβώς πρέπει να έχει ο υπάλληλος που θα έρθει. O ΟΣΕ σε 3-4 κατηγορίες υπαλλήλων που ήθελε έβαλε όριο ηλικίας και για τους σταθμάρχες έβαλε το 48ο έτος, γιατί διαπίστωσε ότι πολλοί σταθμάρχες θα συνταξιοδοτηθούν τα επόμενα χρόνια. Δεν ήθελε να πάρει σταθμάρχες 60-65 ετών. Έβαλε όριο και με βάση αυτό το όριο ο σταθμάρχης έπρεπε να κοπεί εξ αρχής», τόνισε ο ίδιος, ενώ συμπλήρωσε πως ο σταθμάρχης είχε προσκομίσει βεβαίωση πως είχε παρακολουθήσει σεμινάριο υπολογιστών πριν από 30 χρόνια, ωστόσο μετά από έλεγχο της βεβαιότητας της πιστοποίησης η νομαρχία Λάρισας σημείωσε πως δεν κρατούσε αρχεία από εκείνα τα χρόνια.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This