Μητέρα Κλαούντιας Λάτα: «Aν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη θα επαναληφθούν τα Τέμπη»

Τι λέει για την απώλεια της 20χρονης κόρης της, το «μπάζωμα» και τον Κώστα Αχ. Καραμανλή

Must Read

Τον δικό της «Γολγοθά» ανεβαίνει εδώ και ένα χρόνο που έχασε την κόρη της στα Τέμπη η Άλμα Λάττα και ζητά να αποδοθεί δικαιοσύνη ώστε να μάθει ποιοι κρύβονται πίσω από το έγκλημα και να μην ζήσουν τα ίδια άλλες οικογένειες.

Νωρίτερα σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Ant1 μίλησε σχετικά με την απώλεια της 20χρονης Κλαούντια ενώ έβαλε στο στόχαστρο τον (τότε) υπουργό Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή που έλεγε πως ο σιδηρόδρομος είναι ασφαλής.

«Έχω κάνει τατουάζ το πρόσωπό της και το φιλάω συνεχώς. Πηγαίνω κάθε μέρα από τη Λάρισα όπου μένω στα Τέμπη στο σημείο της δυστυχίας, και μετά στο μνήμα της. Η κόρη μου φοιτούσε στην Ιατρική Σχολή της ΣΑΣΣ. Φοβόταν το αυτοκίνητο και θεωρούσε το τρένο, ασφαλέστερο μεταφορικό μέσο. Και κατέληξε να καεί ζωντανή στους 1400 βαθμούς.

Θέλω να μάθω ποιοι ήταν αποφάσισαν να κόψουν εισιτήρια θανάτου με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή ένα κορίτσι στα 20 του χρόνια. Επί 12 λεπτά τα παιδιά μας, βρίσκονταν στην κόλαση. Ακόμα κι ο κ. Καραμανλής το 2019 ασκούσε κριτική στη σιδηροδρομική ασφάλεια της χώρας, κι όταν έγινε ο ίδιος υπουργός, άρχισε να τα λέει αλλιώς. Λίγες μέρες πριν το δυστύχημα μας διαβεβαίωνε ότι ήταν όλα ασφαλή. Αν ήξερα την αλήθεια, δεν θα άφηνα το παιδί μου να χρησιμοποιήσει αυτό το τρένο. Δε μπορώ να ησυχάσω όσο σκέφτομαι ότι αν δε μετέφεραν εύφλεκτα υλικά».

Σχετικά με την δικαστική έρευνα και το «μπάζωμα» στον τόπο της τραγωδία ανέφερε:

«Πιστεύω στη δικαιοσύνη και περιμένω να κάνει τη δουλειά της, για να ησυχάσει η ψυχή της κόρης μου. Ο κόσμος ξύπνησε έστω και αργά, και κινητοποιήθηκαν οι αρχές. Όταν είδα ότι τσιμέντωναν την περιοχή και ρώτησα γιατί, μου απάντησαν πως υπάρχει αγωγός αερίου κάτω από το έδαφος και πως ήταν επικίνδυνο να μην τσιμεντωθεί λόγω της μεγάλης θερμοκρασίας του εδάφους από το δυστύχημα. Αγωνιζόμαστε για να μην υπάρξουν νέα Τέμπη. Να μην κλείσουν άλλα σπίτια. Κι αν δεν προσπαθήσουμε για δικαιοσύνη, σας το λέω καθαρά: η τραγωδία θα επαναληφθεί».

Δείτε τις δηλώσεις της:




Δείτε επίσης:

Διεκόπη για τις 5 Απριλίου η πρώτη δίκη για τα Τέμπη – Κατέθεσε αίτημα αναβολής η πλευρά της Hellenic Train

Μηχανοδηγός: «Χυδαίος ψεύτης ο Καραμανλής» – «Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση στο τμήμα Λιανοκλάδι – Λάρισα!»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This