Γεράσιμος Παπαδόπουλος για Κεφαλονιά: Δύο εκδοχές εξετάζουν οι σεισμολόγοι για τις απανωτές δονήσεις

Έντασης 3,5 Ρίχτερ η ισχυρότερη δόνηση που καταγράφηκε τα τελευταία 24ωρα

Must Read

«Η σεισμική δραστηριότητα ξεκίνησε στις 27 Φεβρουαρίου, αλλά εντάθηκε σήμερα με περισσότερους σεισμούς και μεγαλύτερα μεγέθη», αναφέρει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τα σεισμικά φαινόμενα που αναπτύσσονται στην Κεφαλονιά τα τελευταία 24ωρα, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους του νησιού και όχι μόνο.

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος και Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σήμερα καταγράφηκε σεισμός έντασης 3,5 Ρίχτερ, που είναι και ο ισχυρότερος μέχρι στιγμής. «Παρακολουθούμε την εξελισσόμενη σεισμική δραστηριότητα. Υπάρχουν δύο δυνατότητες σε τέτοιες περιπτώσεις που εξετάζουμε», σχολίασε και πρόσθεσε πως εξετάζονται δύο σενάρια.

«Η μία να είναι αυτό που ονομάζουμε ”σμήνος σεισμών”, δηλαδή σειρά σεισμών με σχετικά μικρά μεγέθη που είναι περίπου ίδια μεταξύ τους -3,5, 3,4, 3,3 Ρίχτερ- όπως είναι η τρέχουσα περίπτωση. Και η δεύτερη, η πιο επικίνδυνη, να είναι προσεισμοί. Δεν είμαι υπέρ της δεύτερης άποψης», τόνισε σχετικά.

Οι έξι τελευταίες σεισμικές δονήσεις που καταγράφηκαν σήμερα, από τις 16:00 και μετά, σημειώθηκαν με απόσταση λίγων λεπτών, χωρίς να ξεπερνούν όμως τα 2 Ρίχτερ. Τις προηγούμενες ώρες οι σεισμοί στην περιοχή κυμαίνονταν περί τα 3 Ρίχτερ. Σημειώνεται πως στην πλειονότητά τους οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την εξέλιξη του φαινομένου, με τον καθηγητή και πρόεδρο του ΟΑΣΠ, Ευθύμη Λέκκα, να δηλώνει σχετικά «φυσιολογική η σεισμική ακολουθία. Δεν ανησυχούμε».

  • Δείτε το ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This