Οργή και διαμαρτυρίες στη Θήβα: «Κηδεύεται το Πρωτοδικείο με εντολή της Κυβέρνησης»

Must Read

Έντονες αντιδράσεις και διαμαρτυρίες έχει προκαλέσει στη Θήβα η ανακοίνωση του Μάκη Βορίδη ότι με εντολή της κυβέρνησης δίδεται στη Λιβαδειά η Μητροπολιτική έδρα του Πρωτοδικείου, ενώ στη Θήβα ιδρύεται έδρα μεταβατικού Εφετείου.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Θήβας αλλά και ο Δήμος έχουν προχωρήσει σε διαμαρτυρίες, καταδικάζοντας την απόφαση που κλείνει το Πρωτοδικείο και απαξιώνει την πόλη.

Μιλώντας στο  «Ράδιο Θήβα 97,5», ο Θανάσης Σκούμας, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θηβαίων, έκανε λόγο για επαίσχυντη και καταδικαστέα ανακοίνωση του Βορίδη που προσβάλει την δυνατότητα μιας ολόκληρης κοινωνίας να επιβιώσει. Όπως τόνισε, η κυβέρνηση αποφάσισε «να υποβαθμίσει, σε πρώτη φάση, και να καταργήσει, γιατί αυτή είναι η πρόθεση της Κυβέρνησης, το Πρωτοδικείο της Θήβας». Μάλιστα, όπως κατήγγειλε, η απόφαση για το κλείσιμο του Πρωτοδικείου ανακοινώθηκε σε χαμηλούς τόνους για να μην αντιδράσει ο κόσμος της περιοχής.

«Ο στόχος είναι να ψηφιστεί γρήγορα αυτό το νομοσχέδιο για να εκταμιευτεί η δόση των 250 εκατ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και να πάει στα χέρια των επενδυτών- επιχειρηματιών, με ταυτόχρονη καταστροφή μιας ολόκληρης πόλης, μιας ολόκληρης επαρχίας. Δηλαδή αυτοί θα πάρουν 250 εκατομμύρια και θα βυθίσουν στην καταστροφή μια ολόκληρη κοινωνία» ανέφερε και τόνισε ενώ ότι «πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι τον αφορά»:

Στο ραδιοφωνικό μέσο μίλησε και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θήβας, Βασίλης Γκέλης ο οποίος επεσήμανε ότι με αυτή την απόφαση απαξιώνουν την πόλη αλλά και το Πρωτοδικείο, που απασχολεί πλήθος εργαζομένων και δικηγόρων. Ο ίδιος τόνισε ότι οι έμποροι και ο Εμπορικός Σύλλογος βρίσκονται στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων και πρόσθεσε ότι μίλησε με το Προεδρείο του Δικηγορικού Συλλόγου Θήβας, προκειμένου να βρεθούν τρόποι να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος.

«Να μας πουν οι κύριοι που αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς, τα ανταποδοτικά που έχουν για την πόλη. Γιατί αν σήμερα έκλεισε το Πρωτοδικείο κ. Πέππα, αύριο θα έρθει το νοσοκομείο, μεθαύριο θα έρθει πάλι το ΙΚΑ, θα συζητάμε πάλι για το νοσοκομείο και σιγά σιγά θα δούμε την πόλη της Θήβας να ρημάζει» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This