Μήνυση από τον πατέρα της 7χρονης για την άρνηση διακομιδής από το ΕΚΑΒ: «Δεν υπήρχε αιτιολόγηση»

«Κανένα πλήρωμα δεν μπορεί να αρνηθεί καμία διακομιδή», απάντησε ο πρόεδρος εργαζομένων στην 7η ΥΠΕ Ιωαννίνων

Must Read

Δεν έχει προηγούμενο η καταγγελία του πατέρα, που ισχυρίζεται πως το ΕΚΑΒ αρνήθηκε τη διακομιδή του παιδιού του σε νοσοκομείο, με κίνδυνο τη ζωή του, γιατί….έληγε η βάρδια! Ο ίδιος υποστηρίζει πως η 7χρονη κόρη του έπρεπε να χειρουργηθεί άμεσα κι έτσι αναγκάστηκε ο ίδιος να την μεταφέρει από τα Ιωάννινα στην Αθήνα, την ώρα που το ΕΚΑΒ εξέδωσε ανακοίνωση, εκφράζοντας μία διαφορετική εκδοχή.

«Από το νοσοκομείο έγινε η συνεννόηση, η γιατρός που εφημέρευε ζήτησε από το ΕΚΑΒ ασθενοφόρο με συνοδεία γιατρού. Μας είπαν να ετοιμάσουμε το παιδί, κατά τη διάρκεια της αναμονής κινήθηκα προς το γραφείο των ιατρών και τυχαίνει να είναι στο τηλέφωνο η γιατρός, να συνομιλεί με το ΕΚΑΒ και να λέει επί λέξει ”τι εννοείται ότι αρνείται το πλήρωμα τη διακομιδή του ασθενούς;”. Είχα παγώσει. ”Τι θα πω στον άνθρωπο, ότι το ΕΚΑΒ αρνείται τη διακομιδή;”. Η αρχική απάντηση του τηλεφωνητή ήταν ότι το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή. Δεν υπήρχε καμία αιτιολόγηση», δήλωσε, νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, ο πατέρας της ανήλικης, Κώστας Τσίντζας και συνέχισε:

«Σύμφωνα με τη γιατρό την οποία δεν αφήνουν να μιλήσει, δεν της δίνουν άδεια, έγινε η κλήση μπροστά μου, μας είπαν ότι το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή. Το ΕΚΑΒ είχε ασυνεννοησία με τη γιατρό». 

Ο πατέρας ξεκαθάρισε πως η 7χρονη είναι σε πολύ καλή κατάσταση και λογικά την Τετάρτη θα πάρει εξιτήριο. «Το ευτυχές είναι ότι αντιμετωπίστηκε πολύ καλά το περιστατικό της και είμαστε έτοιμοι να επιστρέψουμε στο σπίτι μας», είπε ο κ. Τσίντζας, σημειώνοντας ότι πρόκειται να καταθέσει μήνυση.

«Κανένα πλήρωμα δεν μπορεί να αρνηθεί καμία διακομιδή»

Από την πλευρά του, ο διασώστης ΕΚΑΒ και πρόεδρος εργαζομένων στην 7η ΥΠΕ Ιωαννίνων, Περικλής Κωλέτσιος δήλωσε πως κανένα πλήρωμα δεν μπορεί να αρνηθεί καμία διακομιδή. «Είναι νόμος του ΕΚΑΒ ότι εμείς εκτελούμε τις διακομιδές», είπε και συμπλήρωσε:

«Για να γίνει μια διακομιδή από τα Γιάννενα στην Αθήνα χρειάζεται ένα πρωτόκολλο. (…) Από εμάς έγιναν όλα. 02.50 ήταν η πρώτη κλήση στο ΕΚΑΒ αν εμείς έχουμε τη δυνατότητα να διακομίσουμε το παιδί. Ο τηλεφωνητής λέει αν όντως θέλετε να μεταφέρουμε το παιδί θα πρέπει να κάνετε ένα επίσημο αίτημα στο ΕΚΑΒ για να κινήσουμε τις διαδικασίες. 3.10 ξανακαλεί η γιατρός και λέει ναι θέλω να μεταφερθεί. (…) 03.19 έρχεται το επίσημο mail στο ΕΚΑΒ Ιωάννινων που λέει θέλουμε να μεταφέρετε το παιδί στην Αθήνα. Στις 3:45 ακύρωσε η γιατρός, είπε ότι το παιδί έχει φύγει με τον πατέρα του».

Για το περιστατικό έχει διαταχθεί ΕΔΕ.

Δείτε επίσης:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This