Ο ΟΕΝΓΕ αποκαλύπτει: Το ΦΕΚ για τα απογευματινά χειρουργεία φέρνει χρέωση και για νοσηλεία σε ΜΕΘ!

Must Read

Ενόσω ο Άδωνις… καμαρώνει για την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων, οι νοσοκομειακοί γιατροί αποκαλύπτουν ότι το σχετικό ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε σήμερα στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, φέρνει μαζί και χρεώσεις ακόμη και για νοσηλεία σε ΜΕΘ!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με αποκάλυψη στην οποία προέβη ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), Πάνος Παπανικολάου, οι ασθενείς των απογευματινών χειρουργείων θα αναγκάζονται να πληρώνουν και για μη χειρουργικές επεμβάσεις, όπως η νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. «Ιδιωτικές ΜΕΘ με τσουχτερό κρατικό φακελάκι 2.000 ευρώ μέσα στα δημόσια νοσοκομεία», τονίζει χαρακτηριστικά σε σχετική ανάρτηση.

«Ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε πως την ΚΥΑ περί “απογευματινών” τάχα την είχε υπογράψει πριν 13 μέρες. Τελικά το ΦΕΚ βγήκε σήμερα. Περιλαμβάνει και μη χειρουργικές πράξεις, π.χ. νοσηλεία σε ΜΕΘ! Ιδιωτικές ΜΕΘ με τσουχτερό κρατικό φακελάκι 2.000€ μέσα στα δημόσια νοσοκομεία», αναφέρει χαρακτηριστικά και παραθέτει τα σχετικά στοιχεία από το ΦΕΚ, επισημαίνοντας τα εξής: «Για να προλάβω: είναι η 2η σελίδα του Παραρτήματος Ι της ΚΥΑ, όπου αναφέρονται οι “εξαιρετικά βαρείες” = 2.000€ από την τσέπη του ασθενούς (ή πιο σωστά από την τσέπη των συγγενών, προκειμένου ο διασωληνωμένος να εισαχθεί σε ΜΕΘ, για να μην πεθάνει)».

Μάλιστα ο Πάνος Παπανικολάου αναφέρει ότι στην επί πληρωμή λίστα έχουν συμπεριλάβει και τη νοσηλεία σε Μονάδες Νεογνών.

Κι όλα αυτά, την ώρα που οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία επισημαίνουν ότι οι μισές χειρουργικές αίθουσες είναι κλειστές, ενώ ασθενείς βρίσκονται σε λίστα αναμονής για χειρουργεία ακόμη και για διάστημα μεγαλύτερο του ενός έτους. Η εικόνα αυτή, μάλιστα, αναμένεται να επιδεινωθεί, αφού, με βάση το σχέδιο του Υπουργείου Υγείας, οι κλινικές στις οποίες θα νοσηλεύονται οι ασθενείς που πληρώνουν για απογευματινό χειρουργείο, θα πρέπει να διαθέτουν το απαιτούμενο προσωπικό. Η ανεύρεση προσωπικού θα γίνει, όπως φαίνεται, με τη μετακίνηση νοσηλευτών από άλλες κλινικές.

  • Δείτε σχετικό ρεπορτάζ:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This