Συγγενής 20χρονου με μηνιγγίτιδα: «Αν κόλλησε από άλλον, αυτός πού είναι;»

«Πρέπει να το κοιτάξουν με σοβαρότητα» συμπληρώνει

Must Read

Σε «κόκκινο» συναγερμό βρίσκονται οι πανεπιστημιακές αρχές στην Πάτρα μετά το τρίτο κρούσμα μηνιγγίτιδας που παρουσιάστηκε και αφορά έναν 20χρονο φοιτητή ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε σοβαρή κατάσταση.

Την έντονη ανησυχία τους για τα τρεις περιπτώσεις της νόσου εκφράζουν και οι συγγενείς του νεαρού που φοιτά στο τμήμα Μηχανολόγων – Μηχανικών, τονίζοντας πως μπορεί να υπάρχει «εστία μικροβίων» και επισημαίνονται πως πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Δείτε βίντεο:




Συγκεκριμένα συγγενής του φοιτητή ανέφερε στο Live News:

«Αν ο μικρός το πήρε από κάποιον άλλον, αυτός ο άλλος πού είναι; Άρα μάλλον υπάρχει εστία ιών ή μικροβίων ή βακτηρίων ή δεν ξέρω τι άλλο είναι, που πρέπει να το δουν με πολύ σοβαρότητα για να το αντιμετωπίσουν. Είναι το τρίτο κρούσμα, εντοπίζεται σε 3 φοιτητές από τον Γενάρη. Ο πρώτος ήταν σε τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών φοιτητής και η δεύτερη πράγματι σε τμήμα του Πανεπιστημίου».

Ο ίδιος μίλησε και για την κατάσταση της υγείας του φοιτητή πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο:

«Παρουσίασε κάποια συμπτώματα που αναφέρονται σε μηνιγγίτιδα, έγινε εισαγωγή στο νοσοκομείο στον Άγιο Ανδρέα, έγινε αντιμετώπιση άμεσα από τους γιατρούς χορηγώντας θεραπείες και μετά επειδή δεν είχε εντατική κρίθηκε ότι πρέπει να πάει στο Πανεπιστημιακό. Ξεκίνησε από χθες (σ.σ. 05.03.2024) το πρωί με πονοκέφαλο, στην πορεία παρουσιάστηκαν μυαλγίες, κόπωση και σύγχυση. Ευτυχώς, κατάφερε να ανοίξει την πόρτα, αργά κατά της 4 – 5 η ώρα για να μπουν κάποιοι φίλοι του που ενημερώθηκαν να τον βοηθήσουν. Πήγε ασθενοφόρο, τον μετέφερε στον Άγ. Ανδρέα».

Δείτε βίντεο:




Πάντως, πιθανότατα αύριο στην Πάτρα θα σπεύσει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ  ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, «έχω επικοινωνήσει από νωρίς σήμερα με το πρωί με τον ΕΟΔΥ και ενδεχομένως να έλθει αύριο ένα κλιμάκιο, προκειμένου να αποφασιστεί ποιες ακριβώς οδηγίες θα δοθούν προς το Πανεπιστήμιο για το τι πρέπει να γίνει».

Πρόκειται για το τρίτο κρούσμα της νόσου που εντοπίζεται σε φοιτητή του πανεπιστημίου Πατρών μετά από μια 20χρονη που φοιτά στο τμήμα Μαθηματικών και έναν ακόμα 18χρονο που είναι φοιτητής στο τμήμα Ναυπηγών.

Ο κ. Καρβέλης ανέφερε σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται ότι «το πρωτόκολλο προβλέπει συγκεκριμένα μέτρα και ήδη έχουν δοθεί οι σχετικές οδηγίες».

Δείτε βίντεο:




 

Δείτε επίσης:

Σπεύδει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ στην Πάτρα μετά το νέο κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 20χρονο φοιτητή

Σε κρίσιμη κατάσταση 20χρονος φοιτητής στην Πάτρα με μηνιγγίτιδα

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This