Εξωδικαστικός μηχανισμός: Δανειολήπτης απορρίπτεται, επειδή δεν έχει πάρει…διαζύγιο!

Τι καταγγέλλει σχετικά με τον πλειστηριασμό και την α' κατοικία

Must Read

Την ώρα που οι νέες αιτήσεις από οφειλέτες για το νέο εξωδικαστικό μηχανισμό ξεπέρασαν τις 7.000 για τον Φεβρουάριο, στο «φως» έρχεται η καταγγελία ενός ευάλωτου δανειολήπτη, που απορρίπτεται, επειδή δεν έχει πάρει…διαζύγιο!

Ο κ. Δημήτρης πληροί τα κριτήρια της ευαλωτότητας, για τον εξωδικαστικό μηχανισμό, εντούτοις, βρίσκεται σε διάσταση με την σύζυγό του και δεν έχει βγει το διαζύγιο, ώστε να δηλωθεί στην εφορία. «Βρίσκομαι σε διαδικασία πλειστηριασμού α κατοικίας η οποία ανεβλήθη καθώς υπέβαλα αίτημα ως ευάλωτος. Το αίτημα απορρίφθηκε γιατί για τους ευάλωτους το όριο είναι κοντά στα 10.300 ευρώ», ανέφερε αρχικά, μιλώντας νωρίτερα σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή και συνέχισε:

«Η μεν πρώην σύζυγος νομικά έχει εισόδημα κοντά στις 7.000 ευρώ, εγώ παίρνω το ΚΕΑ κοντά στα 2.400 ευρώ, έχω μόνο αυτό δεν ζω από κάτι άλλο. Δεν έχουμε πάρει διαζύγιο αλλά είμαστε σε διάσταση. Όμως συνυπολογίζεται το τεκμήριο διαβίωσης το οποίος είναι κοντά στα 3.200 οπότε είναι ο αέρας μη πραγματικού εισοδήματος και μας πετάει έξω από τον εξωδικαστικό κατευθείαν».

Ο δανειολήπτης εξήγησε πως δεν υπάρχει το νομικό έρεισμα να το αποδείξει αυτό και αποτέλεσμα είναι να μην μπορεί να κάνει τίποτα. «Ούτε να πάρω το ευεργετικό του νόμου του καινούριου της β κατοικίας. Είναι πολλά χρόνια αυτή η ιστορία πάνω από 12 χρόνια», τόνισε ο κ. Δημήτρης και κατέληξε: «Το τεκμήριο διαβίωσης θεωρείται εισόδημα για την εφορία».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. …κι εγώ αναγκάστηκα να δεχθώ τον εξωδικαστικό διακανονισμό όσο παράλογος κι αν είναι …έχω 2.000 ευρώ μηνιαίο εισόδημα και μου έβγαλαν δόση μηνός 1.600 ευρώ….το πώς θα ζήσω με 400 ευρώ… δεν μου είπαν….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This