Δευτέρα 2/8/2021

Rebrain Greece: Μισθοί από 3.000 ευρώ για επαναπατριζόμενους επιστήμονες

Στον επαναπατρισμό 500 Ελλήνων εργαζομένων του εξωτερικού υψηλού επιπέδου κατάρτισης στοχεύει η νέα ψηφιακή πλατφόρμα Rebrain Greece, που παρουσίασε χθες ο υπ. Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Στο ψηφιακό μητρώο θα καταγράφονται οι Ελληνες του εξωτερικού, οι οποίοι θα «κουμπώσουν» με ανάγκες στην αγορά εργασίας πάνω στις νέες τεχνολογίες.

Η πρώτη πιλοτική δράση «Ελλάδα Ξανά» θα απευθύνεται σε επιστήμονες τουλάχιστον ενός έτους, μεταπτυχιακού επιπέδου, ηλικίας 25-40 ετών προκειμένου να εργαστούν ως πρόσθετο προσωπικό σε επιχειρήσεις δραστηριοποιούμενες στην Ελλάδα, με βάση τις εξειδικευμένες ανάγκες με έμφαση στους τομείς των νέων επαυξημένων τεχνολογιών, όπου παρατηρείται σχετική έλλειψη.

Δείτε επίσης: Η κυρά Ρηνιώ της Κινάρου: «Φοβάμαι πως αν φύγω θα πάρουν το νησί οι Τούρκοι»

Η ελάχιστη αμοιβή τους καθορίζεται στα 3.000 ευρώ, με χρηματοδότηση της επιχείρησης περίπου στο 70% της ελάχιστης αμοιβής για έναν χρόνο, με υποχρέωση διατήρησης του εργαζομένου με την ίδια αμοιβή για τουλάχιστον άλλους 12 μήνες.

Η πλατφόρμα

Στο πληροφοριακό σύστημα Εργάνη θα ανοίξει άμεσα ειδική φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος την οποία θα συμπληρώνουν οι επιχειρήσεις, ώστε το υπουργείο να καταγράφει τις ζητούμενες από τις επιχειρήσεις ειδικότητες που θεωρούνται κρίσιμες για την ανάταξη του παραγωγικού μοντέλου.

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η δράση αυτή φέρνει μαζί επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και εργαζόμενους Ελληνες στο εξωτερικό με τεχνογνωσία, υψηλότατα τυπικά προσόντα αλλά και ευρωπαϊκή και διεθνή εργασιακή εμπειρία, οι οποίοι σε συνεργασία με τους Ελληνες εργαζόμενους θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για υψηλότερο επίπεδο των αμοιβών στην Ελλάδα, ενώ κάλεσε τις επιχειρήσεις να μετέχουν στο πρόγραμμα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ