8-8-2020

«Φωλίτσες» για εννέα παιδάκια δημιούργησαν τα νοσοκομεία της Πάτρας

Σε «φωλιά» για εννέα μικρά παιδάκια έχουν μετατραπεί εδώ και περίπου δύο εβδομάδες οι θάλαμοι της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών αλλά και του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της πατρινής εφημερίδας «Γνώμη», τα εννέα ανήλικα αδέλφια ηλικίας από 45 ημερών μέχρι και 13 ετών φιλοξενούνται εκεί, καθώς η μητέρα τους αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας και νοσηλεύεται σε κλινική.

Τα αδελφάκια, έχοντας αγκαλιά το ένα το άλλο, παίρνουν τις μέρες τους στα νοσοκομεία, τα οποία προσπαθούν -με τη φροντίδα όλων- να εξελιχθούν σε δεύτερα σπίτια τους.

Τα παιδιά εισήχθησαν με εισαγγελική εντολή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών, όπου υποβλήθηκαν σε ιατρικό έλεγχο και διαπιστώθηκε ότι χαίρουν άκρας υγείας. Τα επτά από αυτά παραμένουν στην Παιδιατρική Κλινική, ενώ τα δύο μικρότερα μεταφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα στο Καραμανδάνειο.

Δίπλα στη διοίκηση, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, επιστρατεύθηκαν και εθελοντές του Χαμόγελου του Παιδιού και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Πάτρας, για να τα φροντίζουν καθημερινά.

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελένη Παπαδοπούλου
Ελένη Παπαδοπούλου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ