Με λαμπρότητα γιόρτασε η Αερόπολη τη συμπλήρωση 203 χρόνων από την Επανάσταση!

Με σύμμαχο τον καιρό πραγματοποιήθηκαν οι επετειακές εκδηλώσεις

Must Read

Με κάθε λαμπρότητα τελέστηκαν σήμερα στην Αρεόπολη οι εορτασμοί της συμπλήρωσης των 203 ετών από τη συνάθροιση των επαναστατημένων Μανιατών την 17η Μαρτίου 1821, υπό τον Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, για την κήρυξη της έναρξης του απελευθερωτικού αγώνα ενάντια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

Οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Ιωάννη Μπρατάκο, ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, περιελάμβαναν την έπαρση της Σημαίας, δοξολογία στον ιερό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών από τους μητροπολίτες Μάνης κ.κ. Χρυσοστόμου Γ΄ και Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, αναπαράσταση έναρξης της επαναστάσεως, εκφώνηση πανηγυρικού λόγου, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και παρέλαση τμημάτων.

Μάλιστα, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν με τμήματα Απόδοσης Τιμών, Στρατιωτικής Μουσικής καθώς και τη διέλευση ζεύγους μαχητικών αεροσκαφών F – 4E, ενώ στις εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Αθανάσιος Δαβάκης ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών κομμάτων, βουλευτές και ευρωβουλευτές, ο Α/ΓΕΕΘΑ στρατηγός, Δημήτριος Χούπης, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτριος Πτωχός, η πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, Νίκη Μαριόλη που εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας, ο διοικητής 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU – ΟHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ», αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ανώτατοι αξιωματικοί ως εκπρόσωποι των Αρχηγών των Γενικών Επιτελείων και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This