«Ξαναχτύπησε» ο Ροζάκης: Τώρα θέλει… να αφήσουμε πίσω το Κυπριακό για χάρη του Ερντογάν!

Αδιανόητες δηλώσεις από τον εθνομηδενιστή καθηγητή

Must Read

Καμία έκπληξη δεν προκαλούν οι νέες δηλώσεις του πρώην υφυπουργού της κυβέρνησης Σημίτη, Χρήστου Ροζάκη που μετά από τις απόψεις του για εκπτώσεις στα κυριαρχικά μας δικαιώματα, τώρα διαχωρίζει την Ελλάδα από την Κύπρο, προτρέποντας… οπισθοχώρηση στο Κυπριακό.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 ο Χ. Ροζάκης σχολίασε τις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν για την Κύπρο, ομολογώντας ότι «παραβιάζουν τη διακήρυξη των Αθηνών και είναι εμπρηστικές» και «εγείρουν ζητήματα συνολικής κατάληψης της Κύπρου».

Ο Σουλτάνος δήλωσε ευθέως ότι αν είχε «πιέσει» θα είχε κάνει δική του ολόκληρη την Κύπρο, όμως η ελληνική πλευρά απαντάει με χαρτοπόλεμο και διπλωματικές πηγές. Στο ίδιο ύφος και ο Ροζάκης που κάνει λόγο για υπερβολική αντίδραση του Ερντογάν και ότι ο ίδιος θα «έπρεπε να είχε σκεφθεί ότι άμα κάνει τέτοιες δηλώσεις, μοιραία τροποποιεί το κλίμα, το καλό κλίμα το οποίο υπήρχε μέχρι σήμερα ανάμεσα στις δύο χώρες».

Παρά τις απειλές και τις παραβιάσεις, ο κ. Ροζάκης βλέπει καλό κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες, και υποστηρίζει ότι…. «μπορούμε να προχωρήσουμε τον ελληνοτουρκικό διάλογο χωρίς να τον συνδέσουμε με το Κυπριακό».

Δηλαδή ο εθνομηδενιστής κ. Ροζάκης μας καλεί να αφήσουμε πίσω την τουρκική εισβολή στην Κύπρο που παραμένει υπό κατοχή, για να διατηρήσουμε καλό κλίμα με τον εισβολέα! «Είναι δύο θέματα διαφορετικά τα καθαρά ελληνοτουρκικά, είναι και το Κυπριακό. Στα καθαρά ελληνοτουρκικά δεν πρέπει να αφεθούμε στη λογική να καταστρέψουμε τον διάλογο. Στο δε Κυπριακό διαφέρουν τα πράγματα, διότι εκεί είναι οι Κύπριοι οι οποίοι βεβαίως θα είναι έξαλλοι με αυτή την κατάσταση, οι οποίοι βεβαίως και είναι (…). Νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με τους Τούρκους χωρίς την Κύπρο» δήλωσε προκαλώντας συναισθήματα οργής σε όσους τον άκουσαν να μιλά για άλλη μια φορά για εθνική υποχώρηση.

Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να υποστηρίζει ότι οι ελληνοτουρκικές διαφορές δεν σχετίστηκαν με την εισβολή και την κατοχή της Κύπρου: «Με άλλα λόγια, τόσα χρόνια μπορέσαμε. Φοβάμαι ότι είναι μια πραγματικότητα ότι τόσα χρόνια δεν συνδέσαμε τις ελληνοτουρκικές διαφορές με το Κυπριακό. Οπότε, εάν είναι έτσι τα πράγματα που είναι και τώρα, δεν πρέπει να το συνδέσουμε. Βεβαίως έχει επιβαρυνθεί το κλίμα πολύ με αυτή τη δήλωση, αλλά δεν πρέπει να ανακόψουμε το διάλογο με τους Τούρκους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Το λάθος δεν είναι του Ροζάκη. Αυτός δεν υπήρξε ποτέ έλληνας και θα χαρώ πολύ όταν πεθάνει, όπως χάρηκα με την Ελισάβετ και τον Κίσσιγκερ. Το λάθος είναι του News Break που ασχολείται μαζί του. Αφήστε τον στην αφάνεια που του ταιργιάζει…..

  2. Επειδή έχω την υπομονή και σε/σας διαβάζω όλους εσάς τους Ξεφτιλισμένους, ΕΘΝΟΠΡΟΔΌΤΕΣ, ήθελα να ήξερα, ποιοι σας Λαδώνουν, και ξεπουληθήκατε? ΞεΠουλώντας τον τόπο που Γεννηθήκατε!! Την ιστορική έκφραση του ΉΡΩΑ ΚΑΡΑΪΣΚΆΚΗ, (Όταν γυρίσω θα τους Γ@@@@ω!!), σας την Χαρίζω.

  3. Γνωστός ντπ χαζαρόδουλος. Μην του δίνετε σημασία. Ομολογουμένως όμως αντιλαμβάνομαι ότι τα ερπετά δεν ψοφάνε εύκολα…

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This