Ποινή 9 ετών στον Ιρακινό που πυροβόλησε εργαζόμενο στα Λαδάδικα

Είχε πάρει ναρκωτικά και δεν τον άφησε να μπει στο μαγαζί

Must Read

Βαριά ποινή «έριξε» το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον 46χρονο Ιρακινό που πυροβόλησε νυχτερινού μαγαζιού. Συγκεκριμένα καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 9 ετών για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, κατά μετατροπή του κατηγορητηρίου από απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Κατηγορούμενος και 36χρονος ομογενής από την πρώην ΕΣΣΔ που ξυλοκόπησε τον ένοπλο μετά τον πυροβολισμό και καταδικάστηκε και αυτός σε φυλάκιση 15 μηνών για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό πλημμελήματος, με μετατροπή της κατηγορίας από κακούργημα.

Το αιματηρό επεισόδιο συνέβη τον Φεβρουάριο του 2023 στα Λαδάδικα όταν ο Ιρακινός υπό την επήρεια ναρκωτικών επιχείρησε να μπει στο μαγαζί και δεν τον άφησαν. Λίγη ώρα αργότερα επέστρεψε, έχοντας στην τσέπη του πιστόλι και πυροβολώντας εναντίον 25χρονου πορτιέρη, τραυματίζοντάς τον στο πόδι.

Αμέσως μετά τον πυροβολισμό ομάδα ατόμων – ανάμεσά τους και ο 36χρονος ομογενής ξάδελφος του τραυματία- επιτέθηκε στον Ιρακινό προκαλώντας του χτυπήματα σε όλο το σώμα.

Ο 25χρονος κατέθεσε ότι ο 46χρονος Ιρακινός τον πλησίασε και σε σπαστά ελληνικά τού ζήτησε έναν φορτιστή για το κινητό του τηλέφωνο. «Τότε άκουσα το μπαμ. Όρμησε ο ξάδελφός μου για να τον αφοπλίσει μαζί με άλλους θαμώνες. ‘Ακουγα “που είναι το όπλο, προσέξτε το όπλο”. Η σφαίρα με βρήκε κάτω από το γόνατο. Οι γιατροί μού είπαν ότι για λίγα εκατοστά δεν πέτυχε αρτηρία».

Στην απολογία του ο Ιρακινός επικαλέστηκε κενά μνήμης, ενώ παραδέχθηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και αλκοόλ, δικαιολογούμενος πως του έλειπε η οικογένειά του που βρίσκεται στη Γερμανία.

Από την πλευρά του, ο 36χρονος κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι χτύπησε τον συγκατηγορούμενό του, τονίζοντας «πως ήθελα να προστατεύσω το αίμα μου και μετά τη ζωή μου», με τους δικαστές να του αναγνωρίζουν ελαφρυντικό, ότι ωθήθηκε στην πράξη του λόγω δικαιολογημένης αγανάκτησης την οποία προκάλεσε η συμπεριφορά του 46χρονου.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This