Σαρηγιάννης για Θεσσαλονίκη: Τρεις προτάσεις για μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

«Η δυτική κυρίως Θεσσαλονίκη έχει μεγαλύτερο πρόβλημα»

Must Read

Λύσεις στο μεγάλο πρόβλημα των ατμοσφαιρικών ρύπων αναζητά (και) η Θεσσαλονίκη.

«Η δυτική κυρίως Θεσσαλονίκη έχει μεγαλύτερο πρόβλημα ατμοσφαιρικής ρύπανσης λόγω μεταφορών και των εργοστασίων που υπάρχουν στην περιοχή ενώ στις πιο υποβαθμισμένες οικονομικά περιοχές της πόλης ο μεγαλύτερος παράγοντας ρύπανσης είναι η οικιακή θέρμανση» τόνισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης, Χημικός Μηχανικός και αναπληρωτής καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής στο ΑΠΘ.

«Η περιοχή των Βασιλικών Θεσσαλονίκης εμφανίζεται με μεγαλύτερη ατμοσφαιρική ρύπανση γιατί συνδυάζει την αμμωνία από τις γεωργικές καλλιέργειες με τη ρύπανση από τις αστικές περιοχές» συμπλήρωσε.

«Για να αντιμετωπιστεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Θεσσαλονίκη έχουμε προτείνει την δημιουργία δακτυλίου στο κέντρο της πόλης, την επέκταση της ηλεκτροκίνησης στον στόλο των οχημάτων και την εφαρμογή τηλεργασίας μια ημέρα την εβδομάδα σε υπηρεσίες του κέντρου της πόλης», πρόσθεσε.

«Αν εφαρμοστούν αυτές οι προτάσεις μέχρι το 2030 θα είμαστε σε όλες τις περιοχές κάτω από τα όρια ασφαλείας όλο τον χρόνο, τόνισε. Οι προτάσεις αυτές έχουν κοστολογηθεί και ως προς το κόστος αλλά και ως προς το όφελος (πχ μείωση ασθενειών)» επισήμανε.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This