Η μεγάλη βραδιά για την Δημοκρατία και τον ελληνικό τύπο!

Ράπισμα στην εγκληματική οργάνωση που προσπάθησε να καταπνίξει τις ελεύθερες φωνές!

Must Read

Τον κορυφαίο τίτλο «Διεθνής Εφημερίδα της Χρονιάς 2024» διεκδικεί απόψε η εφημερίδα Δημοκρατία στα φετινά Βρετανικά «Newspaper Awards», τον γνωστό διαγωνισμό που διοργανώνεται για περισσότερα από 20 χρόνια και αφορά αποκλειστικά εφημερίδες.

 

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία, αφού για πρώτη φορά ελληνική εφημερίδα είναι υποψήφια για το συγκεκριμένο βραβείο, που δεν αφορά τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά το σύνολο του παραγόμενου δημοσιογραφικού έργου, τον πλουραλισμό και την ποιότητα της έκδοσης.

Για να καταλάβετε την αξία της συγκεκριμένης διακρίσεις, η εφημερίδα Δημοκρατία είχε τεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, είχε αντιμετωπίσει μία απίστευτη παρακρατική σκευωρία, εκδότης και δημοσιογράφοι της απειλήθηκαν ακόμα και με διώξεις λόγω του ασυμβίβαστου αγώνα τους για την αλήθεια και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος! Η ίδια η εφημερίδα έχει βρεθεί στο στόχαστρο του παρακράτους με συνεχείς δήθεν φορολογικούς ελέγχους και ένα συντονισμένο σχέδιο εξόντωσης που όμως δεν κατάφερε να λυγίσει τους συντελεστές της.

Επιπλέον, η εφημερίδα Δημοκρατία έχει άλλον έναν μοναδικό τίτλο τιμής: Τη μήνυση από τον βάρβαρο δικτάτορα Ερντογάν!

Διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η εφημερίδα δεν είναι το χαρτί αλλά τα πρόσωπα που το κοσμούν!

Ο νικητής θα ανακηρυχθεί ανάμεσα σε επτά εφημερίδες, μεγαθήρια οι περισσότερες, που αναδείχθηκαν ως τελικοί διεκδικητές και ανακοινώθηκαν προ ημερών έπειτα από εξέταση των υποψηφιοτήτων επί μήνες. Αυτές είναι:

Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (Γερμανία)

Le Monde (Γαλλία)

China Daily (Κίνα)

Δημοκρατία (Ελλάδα)

ABC (Ισπανία)

Børneavisen (Δανία)

The National (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)

Οι νικητές θα ανακοινωθούν απόψε στο επίσημο γκαλά στο Λονδίνο, στο ξενοδοχείο London Hilton Bankside, εκεί που θα βρίσκονται εκπρόσωποι απ’ όλες τις παγκόσμιες ναυαρχίδες του Τύπου.

Στη συγκεκριμένη κατηγορία τα περισσότερα βραβεία ιστορικά, έχει συγκεντρώσει η Γερμανική FAZ, ενώ όλες οι μεγάλες Βρετανικές εφημερίδες (Financial Times, Independent, The Daily Telegraph, The Guardian, The Times ) είναι φέτος υποψήφιες στην κατηγορία «Εθνική Εφημερίδα 2024».

Η υποψηφιότητα στα «Βραβεία Εφημερίδων 2024», τα οποία «αναγνωρίζουν την αριστεία στην έντυπη εφημερίδα» όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, αποτελεί τεράστια τιμή και ταυτόχρονα ευθύνη για όλους τους συντελεστές της Δημοκρατίας. Η διεθνής αναγνώριση της εκδοτικής επιτυχίας και της δημοσιογραφικής επάρκειας μιας ελληνικής εφημερίδας με μόλις 14 χρόνια ζωής, είναι σημαντικό ότι συντελείται σε ένα δυσμενές περιβάλλον στο οποίο η πολιτεία όχι μόνο δεν ενισχύει τις έντυπες δημοσιογραφικές προσπάθειες αλλά συχνά υψώνει εμπόδια. Η συγκεκριμένη υποψηφιότητα αποδεικνύει ότι παρά τις δυσκολίες, η συνέπεια, η αλήθεια και ο επαγγελματισμός επιβραβεύονται τόσο από το κοινό όσο και από τους ειδικούς του Τύπου διεθνώς.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This