O Δήμος Αθηναίων βάζει «λουκέτο» σε 12 ακατάλληλες και επικίνδυνες παιδικές χαρές

Φέτος τον Ιούνιο αναμένεται να αρχίσουν να παραδίδονται οι πρώτες ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές

Must Read

Σε αναστολή λειτουργίας συγκεκριμένων παιδικών χαρών που λειτουργούσαν χωρίς την ανανέωση της καταλληλότητάς τους προχωρά ο Δήμος Αθηναίων, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης της αναλυτικής κατάστασης για τις παιδικές χαρές της πρωτεύουσας.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση: «Οι περισσότερες παιδικές χαρές του Δήμου Αθηναίων λειτουργούσαν το προηγούμενο διάστημα χωρίς την ανανέωση της καταλληλότητας λειτουργίας τους, με ευθύνη και γνώση της προηγούμενης δημοτικής Αρχής. Μάλιστα, κατόπιν ελέγχων από τον φορέα πιστοποίησης τα έτη 2022 και 2023 δεν πιστοποιήθηκε η καταλληλότητα 11 παιδικών χαρών και η προηγούμενη δημοτική Αρχή συνέχιζε να τις έχει σε λειτουργία, ενώ είχε εκπονηθεί μελέτη ανακατασκευής τους».

Ο Δήμος Αθηναίων αναφέρει ακόμη πως «15 παιδικές χαρές είχαν ελεγχθεί και βρέθηκαν με προβλήματα στη λειτουργία τους, χωρίς να λάβουν βεβαίωση λειτουργίας από τον φορέα και παρέμειναν ανοιχτές, χωρίς να έχουν γίνει οι απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες» και προσθέτει πως «στο όνομα της ασφάλειας των παιδιών και μετά από σχετική εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών, ανακοινώνουμε ότι διακόπτεται η λειτουργία των ακατάλληλων και επικίνδυνων παιδικών χαρών και δεσμευόμαστε μετά τις κατεπείγουσες ενέργειές μας, ότι ξεκινούν οι διαδικασίες ανακατασκευής τους».

Οι πρώτες ανακατασκευασμένες παιδικές χαρές αναμένεται να αρχίσουν να παραδίδονται τον Ιούνιο, ενώ, όσον αφορά σε εκείνες που η λειτουργία τους θα διακοπεί για λόγους ασφαλείας, είναι οι ακόλουθες: 112 Κ.Π.Χ. (Σίνα & Αραχώβης), 182 Κ.Π.Χ. (Δεινοκράτους – Κολωνάκι), 288 Κ.Π.Χ. (Ραυτοπούλου & Σουλιωτών – Ν. Κόσμος), 509 Α’ Κ.Π.Χ (Α – Άλσος Προμπονά), 509 Β’ Κ.Π.Χ (Β – Άλσος Προμπονά), 517 Κ.Π.Χ (Καβάφη & Ζαφειροπούλου – Κ. Πατήσια), 528 Κ.Π.Χ (Σαβαγηνών & Διοπόλεως – Λαμπρινή), 540 Κ.Π.Χ. (Ερμωνάσσης & Πιτυούντος – Θερμίδα), 586 Κ.Π.Χ. (Βικέλα & Λαμπάκη – Κ. Πατήσια), 589 Κ.Π.Χ. (Βαλλιάνων & Δαιπερφελδ – Πατήσια), 681 Κ.Π.Χ. (Πλ. Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών), 795 Κ.Π.Χ. (Βαφειοχωρίου & Παπαστράτου – Γκύζη).

*φωτό αρχείου

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This