Γονείς θυμάτων στα Τέμπη «κατακεραυνώνουν» την συζήτηση στη Βουλή

Τι λένε για Καραμανλή, Φλωρίδη και το μπάζωμα

Must Read

Ξέσπασαν για την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή και για το ζήτημα της συγκάλυψης οι γονείς θυμάτων στα Τέμπη.

Ο πατέρας της Ελπίδας Χούπας και ο πατέρας της Μάρθης Ψαροπούλου μίλησαν στην πρωινή εκπομπή του OPEN σήμερα το πρωί.

«Εξευτελισμός»

Συγκεκριμένα, ο πατέρας της Ελπίδας χαρακτήρισε «εξευτελιστικό» το θέαμα των άδειων εδράνων των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας και την παρουσία τους μόνο όταν μιλούσαν δικοί τους υπουργοί.

Παράλληλα, σχολίασε και τα χειροκροτήματα: «Εκεί βρέθηκαν για πόνο και πανηγύριζαν. Τους έλειπαν οι μπύρες και τα σουβλάκια. Σας βλέπει ένας πατέρας, συγγενείς και φίλοι παιδιών που σκοτώθηκαν στα τρένα.»

Ο κ. Χουπάς είπε πως δεν θα ήθελε να συναντηθεί με τον Κώστα Αχ. Καραμανλή.

«Δίκασε τον εαυτό του και τον έβγαλε αθώο. Αν δεν ήξερε τι γινόταν κάτω από τα πόδια του τότε ήταν άχρηστος.»

Ο πατέρας της αδικοχαμένης φοιτήτριας είπε για το μπάζωμα ότι οι γερανοί δουλεύουν με δικό τους σύστημα πάνω σε δύσβατες επιφάνειες.

«Το γελοίο ήταν ότι μίλησαν για τα Τέμπη, άγνωστοι βουλευτές. Αν τους ερωτήσεις που πέφτουν τα Τέμπη, μπορεί να σου πουν Πελοπόννησο», κατέληξε.

Ο πατέρας της Μάρθης κινήθηκε σε διαφορετικό μήκος κύματος.

«Δεν προσφέρεται το δυστύχημα των Τεμπών, ούτε για πολιτική, ούτε για δημοσιογραφική, ούτε για καμία εκμετάλλευση. Δεν αναμένω να δικαιωθούμε που πονάμε πολύ. Οι αρμόδιοι θα κρίνουν και θα καταδικάσουν ή θα αθωώσουν και αυτή είναι η δικαιοσύνη. Καλό θα ήταν να την αφήσουμε να λειτουργήσει όπως πρέπει. 

Το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνω ότι η ουσία της υπόθεσης τείνει να εκτροχιαστεί από αυτά που πρέπει να μας απασχολούν. Εγώ αφήνω εκτός τον εαυτό μου από τις εκμεταλλεύσεις αυτές. Με ενδιαφέρει η απόδοση της δικαιοσύνης».

Μιλώντας για τις δηλώσεις του υπουργού Δικαιοσύνης ότι «όσοι πιστεύουν στο μπάζωμα είναι για τα μπάζα» εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένος.

«Με έχει πειράξει ιδιαίτερα. Θα σταθώ καυστικός απέναντί του επειδή εκπροσωπεί έναν θεσμό, ότι το μπάζωμα είναι για τα μπάζα. Γνωρίζει κάτι περισσότερο ή κάτι διαφορετικό από αυτά που γνωρίζει ο εισαγγελέας ή οι δικαστές; Αν το γνωρίζει ας το φέρει για να δούμε ότι το μπάζωμα δεν απέτρεψε την υπόθεση. Αν πάλι δεν γνωρίζει κάτι κακώς το δηλώνει. 

Και κάτι σημαντικό ηθικής τάξεως. Αν έρθει στον τόπο που είναι 200 κυβικά χώμα που μεταφέρθηκε σε χώρο. Αν βρεθούν εκεί μέλη των ανθρώπων μας, τι θα γίνει; Θα ζητήσει συγγνώμη ο Φλωρίδης; Διαφορετικά θα είναι καλό να σιωπούμε όταν δεν γνωρίζουμε συγκεκριμένα θέματα», είπε.

Τέλος, ανέφερε πως έχουν γίνει λάθη και παραλείψεις στο αρχικό στάδιο της ανάκρισης και πώς αυτά θα κριθούν αργότερα.

Δείτε βίντεο:




Δείτε επίσης:

Δικηγόρος οικογενειών θυμάτων στα Τέμπη: Πώς σχολιάζει την «κοπτοραπτική», την έκρηξη και το μπάζωμα

Μαρία Καρυστιανού: «Ενοχλώ γιατί διαμαρτύρομαι, θα συνεχίσω ακόμα και μόνη μου, υπάρχει σωρεία ποινικών αδικημάτων»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This