Δήμος της Χαλκιδικής πουλάει… φύκια (και όχι για μεταξωτές κορδέλες) στην Κίνα

Η κίνηση θεωρείται άκρως καινοτόμα

Must Read

Μία ευρύτερη, συνάμα ξεχωριστή συνεργασία, όσο και πρωτότυπη μα και πρωτοποριακή!

Μετά τον δήμο Αριστοτέλη και τις εμπορικές σχέσεις που αναπτύσσει ήδη με την Κίνα, σειρά πήρε ο δήμος Πολυγύρου… Και μάλιστα με μία ιδέα που περιλαμβάνει φύκια! Το Xalkidikipolitiki αποκάλυψε τις εμπορικές διασυνδέσεις που εξαπλώνει ο δήμος μέσω της Αναπτυξιακής ΑΕ, με τον αντίστοιχο μακρινό δήμο Qufu Cui Jiaqing της Κινεζικής Επαρχίας Shandong!

Η κίνηση του δήμου Πολυγύρου, που θεωρείται άκρως καινοτόμα, αφορά την διάθεση προς την κινεζική αγορά, τόνων φυκιών από τις θάλασσες της περιοχής. Η συλλογή των οποίων, σημειωτέον, ολοκληρώθηκε και φυλάσσονται σε ασφαλές μέρος. Η ιδέα της συνεργασίας προήλθε από τις επαφές του δήμου, στο πλαίσιο ανοίγματος της τουριστικής προβολής. Έφτασε η στιγμή για το μεγάλο άνοιγμα…

Τα φύκια θα… ταξιδέψουν στην μακρινή Κίνα, θα πάρουν τον δρόμο του μεταξιού, όπου πρώτα πρέπει να πιστοποιηθεί η διατροφική τους αξία και η απουσία τοξικών ουσιών, ώστε να αξιοποιηθούν σε διάφορους τομείς. Στην συνέχεια θα υπογραφεί πολυετές μνημόνιο συνεργασίας.

Την ενέργεια του δήμου Πολυγύρου αναμένεται να ακολουθήσουν και οι άλλοι δήμοι του νομού Χαλκιδικής, ενδεχομένως ακόμη και με την διάθεση αποτσιγαρων παραλίας («γόπες») που χρησιμοποιούνται ευρέως στην καύση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This