Καταγγελία σοκ για το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων: Ξαναέγινε παρόμοιο περιστατικό πριν λίγους μήνες!

«Θα αποταχθεί ο σκοπός που ήταν στους Αγίους Αναργύρους». Αύριο η απολογία του δράστη

Must Read

Σε μια απίστευτη καταγγελία προέβη ο Θεόδωρος Μαξούρας, δημοτικός σύμβουλος Αγίων Αναργύρων Καματερού για τον τρόπο που δρουν οι αστυνομικοί στο επίμαχο αστυνομικό τμήμα έξω από όπου έγινε η δολοφονία της 28χρονης την περασμένη Κυριακή.

«Προεκλογικά ζήτησε τη βοήθειά μου μία δημότισσα. Είναι καθήκον και της τοπικής αυτοδιοίκησης να βοηθάει και να κάνει ό,τι μπορεί για τους πολίτες. Πήγα στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων και αντιμετώπισα μια κατάσταση τραγελαφική» τόνισε ο κ. Μαξούλας. Όπως καταγγέλλει, δέχθηκε κλήση για βοήθεια από τη συγκεκριμένη γυναίκα, μετέβησαν στο Αστυνομικό Τμήμα για να καταγραφεί το συμβάν ενδοοικογενειακής βίας. «Το καθήκον της αστυνομίας ήταν να προφυλάξει την κοπέλα και εμάς που μπήκαμε στη διαδικασία να βοηθήσουμε. Περιμέναμε, κατεγράφη το συμβάν και ο καθένας στο σπίτι του». Η γυναίκα, δηλαδή, επέστρεψε στο ίδιο σπίτι με τον κακοποιητή της. «Δεν είναι μόνο ένα γεγονός, μου έχουν τύχει 2-3 τέτοια συμβάντα», πρόσθεσε ο κ. Μαξούλας. «Δεν νοείται να πανηγυρίζουμε για το ότι ανοίγουμε αστυνομικά τμήματα ενώ δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε ούτε ένα» είπε με νόημα. 

 




 

Σχολιάζοντας την παραπάνω καταγγελία, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, είπε πως υπάρχουν δομές για γυναίκες που έχουν πέσει θύματα ενδοοικογενειακής βίας και η αστυνομία είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει. Όπως διευκρίνισε, «αυτό που προτείνεται στα θύματα είναι να απομακρυνθούν από το περιβάλλον και να μην επιστρέψουν». 

 




 

Αύριο η απολογία του δράστη 

Αύριο, Πέμπτη 4/4, αναμένεται να απολογηθεί ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 28χρονης, με τις έρευνες για τις τυχόν ευθύνες των αστυνομικών που χειρίστηκαν την καταγγελία του θύματος να συνεχίζονται. Σε βάρος του δράστη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και προμήθεια κατοχή ναρκωτικών ουσιών για δική του χρήση. Σε ό,τι αφορά τον ρόλο των αστυνομικών απαντήσεις αναμένεται να δοθούν από την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, αλλά και την προκαταρκτική εξέταση που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος, μετά τη διαβίβαση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας θα αναζητηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των αστυνομικών που είχαν βάρδια στο αστυνομικό τμήμα με το διερευνώμενο αδίκημα να είναι αυτό της παράβασης καθήκοντος. Ο εισαγγελέας που θα διενεργήσει την έρευνα θα αναμένει και το πόρισμα της ΕΔΕ.

Μπαλάσκας: «Θα αποταχθεί ο σκοπός που ήταν στους Αγίους Αναργύρους»

«Στην προκειμένη περίπτωση ήταν ένας παροπλισμένος αστυνομικός εκεί, περιμένοντας το ποινολόγιό του αφού έληξε η διαθεσιμότητά του. Αυτό δεν έχει να κάνει με το περιστατικό», ανέφερε ο ειδικός αστυνομικός αναλυτής, Σταύρος Μπαλάσκας, σχετικά με τον σκοπό που ήταν έξω από το αστυνομικό τμήμα, στο ειδικό κουβούκλιο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο σκοπός ήταν ήδη σε διαθεσιμότητα, καθώς ήταν εμπλεκόμενος σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών. «Η Αστυνομία έπρεπε να την προστατεύσει. Τι έκανε; Την έστειλε στον θάνατο. Υπάρχει πρωτόκολλο, ειδικά για τις γυναίκες. Το ΑΤ στους Αγίους Αναργύρους έχει και γραφείο για την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας, με εκπαιδευμένο αστυνομικό, για να εξυπηρετεί τις κακοποιημένες γυναίκες. Το πρωτόκολλο λέει ότι και ‘κλειστό’ να είναι το γραφείο, αμέσως ειδοποιείται ο αρμόδιος εκπαιδευμένος υπάλληλος και προσέρχεται όταν υπάρχει περιστατικό. Τίποτα δεν έγινε. Στείλαμε στο στόμα του λύκου μια κοπέλα. Η Αστυνομία δεν είναι για να καταστέλλει, είναι για να προλαμβάνει» συμπλήρωσε ο κ. Μπαλάσκας. Για τη διαδικασία που θα έπρεπε να ακολουθηθεί, είπε: «Θα έπρεπε να ενημερωθεί ο διοικητής ότι έχουμε να κάνουμε με ενδοοικογενειακή βία, να στείλει κάποιον για το γραφείο και να μην την αφήσει να βγει από το γραφείο. Αν πήγαινε το περιπολικό, το πρώτο πράγμα που θα έβρισκε θα ήταν το κουζινομάχαιρο επάνω του και θα καταλαβαίναμε ότι πρόκειται για εν δυνάμει δολοφόνο. Δεν έγινε τίποτα. Το να πας να ζητήσεις βοήθεια μέσα στην καρδιά της ΕΛ.ΑΣ και να σε σκοτώσουν εκεί, είναι τρελό». Ο ίδιος διευκρίνισε πως: «Εγώ είπα πρώτος ότι πρέπει να πέσουν κεφάλια. Στα σκαλιά του αστυνομικού τμήματος, μπροστά σε αστυνομικά μάτια και σε αστυνομική υπηρεσία κεντρική, δεν πρέπει να σφάζονται άνθρωποι. Ξέρετε γιατί σκοτώθηκε αυτό το κοριτσάκι; Να το πούμε ωμά να ακουστεί; Γιατί δε σήκωσε το τηλέφωνό της η αξιωματικός υπηρεσίας να πάρει τηλέφωνο το 100. Γι’ αυτό δεν ζει αυτή η κοπέλα. Αν έπαιρνε ένα δαιμονοτηλέφωνο στο 100, το κοριτσάκι θα ζούσε». 

 




 

Διαβάστε ακόμα:

Κ. Δημογλίδου για τη γυναικοκτονία: «Ελέγχεται το γιατί ενημερώθηκε η Άμεση Δράση από την κοπέλα» 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Γυναίκες πάρτε τον νόμο στα χέρια σας …κάντε πρώτες ότι αυτοί θα κάνουν για το τέλος σας . Απεργία διαρκείας μέχρι να πέσει το σάπιο σύστημα της πατριαρχικής κοινωνίας. Καμιά στην δουλειά από αύριο και πορείες διαμαρτυρίας σε όλους του δήμους και τις κοινότητες. Πάρτε το χαμπάρι είστε αναλώσιμες και σας τρομοκρατούν ότι εάν είσαστε μουσουλμάνες θα πέρναγε χειρότερα. Είστε περισσότερες από τους άνδρες και έχετε λιγότερα δικαιώματα από τους ελάχιστους ομοφιλοφυλους( δεν το λέω για να τους θίξω , μαζί τους είμαι) και εάν κάποιος πείραξει σκύλο η γάτα μπαίνει μέσα με την μια ( τα αγαπάω τα ζωάκια).
    Η κοινωνία δεν σας υπολογίζει και εσείς ανεβάζετε κυβερνήσεις . Είστε περισσότερες επιτέλους ενωθείτε, απαιτηστε ένα καλύτερο αύριο τουλάχιστον για τις κόρες σας.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This