Τον πατέρα του «έδειξε» ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος

Ο 56χρονος γιος του αφεντικού της Folli Follie τόνισε στην κατάθεσή του ότι ο πρώτος και ο τελευταίος λόγος στην εταιρία ανήκε μόνο στον 82χρονο συγκατηγορούμενό του

Must Read

«Πυρά» από τον μοναχογιό του Τζώρτζη και συγκατηγορούμενό του στη δίκη για την υπόθεση της Folli Follie δέχθηκε χθες ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ιδρυτής της πολύπαθης εταιρίας. «Ηταν ενός ανδρός αρχή. Ο πατέρας μου είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο» είπε στην απολογία του στο δικαστήριο ο 56χρονος γιος του Δημήτρη Κουτσολιούτσου, μιλώντας για τον τρόπο διοίκησης της Folli Follie από τον 82χρονο σήμερα πατέρα του. Οντας αντιμέτωπος με σειρά κακουργηματικών πράξεων, όπως άλλωστε και ο πατέρας του, οι οποίες αφορούν τους «πειραγμένους» ισολογισμούς της εταιρίας και ευρήματα για εικονικές συναλλαγές, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος άφησε ξεκάθαρες αιχμές για τον ηλικιωμένο ιδρυτή της Folli Follie, λέγοντας επί της ουσίας πως εκείνος ήθελε να έχει τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησής του, με τα υποκαταστήματα σε Ευρώπη και Ασία.

«Ενιωθα ότι είχα ιδέες και την εμπειρία να προσφέρω, όμως ό,τι και να έλεγα δεν ακουγόμουν» είπε ο κατηγορούμενος, με τον πατέρα του να τον ακούει αμίλητος. Γι’ αυτό τον λόγο, όπως υποστήριξε ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, ο ίδιος έστρεψε όλη την προσοχή του στα καταστήματα αφορολογήτων ειδών.

«Μπήκα μέλος του Δ.Σ. τους και άρχισα να διοχετεύω εκεί όλη μου την ενέργεια» ανέφερε ο 56χρονος, σημειώνοντας πως αυτή του η προσπάθεια απέδωσε γρήγορα καρπούς. «Ηρθαμε σε επαφή με μεγάλους οίκους του εξωτερικού. Στη Folli Follie δεν μπορούσα ούτε να τελειώσω τη φράση μου, δεν έβλεπα για εμένα μέλλον σε αυτό το brand» τόνισε χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος, σημειώνοντας ακόμα πως η στάση του πατέρα του αποτελούσε πάντα ένα σημείο τριβής στη μεταξύ τους σχέση και κάτι που, όπως ανέφερε, τον πονούσε.

«Δρούσαν εν αγνοία μου»

Νωρίτερα, στο δικαστήριο είχε ολοκληρώσει την απολογία του ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος, ο οποίος εξετάστηκε διεξοδικά από τα μέλη της έδρας. Ο 82χρονος κατηγορούμενος επέμενε να ρίχνει τις ευθύνες για τους «πειραγμένους» ισολογισμούς στα στελέχη του υποομίλου του στην Ασία, τον Ιωάννη Μπεγιέτη και τον αποκαλούμενο Tonio, στους οποίους, όπως είπε, είχε τυφλή εμπιστοσύνη.

  • Εισαγγελέας: Λέτε ότι τους είχατε τυφλή εμπιστοσύνη. Αυτό συνάδει με έναν
    δαιμόνιο επιχειρηματία όπως ήσασταν εσείς; Μας είπατε ότι χτίσατε μια
    αυτοκρατορία. Ετσι φτιάχνονται οι αυτοκρατορίες;
  • Κατηγορούμενος: Ναι, αυτό ήταν το στιλ μου, έδινα εύκολα εμπιστοσύνη.
  • Εισαγγελέας: Η «Alvarez & Marsal» λέει ότι το 73% του κύκλου εργασιών σας ήταν εικονικό. Τι λέτε γι’ αυτό;
  • Κατηγορούμενος: Δεν ισχύει.
  • Εισαγγελέας: Τι ισχύει;
  • Κατηγορούμενος: Ηταν κατά 80% πραγματικός.
  • Εισαγγελέας: Ο Μπεγιέτης είχε κάποιον λόγο να λειτουργεί πίσω από την πλάτη σας;
  • Κατηγορούμενος: Επαιρνε οδηγίες από τον Tonio.
  • Εισαγγελέας: Τι συμφέροντα είχαν να λειτουργούν πίσω από την πλάτη σας;
  • Κατηγορούμενος: Πάντως οικονομικό συμφέρον δεν ήταν. Μάλλον αυτή η ωραιοποίηση που λέγαμε…
  • Εισαγγελέας: Πληρώνατε φόρους για τις εικονικές πωλήσεις;
  • Κατηγορούμενος: Ναι.
  • Εισαγγελέας: Πώς καλύπτετε αυτούς τους φόρους, αφού οι πωλήσεις ήταν εικονικές;
  • Κατηγορούμενος: Από ίδια κεφάλαια της εταιρίας στην Ασία…

Μάλιστα, ο Δ. Κουτσολιούτσος υποστήριξε πως αν βρίσκονταν σήμερα εκείνος στο «τιμόνι» της Folli Follie θα την είχε σώσει αναζητώντας ο ίδιος επενδυτές. Κλείνοντας την απολογία του, είπε στο δικαστήριο: «Με βαραίνει ότι υπήρξε όλο αυτό το διάστημα μια σύμπραξη της PcW με τη νέα διοίκηση της εταιρίας και την ανοχή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Για ποιον λόγο πέντε χρόνια έχουν πουληθεί τα πάντα από την εταιρία; Αν με ρωτάτε για την ψυχολογία μου, κανονικά θα έπρεπε να είμαι σε κάποιο ίδρυμα για
κατάθλιψη. Θα το παλέψω, όμως, για να αποκατασταθούν οι άνθρωποι».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This