Λακαφώσης από το οικόπεδο με το χώμα των Τεμπών: «Έπρεπε να είχαμε βρεθεί νωρίτερα εδώ»

Εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο το ποιος έδωσε την εντολή για την απομάκρυνση των χωμάτων από τον τόπο της τραγωδίας

Must Read

Μπορεί να ανέφερε πως έγινε η καλύτερη δυνατή δουλειά, ώστε να εξαχθούν συμπεράσματα, αλλά όπως τόνισε ο Κώστας Λακαφώσης, βρισκόμενος σήμερα στο οικόπεδο όπου με δεκάδες φορτηγά μεταφέρθηκε χώμα από τα Τέμπη, «έπρεπε να είχαμε βρεθεί νωρίτερα εδώ».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του larissanet.gr, ο ειδικός πραγματογνώμονας και μέλος της Επιτροπής Διερεύνησης Ανεξάρτητων Πραγματογνωμόνων Οικογενειών (ΕΔΑΠΟ) αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στη διενέργεια της δειγματοληψίας από τα χώματα, τα οποία απομακρύνθηκαν σε χρόνο-ρεκόρ από τον τόπο της τραγωδίας και εναποτέθηκαν σε ιδιωτικό χώρο. Εξηγώντας τη διαδικασία, ο κ. Λακαφώσης επισήμανε ότι τη δειγματοληψία πραγματοποίησε η Χημική Υπηρεσία Λάρισας, ενώ οι αναλύσεις θα γίνουν από το Γενικό Χημείο του Κράτους, γεγονός που καταδεικνύει πως τα αποτελέσματα θα έχουν επίσημη πιστοποίηση.

Σχολίασε δε πως «με έναν χρόνο καθυστέρηση είναι λιγότερα αυτά, τα οποία θα μπορούσαμε να βρούμε», σημειώνοντας πως είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί η τρέχουσα διαδικασία. Τόνισε δε πως εξακολουθεί να παραμένει άγνωστο το ποιος έδωσε την εντολή για την απομάκρυνση των χωμάτων από το σημείο της τραγωδίας.

«Κάποιος εκείνη την πρώτη ημέρα έκρινε ότι αυτά τα χώματα δεν είναι χρήσιμα για τη διερεύνηση και έδωσε οδηγία σε κάποιους να τα πετάξουν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «δεν είναι γνωστό ποιος έδωσε την οδηγία. Τις πρώτες ώρες η Πυροσβεστική έδινε οδηγίες, αλλά δεν γνωρίζουμε αν κι αυτή της πήρε από κάποιον ανώτερο…».

  • Δείτε τις δηλώσεις Λακαφώση:

*πηγή φωτό: larissanet.gr

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This