Άγιοι Ανάργυροι: Σε σοβαρή κατάσταση ο 39χρονος μετά την απόπειρα αυτοκτονίας!

Στο «φως» τα επίσημα στοιχεία από την δικογραφία που σχηματίστηκε

Must Read

Στο νοσοκομείο «Αττικόν» εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά την απόπειρα αυτοκτονίας, ο 39χρονος σφαγέας, που πριν από μερικές ημέρες δολοφόνησε εν ψυχρώ την 28χρονη Κυριακή, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Ο δράστης φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει τις γάζες από τα τραύματά του, για να απαγχονιστεί.

Όπως έγινε γνωστό, ήταν ξημερώματα όταν ο 39χρονος βρισκόταν σε κελί μαζί με τρεις ακόμη κρατουμένους. Ξαφνικά, έφυγε από το κρεβάτι του, πήγε στο μπάνιο του κελιού, έβγαλε τους επιδέσμους που είχαν τοποθετήσει οι γιατροί στο κεφάλι και το λαιμό του και μετατρέποντας τους σε θηλιά, επιχείρησε να απαγχονιστεί, στηρίζοντας τους επιδέσμους σε μια βίδα!

Εντούτοις, έπαθε ανακοπή και εντοπίστηκε λίγο αργότερα από υπαλλήλους, καθιστός δίπλα στο ντους. Αμέσως, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες με ΚΑΡΠΑ, ανακτήθηκε ο σφυγμός του και στην συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος.

«Ο κρατούμενος είχε τοποθετηθεί στον ΕΧ , Ε’ πτέρυγα και μετά από εντολή αρχιφύλακα γινόταν έλεγχος στο κελί του κάθε 20 λεπτά. Περί ώρα 00:25, εντοπίστηκε να είναι σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, αφού είχε προσπαθήσει να κρεμαστεί με αυτοσχέδια θηλιά που είχε φτιάξει από τους επιδέσμους που είχε στο κεφάλι για ιατρικούς λόγους, τους οποίους είχαν τοποθετήσει σε νοσοκομείο καθώς και τραυματιστεί κατά την σύλληψη του και έφερε κατά την είσοδο του στη φυλακή και την είχε στηρίξει σε μία βίδα. Άμεσα έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την μεταφορά του όπου μετέβη με πολύ αδύναμο σφυγμό», αναφέρεται στα επίσημα έγγραφα, που συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε.

Από την πλευρά του, ο ένας εκ των σωφρονιστικών που βρήκε τον δολοφόνο αναίσθητο στην τουαλέτα του κελιού κατέθεσε τα εξής: «Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου Ν1 (19:00-01:45) ως τοποθέτης στην Ε’ πτέρυγα, σε αυστηρό έλεγχο των 20 λεπτών με εντολή αρχιφύλακα περί ώρα 00:25 εντόπισα τον κρατούμενο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση, με αυτοσχέδια θηλιά επιδέσμου την οποία την είχε από αυτοτραυματισμούς στο κεφάλι και την είχε στηρίξει σε βίδα (μεταλλική στήριξη του πλαστικού σωλήνα της τουαλέτας). Άμεσα ειδοποίησα τον υπαρχιφύλακα της βάρδιας όποιος μετέβη κατευθείαν στην πτέρυγα μαζί με τους διαθέσιμους υπαρχιφύλακες της βάρδιας οι οποίοι οδήγησαν το κρατούμενο για πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Αλλά και ο δεύτερος υπάλληλος των φυλακών, κινήθηκε, σύμφωνα με το newsit.gr στο ίδιο μήκος κύματος: «Κατά την υπηρεσία μου στο Ν1 (19:00-01:45) ως τοποθέτης στην Ε’πτερυγα Και και μετά το συμβάν με τον κρατούμενο, κατέσχεσαν την αυτοσχέδια θηλιά που είχε φτιάξει από τον επίδεσμο που του είχανε τοποθετήσει οι γιατροί για τα τραύματα που έφερε. Την αυτοσχέδια θηλιά – επίδεσμος – την παρέδωσα στους υπαρχιφύλακες βάρδιας. Αυτά έχω να σας αναφέρω για ενημέρωση και ενέργειες σας».

Τέλος, ο τρίτος υπάλληλος των φυλακών κατέθεσε τα εξής: «Κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας μου στο Ν1 (18:00-01:45) ως τοποθέτης στην Ε’ πτέρυγα, σε σε αυστηρό έλεγχο των 20 λεπτών με εντολή αρχιφύλακα είχε περί ώρα 00:25 εντόπισε ο συνάδελφος τον κρατούμενο σε ημιλιπόθυμη κατάσταση με αυτοσχέδια θηλιά επιδέσμου την οποία είχε σε στηριγμένη βίδα. Άμεσα ειδοποιήσαμε τον υπαρχιφύλακα πτέρυγας. Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Αυτά έχω να σας αναφέρω προς ενημέρωση σας».

Οι καταθέσεις των ψυχιάτρων

Την ίδια ώρα, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι καταθέσεις των δυο ψυχιάτρων, ο ένας εκ των οποίων αναφέρει πως κατά την εξέταση του 39χρονου άνδρα διαπιστώθηκαν χειριστικές συμπεριφορές!

Όπως έγινε γνωστό, κατά την εξέταση του δράστη από τον ένα ψυχίατρο διαπιστώθηκε πως δεν αντιμετωπίζει ψυχιατρικής φύσεως προβλήματα ενώ ο δεύτερος ψυχίατρος ενημέρωσε, ότι πρόκειται για χειριστικό άτομο.

«Ασθενής 38 ετών ήρεμος συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν διαπιστώθηκαν σοβαρές μνημονικές γνωστικές διαταραχές», αναφέρει ο ψυχίατρος στην έκθεσή του, ενώ κάνει λόγο για επιλεκτική αμνησία από την πλευρά του δράστη:

«Επιλεκτική αμνησία – δε θυμάται τι συνέβη, θυμάται όπως αναφέρει ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο. Συναίσθημα δονούμενο. Αναφέρει ευχές θανάτου, χωρίς όμως να εκφράζει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό. Δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Παράλληλα, ο δεύτερος ψυχίατρος αναφερόμενος στον κρατούμενο αναφέρει πως δεν διαπίστωσε ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό τονίζοντας επιπλέον πως πρόκειται για χειριστικό άτομο. «Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό αυτοκτονικό ιδεασμό», καταγράφει ο ψυχίατρος και στις επόμενες γραμμές επισημαίνει τη διαπίστωση «Παρορμητικών – χειριστικών συμπεριφορών. Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης».

Δείτε επίσης: Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο δολοφόνος της Κυριακής – Νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του «Αττικόν»

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This