Γιορτές στα Μετέωρα: «Εδώ ο επισκέπτης ανακαλύπτει το ελληνικό ορθόδοξο, γαλήνιο, κατανυκτικό Πάσχα»

Ο αγώνας για την επούλωση των πληγών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel

Must Read

Έτοιμα να υποδεχτούν τους χιλιάδες επισκέπτες ενόψει Πάσχα είναι τα Μετέωρα, με τους επιχειρηματίες και την δημοτική Αρχή να επιδίδονται σε μεγάλη μάχη, ώστε να επουλώσουν τις πληγές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία Daniel.

Τις τελευταίες μέρες η πληρότητα στα ξενοδοχεία «αγγίζει» το 90-95%, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να φτάσει και το 100%. Στα Μετέωρα, τη δεύτερη μεγαλύτερη μοναστική πολιτεία στην Ελλάδα μετά το Άγιον Όρος, το Πάσχα συνδυάζει την κατανυκτική ατμόσφαιρα με τη γιορτινή έκρηξη της άνοιξης.

Η περιοχή αποτελεί διαχρονικά έναν από τους κορυφαίους προορισμούς στην Ελλάδα, όχι μόνο για τον θρησκευτικό της πλούτο, αλλά και για τον αναρριχητικό τουρισμό. Το τοπίο των Μετεώρων προσφέρεται για πεζοπορίες, με τις διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει ο επισκέπτης να είναι πολλές. Μια από αυτές που ξεχωρίζουν είναι εκείνη που ξεκινάει από την πλατεία Δημαρχείου στην Καλαμπάκα και, διασχίζοντας το παλιό κομμάτι της κωμόπολης, τη συνοικία Σοποτού, ανηφορίζει προς την Αγία Τριάδα. Το μονοπάτι είναι πλακόστρωτο και μόνο προς το τέλος έχει χώμα.

Οι καταστροφές από τις πλημμύρες και η «επάνοδος»

Η περιοχή είναι μία από εκείνες που δέχθηκαν τη μανία της θεομηνίας τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ανυπολόγιστη καταστροφή προκλήθηκε στο Δήμο Μετεώρων, ο οποίος έδωσε αγώνα, ώστε να αποκατασταθούν.

Περισσότερα από 20 χωριά είχαν προβλήματα με την ύδρευση, αλλά και ζημιές στο οδικό δίκτυο. Η νέα δημοτική αρχή, όπως ανακοινώθηκε, κατάφερε να αποκαταστήσει τη σύνδεση με νερό σε όλα τα χωριά και έτσι είναι έτοιμα για το Πάσχα, προκειμένου να υποδεχτούν τους επισκέπτες. Επίσης Δήμος και Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσαν πρόχειρες προσβάσεις σε περιοχές που το οδικό δίκτυο είχε υποστεί μεγάλες ζημιές.

«Εργαστήκαμε σκληρά τους τελευταίους τέσσερις μήνες και είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε τους επισκέπτες για το Πάσχα. Ως δημοτική αρχή θέλουμε η περιοχή να γίνει η πρωτεύουσα του Πάσχα και για το λόγο αυτό έχουμε κάνει ό,τι περνά από το χέρι μας, προκειμένου να αλλάξουμε την πόλη της Καλαμπάκας δημιουργώντας μια ζωντανή, σύγχρονη και λειτουργική πόλη», ανέφερε ο δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος και συνέχισε:

«Όλο το προηγούμενο διάστημα η μεγάλη μάχη που δώσαμε αφορά στα χωριά μας. Οι καταστροφές στον ορεινό όγκο του δήμου μας από τις πρωτόγνωρες πλημμύρες του Σεπτεμβρίου ήταν τεράστιες. Μέσα από τη συνεργασία με τους προέδρους καταφέραμε να δώσουμε πρόσβαση στα χωριά, αλλά και να αποκαταστήσουμε τα δίκτυα ύδρευσης που είχαν τρομακτικές ζημιές».

Όπως εξήγησε, τα χωριά είναι πλέον έτοιμο να υποδεχτούν τους επισκέπτες του Πάσχα. «Αναμένουμε η περιοχή να κατακλυστεί από επισκέπτες, καθώς το Πάσχα στα Μετέωρα είναι μοναδικό. Εδώ ο επισκέπτης θα ανακαλύψει το ελληνικό ορθόδοξο, γαλήνιο, κατανυκτικό Πάσχα. Συνυφασμένο με τη θρησκευτική έννοια της Ανάστασης, αλλά και με την ανάταση των ψυχών και την ανοιξιάτικη αναγέννηση της φύσης που σηματοδοτεί ποικιλοτρόπως την ανθρώπινη ολοκλήρωση», κατέληξε ο δήμαρχος

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This