Σε εξέλιξη νέα πυρκαγιά στο Μαρκόπουλο: Ρίψεις νερού από πυροσβεστικά ελικόπτερα!

Σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Κήποι Βραυρώνας - Δεν απειλούνται προς το παρόν κατοικίες

Must Read

Φωτιά ξέσπασε νωρίτερα σε αγροτοδασική έκταση επί της οδού Αλκμήνης στην περιοχή Κήποι Βραυρώνας στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας Αττικής.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, δεν απειλούνται σπίτια, ωστόσο λόγω των ισχυρών ανέμων κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Συγκεκριμένα, έχουν κινητοποιηθεί 44 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρου, 14 οχήματα, 2 ελικόπτερα μηχανήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και εθελοντές. Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα έχει σημάνει συναγερμός στην Πυροσβεστική, καθώς οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους, έχουν θέσει τις αρχές σε επιφυλακή. Σε Πελοποννήσο, Αττική, Κρήτη, Βόρειο και Νότιο Αιγαίο, καθώς και Στερεά Ελλάδα, ο συναγερμός είναι στο επίπεδο 4 (υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς).

 

 

 

Μάλιστα, μέχρι τις έξι το απόγευμα της περασμένης Κυριακής είχαν εκδηλωθεί 88 αγροτοδασικές φωτιές μέσα σε ένα 24ωρο, με τη σοβαρότερη στην Ιεράπετρα της Κρήτης, κατά την οποία τραυματίστηκαν τρία άτομα, το ένα σοβαρά, ενώ καταγγέλθηκαν μεγάλες ελλείψεις στον μηχανισμό πολιτικής προστασίας.




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This