Εννέα περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας ή απειλής οδηγήθηκαν σήμερα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Άνδρες διαφόρων ηλικιών οι κατηγορούμενοι...

Must Read

Με την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της να καθιστά εκ νέου επιτακτική την ανάγκη να αντιμετωπιστούν «χτες» αντίστοιχα φαινόμενα, σήμερα, Δευτέρα 8/4, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης εισήχθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία συνολικά εννέα υποθέσεις για περιστατικά συνδεόμενα με ενδοοικογενειακή βία ή ενδοοικογενειακή απειλή, όλα τους με κατηγορούμενους άνδρες διαφόρων ηλικιών.

Μία από αυτές ήταν η περίπτωση ενός 57χρονου, ο οποίος κάθισε στο εδώλιο, ύστερα από καταγγελία της 16χρονης κόρης του στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου ότι την απειλούσε, προκειμένου να την αναγκάσει να διακόψει την εγκυμοσύνη της. Το δικαστήριο τον αθώωσε για την πράξη της ενδοοικογενειακής απειλής που του είχε απαγγελθεί. «Εξεδήλωσε την εύλογη αγωνία του για το παιδί του, όπως όλοι οι γονείς. Η αγωνία του είναι ότι θα αλλάξει ριζικά η ζωή του ανήλικου παιδιού του. Ήταν πολύ ψύχραιμος. Δεν προέκυψε ότι ο πατέρας απηύθυνε στην ανήλικη απειλές ότι θα την αναγκάσει να κάνει έκτρωση», ανέφερε, νωρίτερα, στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας, ζητώντας την απαλλαγή του.

Είχε προηγηθεί η καταδίκη σε συνολική φυλάκιση 19 μηνών, με 3ετή αναστολή, ενός 51χρονου, ο οποίος κρίθηκε ένοχος, επειδή έσκασε το λάστιχο του αυτοκινήτου τής πρώην συζύγου του. Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο, μεταξύ άλλων, για φθορά ξένης περιουσίας και παραβίαση περιοριστικού όρου που του είχε επιβληθεί για μη προσέγγιση της παθούσας σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων.

«Τον είδα από το μπαλκόνι να περνάει κάτω από το σπίτι μου με το φορτηγό. Μπήκα αμέσως μέσα, γιατί φοβάμαι για τη ζωή μου και των παιδιών μου. Είμαι σίγουρη ότι το έκανε αυτός» ανέφερε η καταγγέλλουσα. «Έχει ορκιστεί ότι θα σκοτώσει εμένα και τα παιδιά. Φοβάμαι ότι θα είμαι το επόμενο θύμα, όπως η κοπέλα στην Αθήνα», ανέφερε, τονίζοντας ότι, μετά από προηγούμενα περιστατικά βίας που κατήγγειλε, οι αστυνομικοί τής εγκατέστησαν στο κινητό τηλέφωνο την εφαρμογή panic button.

  • Δείτε το ρεπορτάζ:




Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This