Δημόσια αποκαθήλωση για την Αδειλίνη

Μίλησε σαν προεκλογικός επικοινωνιακός βραχίονας του πρωθυπουργού και απέδειξε ότι βρέθηκε στην κορυφή του Αρείου Πάγου λόγω πολιτικής συγκυρίας

Must Read

Η παρουσία της Γεωργίας Αδειλίνη σε μια πολιτικοοικονομική μάζωξη ήταν μια ξεκάθαρη εκτροπή από τον θεσμικό της ρόλο. Ειδικά η τοποθέτησή της για τα Τέμπη διάβρωσε περαιτέρω την ήδη χαμηλή εμπιστοσύνη του κόσμου στο ανώτατο δικαστήριο και στη Δικαιοσύνη.

  • Από τον Βασίλη Γαλούπη

Η Αδειλίνη θέλησε να απαντήσει με καθυστέρηση έξι μηνών και με μη θεσμικό τρόπο, μέσω ενός οικονομικού… φόρουμ-σόου, σε όσα την κατηγορούν οι συγγενείς των θυμάτων. Ουσιαστικά, στράφηκε κατά εναγόντων για μια «ανοιχτή» υπόθεση, κάτι πρωτοφανές στα χρονικά. Η όποια αξιοπιστία είχε μέχρι προχθές η Αδειλίνη χάθηκε. Ακριβώς επειδή οι συγγενείς έχουν μάρτυρες για όσα την κατηγορούν περί εκκλησίας και ανάμματος κεριών, ενώ η εισαγγελέας όχι. Άλλωστε, η αντίδραση των συγγενών θυμάτων ήταν άμεση και οργισμένη.

Αν, όπως η ίδια είπε, δυσανασχετεί για το ότι τελευταία η κοινή γνώμη επικρίνει συχνά τη Δικαιοσύνη, μπορεί να αρχίσει να ψάχνει για απαντήσεις στη δική της στάση. Καθήμενη στη σκηνή του φόρουμ, λες και είναι ακόμα ένας πολιτικός ή λομπίστας, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου δήλωσε: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι παρέπεμψα οποιονδήποτε συγγενή να βρει παρηγοριά στην εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται».

Η πρώτη εύλογη απορία είναι γιατί απαντάει τώρα, τόσους μήνες μετά τις καταγγελίες; Επρεπε να δώσει την «είδηση» στο φόρουμ, στρεφόμενη απέναντι στους γονείς των σκοτωμένων παιδιών; Θα μπορούσε να βγάλει εδώ και μήνες μια θεσμική ανακοίνωση. Και ποιος είχε εν τέλει λόγο να μας πει ψέματα; Οι γονείς;

«Μας είπατε να πάμε να ανάβουμε και κάνα κεράκι και να πηγαίνουμε και καμία φορά στην εκκλησία για να μας βοηθήσει» της απάντησε ενδεικτικά ο Νίκος Πλακιάς, πατέρας δύο θυμάτων και θείος τρίτου θύματος, ένας από τους έξι πατεράδες που ήταν παρόντες στη συνάντηση με την Αδειλίνη. Ο γονιός επιβεβαίωσε την Καρυστιανού, όχι την εισαγγελέα.

Την κακή αρχή είχε κάνει τον περασμένο Απρίλιο ο Ισίδωρος Ντογιάκος όταν εμφανίστηκε στο ίδιο φόρουμ που διοργανώνει ΜΚΟ για να δικαιολογήσει την επίθεσή του στην ΑΔΑΕ λόγω των υποκλοπών. Τι είδους φάμπρικα είναι αυτή που έχει ανοίξει; Ανώτατοι δικαστικοί της χώρας εμφανίζονται δημοσίως σε οικονομικοπολιτικά φόρουμ, δημιουργώντας πρακτικά μια γκρίζα ζώνη, όπου πολιτικός και δικαστικός τομέας επικαλύπτονται.

Το χειρότερο είναι ότι η Αδειλίνη ακουγόταν λιγότερο ως εκπρόσωπος της Δικαιοσύνης και περισσότερο ως πολιτικός. Εφτασε να υπερασπίζεται στο φόρουμ ακόμα και τον νόμο περί ευθύνης υπουργών: «Τέτοιες διατάξεις υπάρχουν στα περισσότερα κράτη του κόσμου πρέπει να σας πω». Κι όλα αυτά ενώ 1.350.000 πολίτες ζητούν την κατάργηση της υπουργικής ανευθυνότητας.

Το δε ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου στην ελληνική κυβέρνηση για το κράτος δικαίου την εκνευρίζει. «Παρεμβαίνει στην αρχή διάκρισης των εξουσιών, διατυπώνει κρίσεις, αμφισβητεί» είπε ενοχλημένη, επειδή η Ευρωβουλή καταδίκασε τις πρακτικές Μητσοτάκη.

Δημόσια διαφήμιση

Η Αδειλίνη βρέθηκε στην κορυφή του Αρείου Πάγου λόγω πολιτικής συγκυρίας. Κι όσα είπε, σε περιβάλλον όπου δεν υπάρχει αντίλογος, ακούστηκαν πράγματι περισσότερο σαν προεκλογικός επικοινωνιακός βραχίονας του πρωθυπουργού. Ομως, σε καμία περίπτωση η δουλειά της δεν είναι να κάνει δημόσια διαφήμιση σε ένα οποιοδήποτε άσχετο φόρουμ.

Ορίστηκε τον Ιούλιο 2023 στη θέση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, με διακομματική συναίνεση, και για το αντικείμενό της η Αδειλίνη δεν είχε τίποτα να παρουσιάσει προχθές. Η απραξία της είναι πιο έντονη από την αποτελεσματικότητά της.

  • Η Δικαιοσύνη επί Αδειλίνη δεν έχει κάνει καμία πρόοδο στο θέμα των υποκλοπών από την πρωθυπουργική ΕΥΠ. Η δικαίωση Ανδρουλάκη στο ΣτΕ έγινε μέσω προσωπικού του αγώνα.
  • Η Αδειλίνη είναι αυτή που τον Οκτώβριο 2023 παρενέβη άτσαλα στην εξέλιξη της δικαστικής έρευνας για το Predator για να αφαιρέσει την υπόθεση από την Εισαγγελία Πρωτοδικών, λίγο πριν δοθεί παραγγελία στην ΑΔΑΕ να προχωρήσει άμεσα σε ελέγχους για τη σχέση ΕΥΠ – Predator.
  • Για τα Τέμπη η Δικαιοσύνη, που δήθεν προχωρά τόσο γρήγορα και κάνει σπουδαίο έργο κατά την Αδειλίνη και τον Φλωρίδη, δεν έχει ακόμα ιδέα 13 μήνες μετά τι φορτίο κουβαλούσε η εμπορική αμαξοστοιχία, πού είναι το βιντεοληπτικό υλικό από τη φόρτωσή της, ποιος διέταξε το μπάζωμα, ποιος έχει την ευθύνη που δεν φυλασσόταν ο τόπος πολύνεκρου δυστυχήματος, γιατί συνέβη έκρηξη, τι έγινε με τα ηχογραφημένα ηχητικά που παραποιήθηκαν, γιατί ο Καραμανλής «πείραζε» τα μνημόνια με τη Hellenic Train, με συνέπεια το Δημόσιο να χάσει 500.000.000 ευρώ.

Ό,τι στοιχείο υπάρχει στις ανακριτικές Αρχές έχει προέλθει από τον αγώνα των συγγενών θυμάτων και μόνο, όχι από τις αυτόβουλες και έγκαιρες έρευνες της Δικαιοσύνης. Η Αδειλίνη, βέβαια, μπορεί και να νιώθει περήφανη για το έργο της. Είναι δικαίωμά της.

Ούτε ένας Ελληνας πολίτης, όμως, δεν πιστεύει ότι κάνει σωστά τη δουλειά της και ότι η ελληνική Δικαιοσύνη ειδικά για τα Τέμπη δρα ανεξάρτητα. Το επιβεβαιώνουν και οι δημοσκοπήσεις. Οι πολίτες δεν χρειάζονται σόου σε φόρουμ, αλλά ανώτατους δικαστικούς ικανούς να αγνοήσουν ότι επιλέχθηκαν από μια κυβέρνηση και να δουλεύουν ανεξάρτητα, αμερόληπτα και ατρόμητα.

Αν στόχευε στον παραδοσιακό σεβασμό του λαού, η ανώτατη εισαγγελέας δεν τον κατέκτησε μέσω Δελφών. Οι μόνοι που έχουν δικαιωθεί από την επιλογή Αδειλίνη είναι ο Φλωρίδης και ο Μητσοτάκης. Κανένας άλλος σε τούτη τη χώρα.

Βιογραφικό

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου

Γεννήθηκε το 1958 στην Αθήνα. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ πραγματοποίησε και μουσικές σπουδές στο Ωδείο Αθηνών. Εισήλθε μεταξύ των πρώτων στον εισαγγελικό κλάδο το 1984. Υπηρέτησε στις Εισαγγελίες Πρωτοδικών Ηρακλείου και Αθήνας και στις Εισαγγελίες Εφετών Ναυπλίου και Αθήνας. Προήχθη σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου το 2019. Ως εισαγγελέας Εφετών άσκησε καθήκοντα εισαγγελέα της ΕΥΠ. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας της χειρίστηκε υποθέσεις όπως η κατάρρευση του εργοστασίου της Ρικομέξ, η δίκη του Ακη Τσοχατζόπουλου, οι διαγωνισμοί των τηλεοπτικών αδειών του 2016, η ανάκριση της Χρυσής Αυγής κ.ά. Από τις 25 Ιουλίου 2023 αναβαθμίστηκε σε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έπειτα από εισήγηση του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη προς το υπουργικό συμβούλιο και ψήφους από τα 4/5 της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Τώρα θέλει να μοιράσει τις έδρες των Σπαρτιατών. Και ποιο κόμμα θα πάρει τις περισσότερες όλοι το υποπτεύονται. Είναι ντροπή άλλα να ψηφίζει ο κόσμος και άλλοι να παίρνουν τις έδρες. Τελικά η Δικαιοσύνη έγινε το σύντομο ανέκδοτο.

  2. Απλά απαράδεκτη…. Ντροπή της,από τη θέση που είναι απολογείται σε όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνο στους δύστυχους γονείς…..είναι Ανεπαρκής και αυτό την καθιστά συνένοχη

  3. ΑΥΤΉ ΕΊΝΑΙ ΜΑΖΥ ΜΕ ΑΥΤΌΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΈΒΑΛΕ ΕΚΕΊ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ #ΚΟΨΕ ΦΑΤΣΕΣ ΚΑΙ ΒΓΆΛΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ# ΌΣΟ ΔΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΉΤΗ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΊ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΤΣΙΦΛΊΚΙ ΤΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΊΕΙ ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΠΟΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΔΡΏΝ ΑΛΛΆ Ο ΛΑΟΣ. ΤΏΡΑ ΌΛΟΙ ΜΑΖΥ ΡΊΞΤΕ ΤΟΥ ΜΑΎΡΟ ΜΑΎΡΟ ΜΑΎΡΟ!!

  4. “Η Δικαιοσύνη χρειάζεται ανώτατους δικαστικούς ικανούς να αγνοήσουν ότι επιλέχθηκαν από μια κυβέρνηση και να δουλεύουν ανεξάρτητα, αμερόληπτα και ατρόμητα”.
    Έβαλες τα δάχτυλα “επί τον τύπο των ήλων” και τα είπες ΟΛΑ!!!
    Όταν όλοι κάνουν “κρα” για να φτάσουν σε αυτές τις θέσεις, απομένει να βρεθούν οι γενναίοι/ες ….

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This