Αφή της Ολυμπιακής Φλόγας: Εικόνες από την τελική πρόβα – Αύριο η τελετή

Για να ξεκινήσει το ταξίδι της προς τη γαλλική πρωτεύουσα

Must Read

Στην Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας, η Ολυμπιακή Φλόγα αύριο Τρίτη (16/04) θα γεννηθεί και πάλι για να ξεκινήσει το ταξίδι της προς τη γαλλική πρωτεύουσα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Η τελετή αφής θα αρχίσει στις 11:30, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

 

Οι εικόνες από την τελική πρόβα στην Αρχαία Ολυμπία είναι καθηλωτικές. Η Ολυμπιακή Φλόγα εναποτίθεται στα χέρια της πρωθιέρειας Μαίρης Μηνά, ενώ ο χρυσός ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος. Η λαμπαδηδρομία θα διαρκέσει 11 μέρες στην Ελλάδα όπου θα τρέξουν 600 λαμπαδηδρόμοι ενώ στη Γαλλία θα τρέξουν 11.000 λαμπαδηδρόμοι.

Η τελική πρόβα στην αρχαία Ολυμπία, ολοκληρώθηκε με 35 Ιέρειες και 15 Κούρους να εκτελούν μυσταγωγικά τη χορογραφία υπό τις οδηγίες της Άρτεμις Ιγνατίου, σε μουσική σύνθεση Δημήτρη Παπαδημητρίου.

 

Ο Ολυμπιακός Ύμνος θα ερμηνευτεί από την κορυφαία mezzo-soprano Joyce DiDonato και master of Ceremonies θα είναι ο καταξιωμένος δημοσιογράφος Νίκος Αλιάγας.

 

Στην τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα παρευρεθούν ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής δρ. Τόμας Μπαχ, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρίσι 2024» Τόνι Εστανγκέ, η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας Αμελί Ουντεά-Καστερά, η ελληνικής καταγωγής υφυπουργός Eξωτερικών της Γαλλίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου και η δήμαρχος Παρισίων Αν Χινταλγκό, τους οποίους θα υποδεχθεί ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος.

Το ιστιοφόρο «Belem» πλέει προς Ελλάδα για να παραλάβει την Ολυμπιακή Φλόγα

Έχοντας επάνω του 16 επαγγελματίες ναυτικούς και περί τους 100 επιβάτες, το τρικάταρτο ιστιοφόρο «Belem» από τη Γαλλία πλέει ήδη με κατεύθυνση την Ελλάδα, όπου καλώς εχόντων των πραγμάτων θα παραλάβει στις 26 Απριλίου την Ολυμπιακή Φλόγα από τον Πειραιά για να τη μεταφέρει στην Μασσαλία στις 8 Μαΐου.

Σε συνέντευξή της στη γαλλική εφημερίδα «Ouest-France», υπό τον τίτλο «Είναι η πρώτη φορά που η Ολυμπιακή Φλόγα θα μεταφερθεί με ιστιοφόρο», η διευθύντρια του Ιδρύματος που διαχειρίζεται το «Belem», Κριστέλ ντε Λαρόζ, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι στο πλοίο θα βρίσκονται επίσης τρεις φύλακες της φλόγας, καθώς και 16 νέοι, ηλικίας 17 έως 25 ετών, «που δεν είχαν πολύ σχέση με τα θαλάσσια σπορ και την αναψυχή γενικότερα και που δεν είχαν πολλή τύχη στη ζωή τους μέχρι στιγμής».

Η Ντε Λαρόζ αναφέρει ακόμη ότι το πλοίο θα σταματήσει στην Όλβια, στη Σαρδηνία, στην Κατάνια στη Σικελία, και στο Κατάκολο στην Ελλάδα, πριν φτάσει στην Ολυμπία και, τέλος, στην Αθήνα. «Πριν φτάσουν στην ελληνική πρωτεύουσα, οι 100 επιβάτες που θα αποβιβαστούν στην Ολυμπία θα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν την Τελετή Αφής της Φλόγας» δήλωσε η Ντε Λαρόζ, σημειώνοντας: «Ανυπομονούμε. Η Φλόγα πάντα μεταφερόταν με αεροπλάνο, δεν έφτασε ποτέ με σκάφος, οπότε είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Πάνω από όλα, η Φλόγα δεν πρέπει να σβήσει. Και μετά κανείς να μην αρρωστήσει, να μην υπάρξει τεχνική βλάβη και οι καιρικές συνθήκες να είναι ευνοϊκές.

 

*ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This