Ξεπέρασαν τις 160.000 οι ηλεκτρονικές καταγγελίες για πλαστές αποδείξεις – Ουδεμία ανταμοιβή από την κυβέρνηση

Must Read

Οι καταγγελίες μέσω της ψηφιακής εφαρμογής Αppodixi του gov.gr αυξάνονται και πληθύνονται, έχοντας ξεπεράσει, πλέον, τις 160.000, την ώρα που κοντεύουν τους 300.000 εκείνοι που την έχουν κατεβάσει.

Ειδικότερα, όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», στην πλατφόρμα «Καταγγελίες πολιτών» έχουν καταγραφεί 163.610 καταγγελίες, 74.202 εκ των οποίων επώνυμες και 89.408 ανώνυμες, ενώ ανάμεσά τους υπάρχουν και περιπτώσεις σημαντικής παραβατικότητας, για τις οποίες έχουν ξεκινήσει οι σχετικοί έλεγχοι. Σύμφωνα με τα στοιχεία της φορολογικής διοίκησης, από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 11.788 καταγγελίες, οι 10.097 ανώνυμες, 841 εκ των οποίων για περιπτώσεις διαφθοράς, 148 για τελωνειακές παραβάσεις και 9.148 για φορολογικές παραβάσεις και 1.691 επώνυμες, 226 εκ των οποίων για διαφθορά, 15 για τελωνειακές παραβάσεις και 1.450 για φορολογικές παραβάσεις.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ακόμη εκκρεμεί η κυβερνητική Απόφαση για την εφαρμογή (πληρωμή) του χρηματικού bonus σε όσους καταγγέλλουν κρούσματα φοροδιαφυγής μέσω της εφαρμογής Αppodixi, παρά το γεγονός ότι αυτή λειτουργεί εδώ και ενάμιση χρόνο. Το εν λόγω bonus ανέρχεται στο δεκαπλάσιο της αξίας της συναλλαγής του εκδοθέντος στοιχείου λιανικής για το οποίο έγινε η καταγγελία, συμπεριλαμβανομένου του αναλογούντος ΦΠΑ και ξεκινάει από 100 ευρώ μέχρι ανώτατο ποσό τα 3.000 ευρώ. Αν η καταγγελία αφορά περισσότερα φορολογικά στοιχεία που εξέδωσε η ίδια οντότητα, η χρηματική επιβράβευση υπολογίζεται επί του εκδοθέντος φορολογικού στοιχείου με τη μεγαλύτερη αξία.

Υπενθυμίζεται ότι μέσω της πλατφόρμας «Καταγγελίες πολιτών» παρέχεται η δυνατότητα στον καταγγέλλοντα, είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, να παρέχει πληροφορίες, επιλέγοντας μία ή περισσότερες από τις εξής θεματικές κατηγορίες:

  • Διαφθορά – παραβάσεις ακεραιότητας
  • Φορολογικές παραβάσεις
  • Τελωνειακές παραβάσεις

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Το καθεστώς σε θέλει ρουφιάνο του.
    ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΏΣ, ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΊΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΚΑΘΕΣΤΏΣ??

    ΠΑΡΕ ΤΏΡΑ ΤΟ ΜΕΤΆΛΛΙΟ “”ΑΡΤΕΜΗΣ ΜΑΤΣΑΣ “”” ΚΑΙ ΣΚΑΣΕ..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This