Εννέα συλλήψεις εμπλεκομένων του «φονικού» κτηρίου που κατέρρευσε στο Πασαλιμάνι

Το χρονικό της τραγωδίας

Must Read

Στη σύλληψη εννέα ατόμων, εκ των οποίων οι τρεις νοσηλεύονται, προχώρησε η ΕΛΑΣ για τη χθεσινή τραγωδία στον Πειραιά, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών σε διώροφη κατοικία στην ακτή Μουτσοπούλου, κατέρρευσε μέρος του κτιρίου, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 31χρονος.

 




 

Επτά από τους εργαζόμενους στις εργασίες του κτιρίου προσήχθησαν και κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Δημοτικού Θεάτρου και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στο πλαίσιο του αυτοφώρου στην εισαγγελία. Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μεταξύ των συλληφθέντων είναι εργολάβος, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

 




 

Οι υπόλοιποι συλληφθέντες κατηγορούνται για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού. Στο κτίριο επί της οδού Νεωρίων στο Πασαλιμάνι επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα, ενώ εκλήθη επίσης η 1η ΕΜΑΚ. 

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, είχε εκδοθεί ηλεκτρονική άδεια για μικρές εργασίες από τον δήμο Πειραιά. Για το περιστατικό, διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

 




 

Όλα συνέβησαν, όταν τμήμα του παλαιού κτιρίου στο Πασαλιμάνι στο οποίο εκτελούνταν εργασίες, κατέρρευσε, εγκλωβίζοντας ένα άτομο, τον 31χρονο που υπηρετούσε στην ΕΛΑΣ, ο οποίος τη στιγμή εκείνη, στην προσπάθειά του να σωθεί, πήδηξε στο φορτηγό και τον πλάκωσαν τα μπάζα. Στο κτίριο υπήρχαν εννέα εργάτες τη στιγμή της κατάρρευσης, με τρεις από αυτούς να τραυματίζονται ελαφρώς από μπάζα. Στο σημείο επιχείρησαν 24 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ένα διασωστικό σκύλο. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί του ΑΤ Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά που έχουν αναλάβει την προανάκριση προσήγαγαν τον εργολάβο, πέντε από τους εργάτες που βρίσκονταν στο κτίριο και τον οδηγό του φορτηγού.

 

Διαβάστε ακόμα:

«Αγαθάγγελε, ο Θεός ζήλεψε το όνομά σου και σε πήρε μαζί του» – Θρηνούν οι συνάδελφοι του 31χρονου αστυνομικού που σκοτώθηκε για το μεροκάματο 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Θαυμάστε το εργατικό δυναμικό της σημερινής Ελλάδας. Δύο Γεωργιανοί που δεν ήξεραν λέξη Ελληνικά και δύο από την Ακτή Ελεφαντοστού που επίσης δεν γνώριζαν την Ελληνική γλώσσα. Ζούμε το απόλυτο κατάντημα.

  2. Για αρχή συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους κ είναι κρίμα τόσο νέος άνθρωπος να φύγει ετσι!το να εργάζεται όμως στον ιδιωτικό τομέα δημόσιος υπάλληλος νομίζω ότι είναι παρανομο!αν δεν του έφτανε ο μισθός μπορούσε να βρει 1 άλλη δουλειά με περισσότερα.ο προστάτης του νόμου παρανομησε!αλλά κ πάλι κρίμα το παιδι.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This