Κακοκαιρία: Πού θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες – SOS από τους μετεωρολόγους για την Θεσσαλία

Ισχυρές βροχές αναμένονται σήμερα και αύριο

Must Read

Μια κακοκαιρία εξπρές αναμένεται να «χτυπήσει» την χώρα σήμερα και αύριο, Σάββατο με κύριο χαρακτηριστικό τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα φαινόμενα αναμένονται στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Ιόνιο, ενώ σταδιακά από το βράδυ θα ενισχυθούν και θα επηρεάσουν και την υπόλοιπη χώρα.

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου τα φαινόμενα θα εντοπίζονται κυρίως στα βορειοανατολικά και ανατολικά ηπειρωτικά, στο Αιγαίο και στην Κρήτη ενώ από το μεσημέρι θα περιοριστούν στη Θράκη και στα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και θα εξασθενήσουν.




Οι βροχές και καταιγίδες (α) στα δυτικά και στο Ιόνιο το μεσημέρι και απόγευμα της Παρασκευής (β) στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο από το απόγευμα της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου θα είναι κατά τόπους ισχυρές  και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ισχυρά φαινόμενα με μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται από το βράδυ της Παρασκευής  έως το πρωί του Σαββάτου και στη Θεσσαλία.

Στην Αττική βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα από το απόγευμα της Παρασκευής έως το πρωί του Σαββάτου Στον νομό Θεσσαλονίκης τοπικές βροχές κατά διαστήματα με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδων υπάρχει από το μεσημέρι της Παρασκευής έως τις πρώτες ώρες του Σαββάτου.




Σύμφωνα με την κατηγοριοποίηση των επεισοδίων βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index), η οποία εφαρμόζεται από τη μονάδα Meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το επεισόδιο βροχόπτωσης για την Παρασκευή κατατάσσεται στην Κατηγορία 3 (Σημαντική). Στον χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται το αθροιστικό ύψος υετού σε χιλιοστά που αναμένεται έως το μεσημέρι του Σαββάτου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν σταδιακά και από το βράδυ της Παρασκευής  έως το μεσημέρι του Σαββάτου  θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι δεν αναμένεται να ξεπερνούν τα 5-6 μποφόρ.Η θερμοκρασία τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο δεν θα ξεπεράσει τους 20-23 °C.

Δείτε χάρτη:

Το έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ)

Έκτακτο δελτίο εξέδωσε χθες το μεσημέρι η ΕΜΥ το οποίο επικαιροποιήθηκε με τα τελευταία στοιχεία.

Ολόκληρο το δελτίο:

Βαρομετρικό χαμηλό στα δυτικά, συνοδευόμενο από μέτωπα, θα κινηθεί ανατολικά και προβλέπεται να προκαλέσει επιδείνωση του καιρού στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας από νωρίς το απόγευμα μέχρι το μεσημέρι του Σαββάτου (20-04-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα φαινόμενα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, γρήγορα θα επεκταθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και πιθανώς τη δυτική Κρήτη και αργότερα στα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά:

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Την Παρασκευή (19-04-24)
α. Από νωρίς το απόγευμα στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.
β. Από αργά το απόγευμα στη Θεσσαλία, τη δυτική Μακεδονία, την Πελοπόννησο (κυρίως τα δυτικά τμήματά της) και στα βόρεια τμήματα της ανατολικής Στερεάς.
γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα επεκταθούν ανατολικότερα και θα επηρεάσουν περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα), τις Κυκλάδες τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και πιθανώς τη δυτική Κρήτη.
δ. Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές ώρες στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά.

Το Σάββατο (20-04-24)
Μέχρι τις μεσημβρινές ώρες θα επηρεαστούν η Θεσσαλία, οι Σποράδες, περιοχές της κεντρικής και της ανατολικής Μακεδονίας (κυρίως ν. Πιερίας, ν. Θεσσαλονίκης, ν. Χαλκιδικής καθώς και τα θαλάσσια – παραθαλάσσια του ν. Σερρών και ν. Καβάλας), η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και και κατά τόπους η Εύβοια (κυρίως τα βόρεια τμήματα).»

Τι λένε Μαρουσάκης – Αρναούτογλου

«Καμπανάκι» σχετικά με τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες έκρουσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως προς την κεντρική Ελλάδα, προς τη Θεσσαλία, της Δυτική Μακεδονία, την Εύβοια θα δούμε έναν όγκο βροχής 40-60 χιλιοστά ενώ στα πιο ανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας δεν αποκλείεται ο όγκος νερού να ξεπεράσει τα 100 χιλιοστά σε ένα διάστημα 6-12 ώρες!

Επίσης θα βρέξει αρκετά στο βορειοανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη που θα ρίξει 60-80 χιλιοστά, αλλά και προς τον νοτιοανατολικό Αιγαίο που θα ρίξει 40-60 χιλιοστά.

Δείτε την πρόγνωση:

Ενημέρωση σχετικά με τις βροχές έκανε και ο Σάκης Αρναούτογλου, ο οποίος μπορεί να μην εμφανίζεται στην τηλεόραση, αλλά κάνει αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα.

Συγκεκριμένα, έγραψε:

«Οι βροχές του Σαββάτου ανα 6ωρο με μια ματιά!

(Διαβάστε προσεκτικά την επεξήγηση στο πάνω μέρος του χάρτη σας παρακαλώ!)

Αστατος ο καιρός την Κυριακή στα δυτικά και κυρίως στα βόρεια ενώ την Δευτέρα και κυρίως την ερχόμενη Τρίτη στα δύο θα χωριστεί η χώρα: Φθινόπωρο στα βόρεια με βροχές ενώ αντίθετα καλοκαίρι με θολούρα στην ατμόσφαιρα θα επικρατήσει στα νότια εξαιτίας μεταφοράς αφρικάνικης σκόνης, με τη θερμοκρασία στη νότια Ελλάδα να αγγίζει ή και να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου! Θα υπάρξουν και νεότερες φυσικά αναρτησεις προκειμένου να ενημερώνεστε με τρέχουσες πληροφορίες για την καιρική εξέλιξη!»

Δείτε την ανάρτηση:

Δείτε επίσης:

Επιδείνωση του καιρού: «Φθινόπωρο» σκηνικό με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This