«Παρέλυσε» το ΓΝΑ «Γεννηματάς» εν μέσω εφημερίας – «Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο» καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι

Κατά τη διάρκεια της βλάβης, οι γιατροί ήταν αναγκασμένοι να ασκούν «ιατρική περασμένων δεκαετιών» επισημαίνει η ΕΙΝΑΠ

Must Read

Μία ακόμη απόδειξη του πού οδηγεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη το Εθνικό Σύστημα Υγείας αποτελεί και το σοβαρότατο περιστατικό που σημειώθηκε στις 9 Απριλίου στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς» κατά τη διάρκεια της γενικής εφημερίας.

Ειδικότερα, γιατροί και νοσηλευτές του δημόσιου αυτού νοσοκομείου της πρωτεύουσας βρέθηκαν αντιμέτωπη με την κατάρρευση του πληροφοριακού συστήματός του νοσοκομείου, με αποτέλεσμα να έχουν μείνει χωρίς τηλεφωνικές γραμμές και να μην μπορούν να πραγματοποιήσουν εργαστηριακές εξετάσεις, απεικονίσεις ή/και εισαγωγές.

Με αφορμή το συγκεκριμένο κρίσιμο για την ομαλή λειτουργεία του νοσοκομείου περιστατικό, την ερχόμενη Τετάρτη, 24 Απριλίου, στη 1 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί κινητοποίηση έξω από το κτίριο της Διοίκησης του ΓΝΑ «Γ. Γεννηματάς».

Όπως εξηγεί η ΕΙΝΑΠ, «για πολλές ώρες οι συνάδελφοι κλήθηκαν να διεκπεραιώσουν τη βάρδια τους χωρίς να υπάρχει γραμμή τηλεφώνου και σύστημα που να στηρίζει την πραγματοποίηση εργαστηριακών εξετάσεων, απεικονίσεων ή εισαγωγών. Κατά τη διάρκεια της βλάβης οι γιατροί βασίζονταν μόνον στην κλινική τους κρίση, ασκώντας ιατρική περασμένων δεκαετιών. Στη συγκεκριμένη εφημερία σημειώθηκε ρεκόρ προσελεύσεων σε περιπατητικούς ασθενείς, ΕΚΑΒ και εισαγωγές».

Η ΕΙΝΑΠ τονίζει ότι «η ασφάλεια των ασθενών και των συναδέλφων ετέθη σε κίνδυνο, ενώ οι τελευταίες εισαγωγές τοποθετήθηκαν σε κλίνη το επόμενο βράδυ της γενικής. Η Διοίκηση του νοσοκομείου ήταν απούσα και δεν έδωσε λύση στο πρόβλημα».

«Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, όπως και σε πολλά άλλα. Ζητάμε να δοθούν άμεσα λύσεις!», υπογραμμίζει η ΕΙΝΑΠ και καλεί στην κινητοποίηση της Τετάρτης, σημειώνοντας παράλληλα πως θα καλύψει με στάση εργασίας (12:00 με 15:00) «τους συναδέλφους όλων των κλάδων που θα συμμετάσχουν».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This