Από τι κινδυνεύει η δημοκρατία μας

Η λήθη είναι επικίνδυνη - «Μαύρη» επέτειος η σημερινή

Must Read

Συμπληρώνονται σήμερα 57 χρόνια από την κατάλυση του πολιτεύματος και την επιβολή καθεστώτος στρατιωτικής δικτατορίας. Αυτή η περίοδος ολοκληρώθηκε με την εγκληματική απόπειρα πραξικοπήματος στην Κύπρο, την εισβολή του «Αττίλα», τα μαζικά εγκλήματα των Τούρκων στο νησί και την κατοχή τμήματος της επικράτειάς του, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

  • Εφημερίδα «δημοκρατία»

Όλα αυτά είναι γνωστά, αλλά όχι σε όλους. Η νέα γενιά δεν ασχολείται ιδιαίτερα για να τα μάθει, και όσοι τα γνωρίζουν συνηθίζουν να τα μαθαίνουν ανάλογα με την ιδεολογία τους.

Η λήθη είναι επικίνδυνη. Υποχρεώνει τους λαούς να ζήσουν ξανά μερικά παλιά βιώματα, αλλά με πολύ χειρότερο τρόπο. Το πολίτευμα, το οποίο έχουμε σήμερα μπορεί να έχει προβλήματα και παθογένειες, αλλά πρέπει να διαφυλαχτεί ως κόρη οφθαλμού. Η ανελευθερία, η λογοκρισία, τα εμπόδια που θέτουν αυταρχικοί ηγέτες στην έκφραση, ο ελεγχόμενος και φιμωμένος Τύπος και ο απόλυτος κρατικός έλεγχος στην οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα δεν ταιριάζουν με τον ψυχισμό του Ελληνα. Μόνο σε καθεστώτα ελευθερίας -αλλά όχι ασυδοσίας- μπορεί ο λαός μας να αναπτυχθεί και ο πολιτισμός μας να ακμάσει.

Σήμερα, το πολίτευμα όντως κινδυνεύει. Δεν το απειλούν τα τεθωρακισμένα που διοικεί κάποιος στρατηγός, ταξίαρχος ή συνταγματάρχης, αλλά εκείνοι που υποτίθεται ότι το υπηρετούν. Η δημοκρατία μας κινδυνεύει από τους «φύλακές» της. Εδώ και αρκετό καιρό, η κοινωνική πλειοψηφία έχει αντιληφθεί ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα με τη λειτουργία των θεσμών. Τα πρόσφατα σκάνδαλα (υποκλοπές, Novartis, έγκλημα στα Τέμπη) έχουν προκαλέσει στους πολίτες έντονα συναισθήματα δυσπιστίας και προς τη νομοθετική και την εκτελεστική εξουσία, αλλά και προς τη Δικαιοσύνη, η οποία πλέον αντιμετωπίζεται ως θεραπαινίδα της κυβέρνησης και ως γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Η δημοκρατία υπονομεύεται και από τη συγκέντρωση εξουσιών στα χέρια μιας ολιγάριθμης γραφειοκρατικής ελίτ στις Βρυξέλλες, που αποφασίζει για τους λαούς της Ευρώπης χωρίς αυτούς και σχεδιάζει έναν κόσμο που θα μοιάζει με παγκοσμιοποιημένο χυλό, χωρίς εθνική και θρησκευτική ταυτότητα.

Βόμβα στα θεμέλια του πολιτεύματος είναι, ως συνήθως, η ξενοκρατία – και συγκεκριμένα οι αδιάκοπες παρεμβάσεις των ΗΠΑ στο εσωτερικό της χώρας. Ο πρεσβευτής της υπερδύναμης έχει φτάσει στο σημείο να… αποφασίζει για την ανάγκη θεσμοθέτησης των «γάμων» των ομοφυλοφίλων στην Ελλάδα και για το πόσα οπλικά συστήματα θα αφαιρέσουμε από τα νησιά μας για να τα χαρίσουμε στην Ουκρανία, η οποία ηττάται στον πόλεμό της με τους Ρώσους.

Τέλος, πρέπει να αναφερθεί ότι τεράστια απειλή για τη δημοκρατία είναι ο αφελληνισμός που συντελείται με την αλλοίωση της σύνθεσης του πληθυσμού. Οι γεννήσεις μειώνονται, ενώ η χώρα εποικίζεται από λαθρομετανάστες.

Αυτές τις απειλές και τις προκλήσεις πρέπει να αντιμετωπίσουμε για να θωρακίσουμε τη δημοκρατία μας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

  1. Συμφωνώ με το ωραίο άρθρο σας αλλά θα πρόσθετα ότι κινδυνεύει από την έλλειψη ελέγχου από τα Μέσα Μαζικής Αποβλάκωσης που συμπορεύονται με την Νομοθετική, την Εκτελεστική και την Δικαστική εξουσία σε σώμα Έν και ουσιαστικά Διοικούμενα από ΕΝΑΝ Πρωθυπουργό που έχει την υπακοή των βουλευτών του και την απόλυτη πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο.

  2. Η Δημοκρατία στήν Ελλάδα δέν κινδυνεύει από τίποτε διότι είναι είδος υπό εξαφάνιση
    καί έχει αντικατασταθεί από μία οικογενειακή δικτατορία , η οποία είναι καί ο άμεσος κίνδυνος
    για τό μέλλον τής Πατρίδας μας !!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This