«Πράσινο φως» για νέα επένδυση αποθήκευσης ενέργειας στον Έβρο

Εγκατάσταση Σταθμού με χρήση συσσωρευτών

Must Read

Προχωρά η νέα επένδυση για αποθήκευση ενέργειας στον Έβρο.

Εγκρίνονται όπως γνωστοποιήθηκε και βάσει μακέτας, οι περιβαλλοντικοί όροι και περιορισμοί για την κατασκευή και λειτουργία του έργου «Μονάδα Αποθήκευσης Ηλεκτρικής Ενέργειας μέσω συσσωρευτών ισχύος 150,00 MWel και εγκατεστημένης χωρητικότητας 360 MWel, που πρόκειται να εγκατασταθεί στην θέση «ΣΠΗΛΑΙΟ», συνολικής έκτασης 23.406,00 τ.μ., της Δημοτικής Ενότητας Τριγώνου, στα Δ.Δ. Πενταλόφου και Σπηλαίου, στον Δ. Ορεστιάδας, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης». Φορέας του έργου είναι η εταιρεία ΑΙΟΛΙΚΗ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ.

Το έργο αφορά στην Εγκατάσταση Σταθμού Αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση συσσωρευτών. Θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη μονάδα, η οποία θα συνεργάζεται με μονάδες ΑΠΕ της περιοχής. Ο σχεδιασμός της μονάδας αφορά στην εγκατάσταση:

151,25 MW εγκατεστημένη ισχύ υποβιβαζόμενη σε 150 MW
360,512 MWh δυναμικότητα αποθήκευσης

Η εγγυημένη (ωφέλιμη) χωρητικότητα των παραπάνω θα ανέρχεται σε 300,75 MWh. Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε αγροτεμάχιο του Αγροκτήματος Σπηλαίου, Δ.Ε. Τριγώνου, Δ. Ορεστιάδας, Π.Ε. Έβρου, έκτασης 23406,00 τ.μ.

Ο Σταθμός όπως ανακοινώθηκε, θα λειτουργεί ως ανεξάρτητη μονάδα συνδεδεμένη στο Δίκτυο Διανομής του ΔΕΔΔΗΕ ή στο Σύστημα Μεταφοράς του ΑΔΜΗΕ. Ο σταθμός αποθήκευσης Η.Ε. θα έχει 151,25 MW εγκατεστημένη με μέγιστη ισχύ έγχυσης/απορρόφησης 150MW, εγκατεστημένη χωρητικότητα αποθήκευσης 360,512MWh και εγγυημένη (ωφέλιμη) χωρητικότητα αποθήκευσης 300,75 MWh.

Εκτός του κύριου εξοπλισμού, πρόκειται να κατασκευαστούν:

Καλωδιώσεις και υλικά διασύνδεσης
Βάσεις σκυροδέματος τοποθέτησης οικίσκων (containers)
Σύστημα γείωσης και αντικεραυνικής προστασίας σταθμού
Περίφραξη
Σύστημα Ασφάλειας/επιτήρησης-απομακρυσμένης παρακολούθησης
Οικίσκος Μέσης Τάσης (MV switch room) και Οικίσκος Ελέγχου (control room) διαστάσεων 6m x 3m x 2,3m έκαστος

Ένας κλιματιζόμενος οικίσκος προσωρινής αποθήκευσης συσσωρευτών προς αντικατάσταση διαστάσεων 12m x 3m x 2,3m (όγκου περίπου 85 m3) και αντίστοιχα ένας όμοιος οικίσκος αντικαθιστομένων συσσωρευτών. Οι οικίσκοι θα αποθηκεύουν προσωρινά το 50% των συσσωρευτών που αντικαθίστανται ετησίως.

Συνοδά έργα. Για την κατασκευή/ εγκατάσταση του Σταθμού θα απαιτηθούν εργασίες για την τοποθέτηση του Η/Μ εξοπλισμού. Εργασίες συναρμολόγησης και ηλεκτρικών συνδέσεων και έργα Πολιτικού Μηχανικού όπως:

Κατασκευή περίφραξης του γηπέδου με θύρα εισόδου
Διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου
Εκσκαφή ορυγμάτων για καλώδια και γειώσεις τόσο εντός του γηπέδου της εγκατάστασης για την εσωτερική διασύνδεση του σταθμού, όσο και κατά μήκος υφιστάμενων επαρχιακών/δημοτικών/αγροτικών οδών για την διασύνδεσή του με υπόγειο δίκτυο παρακείμενων ΑΠΕ
Επανεπίχωση ορυγμάτων με υλικά προϊόντων εκσκαφής
Κατασκευή εσωτερικής οδοποιίας πρόσβασης οικίσκων με χρήση κατάλληλων υλικών εκσκαφής

Κατασκευή συστήματος έδρασης σκυροδετημένων βάσεων οικίσκων PCSs και συσσωρευτών
Κατασκευή συστήματος έδρασης σκυροδετημένων βάσεων στήριξης Σταθμού ΜΤ, οικίσκου ελέγχου και οικίσκων αποθήκευσης.

Να σημειωθεί, πως με την ολοκλήρωση των εργασιών ο χώρος θα διαμορφωθεί ώστε να είναι εύκολη η λειτουργία και συντήρηση του σταθμού, ενώ θα δημιουργηθούν επιπλέον οι υποδομές που απαιτούνται για την φύλαξη της επένδυσης. Η διασύνδεση του σταθμού αποθήκευσης Η.Ε. θα γίνει μέσω υπόγειου καλωδίου Μ.Τ.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This