Ακρίβεια: «Φωτιά» στις τιμές για σοκολατένια αυγά και τσουρέκια ενόψει Πάσχα

Must Read

Μόλις μερικές ημέρες έχουν απομείνει για το Πάσχα και οι καταναλωτές έχουν ξεχυθεί στις αγορές τροφίμων, με σκοπό να είναι όλα έτοιμο για το οικογενειακό τραπέζι. Από τις ξεχωριστές εκείνες στιγμές δεν λείπουν ποτέ τα σοκολατένια αυγά, με μικρούς και μεγάλους να διατηρούν το «έθιμο» κάθε χρόνο.

Εντούτοις φέτος, το «ράλι» των ανατιμήσεων έχει επηρεάσει και την σοκολάτα, με τις τιμές να έχουν πάρει την ανιούσα. Όπως εξηγεί ο ζαχαροπλάστης Μιχάλης Τσατσούλης, οι επαγγελματίες προσπαθούν για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, όμως τα υλικά τους έχουν αυξηθεί. «Έχουμε προσπαθήσει να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τις ανατιμήσεις της σοκολάτας, είναι πολύ δύσκολο, λόγω του ότι έχουν αυξηθεί το κακάο, η κακαομάζα κλπ στα 45% με 50% από ότι πέρυσι», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Παρόλα αυτά εμείς έχουμε κάνει μια αύξηση 1 με 2 ευρώ στο κιλό στα προϊόντα σοκολάτας. Αυτό πχ το αυγό είναι στα 600 γραμμάρια σοκολάτας κι εμείς το πουλάμε συσκευασμένο με διακόσμηση κλπ στα 20 ευρώ. Τις καραμελίτσες σοκολάτας στα 10 ευρώ. Τα κουνελάκια και τα λαγουδάκια που πέρυσι ήταν στα 12 ευρώ εφέτος είναι στα 15 ευρώ. Τα τσουρέκια σοκολάτας στοιχίζουν 16,5 το τεμάχιο, ενώ τα απλά τσουρέκια στα 8,90 ευρώ το ένα, είναι στα 750 γραμμάρια, με δάκρυ μαστίχας κι ελληνικά βούτυρα. Προσπαθούμε να κρατάμε την ποιότητα αλλά και την τιμή όσο γίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This